-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Blogiausias pasaulio slidininkas“ namo grįžo didžiuodamasis savimi

Pasaulio slidinėjimo čempionate Suomijoje blogiausio planetos slidininko „titulą“ iškovojęs Venesuelos atstovas Adrianas Solano į gimtinę grįžo didžiuodamasis savimi. Vis dėlto Venesueloje ne visi patenkinti tokiu gėdingu slidininko pasirodymu.
Adrianas Solano
Adrianas Solano / „Scanpix“/AP nuotr.

Praėjusią savaitę įvykęs F.Solano pasirodymas pasaulio čempionate Suomijoje prajuokino visą internetą.

Jau starte pusiausvyros neišlaikęs slidininkas vos nenuvirto, o trasoje griuvo daugybę kartų, iššliuoždavo už trasos ribų, sulaužė lazdą, o į kalnelius lipo eglute. Vaizdo įrašai su F.Solano pasirodymu rinko tūkstančius pasidalijimų ir „like'ų“.

„Aš griuvau, tačiau nepasidaviau. Ne kiekvienas sugeba atsikelti, tačiau aš tai padariau gal 30 kartų. Daugelis nesupranta, kad praktikuotis ant asfalto yra visiškai kita nei ant sniego, juks jis yra visiškai kitos tekstūros“, – nacionalinei Venesuelos televizijai kalbėjo F.Solano.

Pasirodo, kad jo startas pasaulio čempionate buvo pirmasis kartas, kai slidininkas matė sniegą ir ant jo šliuožė. Iki tol jis šliuožti buvo mokęsis tik riedslidėmis ant asfalto.

Tai buvo pirmas mano kartas ant slidžių ir ant sniego. Aš buvau rimtai išsigandęs

F.Solano pasakojo, kad padėti sutaupyti kelionei į Europą jam padėjo kaimynai ir draugai, kas Venesueloje yra labai sunku. Šalį jau kuris laikas drasko žiauri ekonominė krizė, dėl ko F.Solano atlyginimas išvertus į JAV valiutą siekia vos kelis dolerius per mėnesį.

Venesualietis turėjo suplanavęs mėnesio treniruočių stovyklą Švedijoje, kur tikėjosi pakankamai gerai išmokti šliuožti slidėmis ant sniego, tačiau tam kelią užkirto Prancūzijos pareigūnai.

Paryžiaus Charleso de Gaulle'o oro uoste vos su 28 eurais grynųjų kišenėje pasirodęs F.Solano buvo palaikytas ekonominiu migrantu ir po kelių dienų išsiųstas atgal į Venesuelą. Vyras nesugebėjo pareigūnų įtikinti, kad jis yra slidininkas. Pastarieji atšovė, kad Venesueloje slidinėjimas neegzistuoja.

Tačiau jo istorija patraukė Suomijos TV darbuotojo Aleksi Valavuori dėmesį. Šis per internetą sukūrė kampaniją, kurioje žmonės suaukojo 4 tūkst. eurų F.Solano dalyvavimui pasaulio čempionate, bilietui į Suomiją ir atgal.

VIDEO: Adriano Solano startas pasaulio slidinėjimo čempionate

Vis dėlto laiko treniruotėms nebebuvo, o į Suomiją venesualietis atskrido likus 12 valandų iki starto.

„Tai buvo pirmas mano kartas ant slidžių ir ant sniego. Aš buvau rimtai išsigandęs“, – sakė F.Solano.

„Iš pradžių aš supratau, velnias, jis nemoka šliuožti. Tačiau kuo toliau, tuo didesnis didvyris jis tapo“, – sakė suomis A.Valavuori.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius