Elektrėnų ledo ritulininkai patyrė skaudžią nesėkmę Baltarusijoje

Sekmadienį triuškinančią pergalę Baltarusijos aukščiausioje ledo ritulio lygoje iškovojusi Elektrėnų „Energija“ jau kitą dieną turėjo pripažinti tų pačių varžovų pranašumą. Pirmadienį Elektrėnų ekipa svečiuose po tragiško antrojo kėlinio sugebėjo sugrįžti į rungtynes, tačiau nepavijo varžovų ir 5:7 (2:1, 0:6, 3:0) nusileido „Vitebsk“ ekipai bei patyrė šešioliktą nesėkmę čempionate.
„Energija“
„Energija“

Tai buvo jau ketvirtasis „Energijos“ ir „Vitebsk“ komandų susitikimas šiame sezone – namuose elektrėniečiai varžovus įveikė 3:2 (po pratęsimo) ir 7:3, o svečiuose pirmose rungtynėse šventė pergalę 12:4.

Rungtynių pradžia „Energijai“ nežadėjo nieko blogo – Vytautas Jagelavičius (0:41) ir Ilja Četvertakas (13:25) įmušė po įvartį ir nors „Vitebsk“ ekipa netrukus rezultatą sušvelnino, tačiau svečiai išlaikė minimalų pranašumą – 2:1.

Rungtynių lūžis įvyko antrojo kėlinio pradžioje, tačiau bėdų „Energija“ prisidarė dar prieš pirmąją pertrauką – elektrėniečiai tris kartus per 33 sekundes pažeidė taisykles ir antrąjį kėlinį pradėjo žaisdami trys prieš penkis. Tuo puikiai pasinaudojo „Vitebsk“ ledo ritulininkai, kurie mušė vieną įvartį po kito. Dviejų žaidėjų persvarą šeimininkai išnaudojo pelnydami du įvarčius per 35 sekundes, o dar po trijų minučių išnaudojo vieno žaidėjo kiekybinį pranašumą ir persvarą padidino iki dviejų – 4:2.

Į duobę patekusi „Energija“ per kitas keturias minutes praleido dar du įvarčius (6:2), o Elektrėnų klubo treneriai nusprendė 17-metį vartininką Elviną Karlą pakeisti 16-mečiu Aurimu Uscila.

Kurį laiką „Energijai“ pavyko susitvarkyti su gynyba, tačiau kėlinio pabaigoje „Vitebsk“ dar kartą pasižymėjo ir elektrėniečių deficitas padidėjo iki penkių įvarčių – 2:7.

Intrigą į rungtynes sugrąžinti „Energijai“ pavyko jau trečiojo kėlinio pradžioje – Deividas Kazlauskas per pirmąsias septynias trečiojo kėlinio minutes įmušė du įvarčius (40:58 ir 46:34) ir sumažino Elektrėnų ekipos deficitą iki trijų – 4:7. Po keturių minučių Edvinas Boroška (50:32) pridėjo dar vieną įvartį ir komandas skyrė vos du įvarčiai – 5:7.

Likus žaisti mažiau nei penkioms minutėms, „Energijos“ puolėjas I.Četvertakas buvo nubaustas 2+2 baudos minutėmis ir Elektrėnų klubas beveik iki rungtynių pabaigos neteko vieno iš pagrindinių atakų organizatorių bei turėjo žaisti keturiese. Nors ant nubaustųjų žaidėjų suolelio taip pat sėdo ir „Vitebsk“ žaidėjas, tačiau kėlinio pabaigoje prasižengė ir Aimas Fiščevas, o „Energija“ prarado šansus pakovoti dėl pergalės.

„Energija“ šiose rungtynėse buvo nubausta 24-iomis baudos minutėmis (12 pašalinimų), o „Vitebsk – 28-iomis (10 pašalinimų).

Baltarusijos aukščiausioje lygoje „Energijos“ dabar laukia keturios rungtynės namuose iš eilės – sausio 19 ir 20 dienomis elektrėniečiai susikaus su Jerevano „Ararat“ (56 tšk.) ledo ritulininkais, o sausio 22 ir 23 dienomis jėgas išmėgins su Baltarusijos aštuoniolikmečių rinktine (64 tšk.).

„Energija“ per 30 čempionato rungtynių yra iškovojusi 14 pergalių ir su 39 taškais tarp dvylikos komandų žengia aštuntoje pozicijoje, o „Vitebsk“ per 38 rungtynes yra iškovojusi vos 7 pergales ir su 22 taškais yra čempionato autsaiderė.

„Vitebsk“ – „Energija“ 7:5 (2:1, 0:6, 3:0)

0:1 – Vytautas Jagelavičius (00:41, rez. perd. Aimas Fiščevas ir Aivaras Bendžius) (dauguma)
0:2 – Ilja Četvertakas (13:25, rez. perd. Deividas Kazlauskas)
1:2 – Vitalijus Sapego (15:15) (dauguma)
2:2 – Vitalijus Sapego (20:32) (dauguma-2)
3:2 – Nikita Pitalenko (21:07) (dauguma-2)
4:2 – Nikolajus Baranovas (24:18) (dauguma)
5:2 – Ilja Denisovas (27:04)
6:2 – Kirilas Grinevičius (30:54)
7:2 – Nikita Pitalenko (38:00)
7:3 – Deividas Kazlauskas (40:58, rez. perd. Ilja Četvertakas)
7:4 – Deividas Kazlauskas (46:34, rez. perd. Vytautas Jagelavičius ir Ilja Četvertakas)
7:5 – Edvinas Boroška (50:32, rez. perd. Mantas Marcinkevičius ir Ilja Četvertakas)

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius