Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Dėl problemų su olimpiniais deglais kaltinami už 1000 rublių juos surinkinėję studentai

Rusijoje vis ieškoma atsakymo, kodėl 2014-ųjų olimpinio deglo estafetė tapo tikra gėda organizacinio komiteto vadovams – vos ne kasdien olimpinę ugnį nešančiam atstovui tenka kviestis oficialų estafetės darbuotoją, kad šis uždegtų užgesusį olimpinį simbolį. Viena iš nesėkmės versijų – olimpinius deglus nekokybiškai surinko studentai.
Sočio olimpinės ugnies estafetė
Sočio olimpinės ugnies estafetė / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Sočis 2014

Jau paskaičiuota, kad nuo spalio 7 dienos per Rusija keliaujanti olimpinė ugnis jau net 25 kartus buvo užgesusi. Maža to – net kelis kartus deglas virto tikru ugnies fakelu ir nudegino estafetės dalyvių rankas. Kalbama, kad dėl visų šių problemų yra kalta deglo dujų sistema – ji nėra gerai pagaminta, nors deglo sukūrimui buvo išleisti milijonai rublių.

Pastarąjį kartą deglas užgeso sekmadienį Rusijos kultūros ministro Vladimiro Medinskio rankose. Jis dalyvavo olimpinėje estafetėje Sankt Peterburge.

„Ne kiekvieną dieną yra toks neįtikėtinas dalykas – olimpinio deglo estafetė. Galbūt tai vienintelis kartas mano gyvenime. Ir še tau“, – savo nusivylimą įvykiu ITAR-TASS agentūrai išsakė V.Medinskis.

Vietos žiniasklaida tikina, kad dėl deglo bėdų yra kalta viena rusų uždaroji akcinė bendrovė, kuri apsiėmė surinkti olimpinius deglus.

Šnekama, kad dar vasaros pradžioje Krasnojarsko Sibiro valstybiniame aeronautikos ir kosmoso universitete studentams buvo siūloma užsidirbti papildomų pinigų.

Skelbime buvo kviečiami 15 universiteto studentų, kurie nuo birželio 26-osios iki liepos 26 dienos turėjo surinkinėti deglus ir už vieną darbo dieną darbdavė – bendrovė „Variant 999“ – siūlė po 1000 rublių (apie 80 litų) uždarbio.

Manoma, kad surenkant deglus nebuvo reikiamos kontrolės ir keliasdešimt jų buvo brokuoti.

Įdomu, kad „Variant 999“ gauna ne vieną užsakymą iš Rusijos karinės pramonės atstovų, o jos oficiali veikla – baldų iš metalo konstrukcijų gamyba bei pramoninės šaldymo įrangos pardavimas.   

VIDEO: Olimpinė ugnis užgęsta estafetės metu
VIDEO: Olimpinė ugnis - užgęsta

 

VIDEO: Olimpinė ugnis užgęsta šeštąjį kartą
VIDEO: Olimpinė ugnis užgęsta 12 kartą

 

VIDEO: Olimpinė ugnis užgęsta 16-ąjį kartą
VIDEO: Olimpinė ugnis užgęsta 24-ąjį kartą

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius