Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos čempionato intriga: sensacinga čiuožėja iš Rusijos prieš dopingu susitepusią italę

Europos dailiojo čiuožimo čempionate intrigos netrūksta. Moterų varžybose jau kelerius metus įsivyravusią Rusijos hierarchiją siekia sugriauti Italijos čiuožėja. Carolina Kostner po dvejų metų trukusios dopingo diskvalifikacijos grįžo ant ledo ir sugrįžimą pažymėjo įspūdingu šokiu.
Europos dailiojo čiuožimo čempionato moterų varžybų akimirka
Europos dailiojo čiuožimo čempionato moterų varžybų akimirka / „Scanpix“ nuotr.

Dailiojo čiuožimo ekspertai nedrąsiai vertino Italijos čiuožėjos C.Kostner galimybes, todėl Europos čempionato podiumą vėl prognozavo trims čiuožėjoms iš Rusijos. Bet po trumposios programos tapo aišku, kad lemiama kova dėl medalių bus labai arši.

„Scanpix“ nuotr./Carolina Kostner ir Jevgenija Medvedeva kaunasi Europos čempionate
„Scanpix“ nuotr./Carolina Kostner ir Jevgenija Medvedeva kaunasi Europos čempionate

Bet trumpam grįžkime į praeitį. C.Kostner – viena geriausių čiuožėjų istorijoje. Ji net penkis kartus triumfavo Europos čempionate, tapo pasaulio čempione ir olimpinių žaidynių prizininke. Ant ledo ji ėmė dominuoti prieš dešimt metų, kol visa pasaka subliuško 2015-aisiais. Ji įsivėlė į dopingo skandalą, buvo diskvalifikuota ir turėjo atsisveikinti su profesionalės karjera. Tada mažai kas tikėjo, kad italė po dvejų sezonų pertraukos vėl grįš ant ledo.

Dabar šiai Italijos žvaigždei 29-eri. Akivaizdu, kad įgūdžiai ir išskirtinis stilius niekur nedingo. O psichologiškai ji, regis, dar stipresnė nei bet kada anksčiau. 72.40 balo. Tokį įvertinimą už trumpąją programą gavo C.Kostner. Tai – trečia vieta ir realus šansas vėl iškovoti medalį. Bent jau bronzinį.

C.Kostner pasirodymas Ostravoje:

VIDEO: Carolinos Kostner trumpoji programa Europos čempionate

Įdomu, kad kai Italijos čiuožimo legenda pelnė pirmąjį savo medalį pasaulio čempionate, rusei ir dabartiniai Europos čempionei Jevgenijai Medvedevai tebuvo šešeri metukai.

„Scanpix“ nuotr./Europos dailiojo čiuožimo čempionato moterų varžybų akimirka
„Scanpix“ nuotr./Europos dailiojo čiuožimo čempionato moterų varžybų akimirka

Kad ir kiek besistengtų konkurentės, viena čiuožėja šiuo metu net ne tik Europoje, bet ir pasaulyje neturi sau lygių. Pasaulio rekordus raškanti Rusijos sensacija J.Medvedeva sau įprastu stiliumi pasirodė ir trumpojoje programoje. Nei vienos klaidos, jautrus pasirodymas ir neįtikėtinas talentas spinduliavo ant Ostravos ledo. Pasaulio ir Europos čempionė artėja prie dar vieno titulo.

„Tai tiesiog fenomenalu ir kažkas stebuklingo“, – po J.Medvedevos pasirodymo aikčiojo komentatoriai.

J.Medvedevos trumposios programos rezultatas – 78.92 balo.

VIDEO: Jevgenijos Medvedevos trumpoji programa Europos čempionate

Antrąją vietą po trumposios programos užima kita Rusijos ledo žvaigždė Ana Pogorylaja. Jos pasirodymas taip pat nepaliko abejingų. Teisėjų įvertinimas – geriausias rusės sezono rezultatas 74.39 balo.

Primename, kad moterų varžybose startavo ir Lietuvos atstovė Elžbieta Kropa. 17-metės debiutas nebuvo sėkmingas ir ji užėmė 28 vietą.

Dopingo pinklės

Kone kiekvieną mėnesį pasaulinėje žiniasklaidoje aptarinėjami nauji dopingo skandalai, į kuriuos įsivelia Rusijos sportininkai. Bet Italija į dopingo pelkes klimpsta ne ką rečiau. 2015-aiais „garsiausia“ dopingo atstove būtent ir tapo C.Kostner.

Sportininkė buvo nubausta ir diskvalifikuota 16-ai mėnesių už melagingus parodymus bei pagalbą tiekiant dopingą ne ką mažiau tituluotam buvusiam jos vaikinui ėjikui Alexsui Sanchezui. Pastarasis Pekino olimpinėse žaidynėse iškovojo auksą 50 km distancijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius