-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Istorinis 47-erių slidininko iš Haičio debiutas pasaulio čempionate Vokietijoje (nuotraukos)

47-erių Jeanas Pierre Roy‘us iš Haičio tapo pasaulio kalnų slidinėjimo čempionato Vokietijoje herojumi. Jis ne tik pirmą kartą karjeroje dalyvaus planetos pirmenybėse, bet ir taps pirmuoju Haičio atstovu pasaulio kalnų slidinėjimo čempionate. Istorinį žygį J.P.Roy‘us pradės šį ketvirtadienį slalomo milžino kvalifikacinėse varžybose.
47-erių slidininko iš Haičio laukia istorinis debiutas planetos čempionate
47-erių slidininko iš Haičio laukia istorinis debiutas planetos čempionate / AFP/„Scanpix“ nuotr.

J.P.Roy‘us yra ne tik slidininkas, bet ir Haičio kalnų slidinėjimo federacijos prezidentas bei savo komandos kapitonas. Ketvirtadienį šio, Haityje gimusio, bet Prancūzijoje gyvenančio vyro, laukia startas slalomo milžino rungtyje, kurioje taip pat varžysis tokios kalnų slidinėjimo žvaigždės, kaip Tedas Ligety, Ivica Kosteličius, Bode‘as Milleris.

J.P.Roy‘us tikisi, kad tai bus anaiptol ne paskutinis jo pasirodymas aukščiausio rango varžybose. „Slidinėjimas visą gyvenimą buvo mano aistra ir aš esu labai geras neprofesionalus slidininkas. Jei mano debiutas bus sėkmingas, labai norėčiau savo šaliai atstovauti ir olimpinėse žaidynėse. Tiesa, prie man įprastų  nuožulnesnių kalnų jaučiuosi puikiai, o čia Vokietijoje man bus labai baisu“, – pasakojo žemės drebėjimų siaučiamos šalies slidininkas.

J.P.Roy‘aus kostiumą puošia Haičio vėliavos spalvos ir jis didžiuojasi, kad tapo pirmuoju Haičio atstovu pasaulio kalnų slidinėjimo čempionate: „Aš nuolat grįžtu į Haitį. Mano širdis yra Prancūzijoje, bet mano šaknys – Haityje. Man yra didelė garbė dalyvauti šiose varžybose. Su dviem pusbroliais į Haičio kalnų slidinėjimo federaciją jau investavome dvylika tūkstančių eurų, tačiau kompanija „Rossignol“ mane aprūpino apranga ir slidinėjimo įranga. Kai ji įteikė man švarką su Haičio simboliais, jaučiausi pakerėtas.“

Beje, sportininkui kur kas sunkiau buvo gauti savo šalies, nei Tarptautinės kalnų slidinėjimo federacijos (FIS) sutikimą dalyvauti čempionate. „Dokumentai nuolat strigo dėl uragano Kuboje, valstybės tarnautojai į mano prašymą reagavo labai vangiai. Pirmąjį laišką gavau iš kažko, kas žino kažką ir t.t.... Tik kai peržiūrėjome visus laiškus, galėjome susisiekti su FIS ir mano svajonė tapo visai ne pokštu. Žmonės juokėsi iš manęs ir vis dar juokiasi, tačiau aš turiu didelių tiklsų“, – pasakojo sportininkas.

J.P.Roy‘aus šiuo metu ieško talentingų slidininkų iš Haičio, kad galėtų suburti slidinėjimo komandą olimpinėms žaidymės. „Į mane jau kreipėsi viena haitiečių šeima, kurios dešimtmetis sūnus gyvena Prancūzijoje, bet vis dar turi Haičio pasą. Jis lanko slidinėjimo treniruotes ir kas žino, galbūt ateityje taps žinomu slidininku“, – sakė J.P.Roy‘us.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius