Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Isabella Tobias jaučiasi įskaudinta: nežinodami tiesos Lietuvos žmonės nuo manęs nusisuko

„Man tikrai labai liūdna ir skaudu. Tai, ką pastarosiomis dienomis tenka skaityti žiniasklaidoje yra nesąžininga. Apie mane ir Deividą rašoma netiesa“, – nuoskaudos neslepia ledo čiuožėja Isabella Tobias. Lietuvos piliete tapusi sportininkė ir ateityje puoselėja viltis ginti mūsų šalies garbę, bet dabar jaučiasi sulaukianti nepelnytos kritikos.
Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias
Deividas Stagniūnas ir Isabella Tobias / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Kelias savaites sklandžiusios kalbos, kad byra Lietuvos šokių ant ledo pora I.Tobias ir Deividas Stagniūnas, pasitvirtino. 28-erių čiuožėjas oficialiai patvirtino, kad dėl traumų nebegali tęsti karjeros ir daugiau kartu su Lietuvos pilietybę gavusia amerikiete neatstovaus mūsų šaliai dailiojo čiuožimo varžybose. 

Apie partnerio sveikatos problemas I.Tobias žinojo kur kas anksčiau. Tiesa, ji vis vylėsi, kad Deividui pavyks išsigydyti traumas ir pora galės ruoštis naujam sezonui. Sprendimą baigti profesionalaus sportininko karjerą, D.Stagniūnas pirmiausia ir pranešė Isabellai. Tai įvyko prieš mėnesį. 

„Su Deividu visada buvome kaip vienas kumštis. Nei jis, nei aš niekada neišduotume vienas kito. Melas, kad aš palikau Deividą, nes norėjau čiuožti su Ilja (I.Tkačenka – aut. past.). Apie sprendimą baigti karjerą, Deividas man pranešė jau prieš mėnesį“, – 15min.lt atskleidė I.Tobias. 

Melas, kad aš palikau Deividą, nes norėjau čiuožti su Ilja. Apie sprendimą baigti karjerą, Deividas man pranešė jau prieš mėnesį

Žinią, kad teks skirtis su D. Stagniūnu, čiuožėja priėmė labai jautriai. Kurį laiką ji manė, kad bus baigta ir jos karjera. Lietuvis buvo vienas iš tų žmonių, kurie labiausiai skatino I.Tobias nenuleisti rankų ir ieškoti galimybių toliau čiuožti.

„Deividas ragino nepasiduoti, nors man buvo labai sunku. Kelias savaites net nesitreniravau. Buvau išsigandusi, juk dailųjį čiuožimą taip myliu. Ir tik vėliau man pasitaikė galimybė išbandyti jėgas su Ilja. Su juo kartu dirbame vos savaitę. Neturėjau kito pasirinkimo! Iki paskutinės minutės tikėjausi, kad Deivido problemos su sveikata pakryps į gerą ir mes galėsime kartu čiuožti. Deja...“, – 15min.lt kalbėjo I.Tobias.

Dar 2013-ųjų gruodį prezidentė Dalia Grybauskaitė 22-ejų amerikietei išimties tvarka suteikė Lietuvos pilietybę ir ji galėjo dalyvauti Sočio olimpinėse žaidynėse, todėl žinia apie naują partnerį iš Rusijos akimirksniu įgavo išdavystės prieskonį. 

O štai pati I.Tobias įsitikinusi, kad jai tiesiog pasisekė susirasti naują partnerį. 

Ledo čiuožėja I.Tobias tikisi ir ateityje ginti Lietuvos garbę. Jei amerikietė ir rusas nuspręstų atstovauti Lietuvai, pora po mūsų šalies vėliava galėtų dalyvauti ir Europos, ir pasaulio čempionatuose. 

„Tie, kas supranta šį sportą, puikiai žino, kaip sunku rasti partnerį. Mes su Deividu jau priklausėme aukščiausio lygio sportininkų kategorijai. Ilja buvo vienintelis tokios šokių ant ledo patirties turintis čiuožėjas ir jis ieškojo sau lygiavertės partnerės. Jis labai talentingas, mielas, perspektyvus čiuožėjas. Man labai pasisekė, kad po Deivido sprendimo man taip greitai pavyko rasti tokį patyrusį partnerį. Su Ilja dar nepuoselėjame kažkokių tikslų. Mes tiesiog kartu treniruojamės. Laikas parodys, kokių galimybių mes turėsime“, – pasakojo I.Tobias.

Garsiausias pasaulio šokių ant ledo treneris Igoris Špilbandas vienas pirmųjų patvirtino, kad I.Tobias treniruojasi su I.Tkačenka. Jo manymu, rusas – vienas talentingiausių planetos čiuožėjų.

„Jis yra vienas iš stipriausių ledo šokėjų pasaulyje. Dabar yra ne tiek jau daug gerų partnerių, o Ilja be jokių abejonių priklauso stipriausiųjų dešimtukui“, – tvirtino ledo šokių madas pasaulyje diktuojantis treneris.

Nori čiuožti už Lietuvą

Ledo čiuožėja I.Tobias tikisi ir ateityje ginti Lietuvos garbę. Jei amerikietė ir rusas nuspręstų atstovauti Lietuvai, pora po mūsų šalies vėliava galėtų dalyvauti ir Europos, ir pasaulio čempionatuose. 

„Labai norėčiau atstovauti Lietuvai, nes myliu šią šalį. Laikas parodys, bet galbūt mano svajonė toliau ginti Lietuvos garbę virs realybe“, – sakė I.Tobias. 

Dabar I.Tobias labiausiai trokšta lietuvių palaikymo.

15min.lt Lietuvos pilietybę turinti sportininkė patvirtino, jog į JAV išvažiavęs I.Tkačenka taip pat neatmeta galimybės ateityje atstovauti Lietuvai.

Dailiojo čiuožimo Europos ir pasaulio čempionatuose sportininkai gali atstovauti kitai šaliai, net neturėdami tos šalies paso.

Tiesa, dabar I.Tobias labiausiai trokšta lietuvių palaikymo.

„Esu labai nusivylusi, nes visa širdimi myliu Lietuvą ir ją gerbiu. O dabar jaučiu, kaip ši šalis ir jos žmonės nuo manęs nusisuka. Taip nesąžininga. Bet paklauskite savęs, kaip jūs tokioje situacijoje pasielgtumėte? Dievinu dailųjį čiuožimą ir noriu tęsti savo karjerą“, – tikino Lietuvos pilietybę turinti sportininkė. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius