-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Grand Prix“ etapo Kinijoje rezultatai ir geriausių čiuožėjų pasirodymai

Kinijoje baigėsi trečiasis prestižinių „Grand Prix“ dailiojo čiuožimo varžybų etapas „Cup of China“. Du aukso medaliai atiteko Rusijos čiuožėjams, moterų kategorijoje triumfavo Europos čempionė italė Carolina Kostner, o vyrų – amerikietis Jeremy Abbottas.
Carolina Kostner (Italija)
Carolina Kostner (Italija) / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ekaterina Bobrova ir Dmitrijus Solovievas iš Rusijos iškovojo aukso medalius šokių ant ledo varžybose. Europos vicečempionai susumavus trumposios ir ilgosios programų rezultatus surinko 163.52 balus. „Šiandien mes čiuožėme kur kas geriau nei trumpojoje programoje. Tai buvo mūsų geriausias pasirodymas šį sezoną, tačiau dar turime tobulinti tiek techninius, tiek atlikimo elementus“, – po laisvojo šokio kalbėjo D.Solovievas.

Sidabras šokiuose ant ledo atiteko amerikiečiams broliui ir seseriai Maia Shibutani ir Alexui Shibutani (148.40 tšk.), bronza – prancūzams Pernelle Carron ir Lloydui Jonesui (130.30 tšk.).

Moterų varžybose nepralenkiama buvo italė Carolina Kostner, kuri už nugaros paliko Mirai Nagasu iš JAV ir bronzą pelniusią rusę Adeliną Sotnikovą.

AFP/Scanpix nuotr./Carolina Kostner (Italija)
AFP/„Scanpix“ nuotr./Carolina Kostner (Italija)

Tris kartus Europos čempionė C.Kostner iš viso surinko 182.14 balus ir jau užsitikrino vietą finaliniame „Grand Prix“ etape Kanadoje. „Dažniausiai mano sezono pradžia nebūdavo tokia sėkminga, todėl šie pasiekimai man suteiks daugiau pasitikėjimo savo jėgomis. Žinoma, labiausiai džiaugiuosi, kad dalyvausiu finaliniame šių varžybų etape“, – sakė C.Kostner, kuriai kelią į finalinį etapą atvėrė pirmoji vieta Kinijos etape ir antroji vieta pirmajame etape, kuris vyko Amerikoje.

VIDEO: 2011 COC Carolina Kostner LP B ESP2

Vyrų varžybose triumfavo amerikietis Jeremy Abbottas (228.49 tšk.) Nobunari Odai atiteko sidabras (227.11 tšk.), o kinui Nan Songui – bronza (226.75 tšk.). Tik penktoji vieta varžybose atiteko rusui Artūrui Gačinskiui, nors šis jaunasis talentas pirmavo po trumpojo šokio. 

VIDEO: 2011 COC Jeremy Abbott LP B ESP

Porų varžybas laimėjo rusai Yuko Kavaguti ir Aleksandras Smirnovas (186.74 tšk.). Dan Zhang ir Zao Zhang iš Kinijos tenkinosi sidabru (177.67 tšk.), o Kirsten Moore-Towers ir Dylanas Moscovitchas iš Kanados užėmė trečiąją vietą (172.04 tšk.).

VIDEO: 2011 COC Kavaguti Smirnov LP B ESP

 

Reuters/Scanpix nuotr./Rusijos atstovai   Yuko Kavaguti ir Aleksander Smirnov per dailiojo čiuožimo Grand Prix finalą Tokijo mieste Japonijoje
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Rusijos atstovai – Yuko Kavaguti ir Aleksander Smirnov

Ketvirtasis „Grand Prix“ etapas vyks kitą savaitgalį Japonijoje. Primename, kad Lietuvos šokių ant ledo pora Isabella Tobias ir Deividas Stagniūnas čiuoš penktajame etape spalio 18-20 d. Rusijoje.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius