Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Jaunieji Lietuvos sportininkai išlydėti į žiemos olimpines žaidynes (nuotraukos)

Penktadienį Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete (LTOK) buvo surengtos iškilmingos palydos jauniesiems sportininkams ir jų treneriams, kurie dalyvaus X Europos jaunimo žiemos olimpiniame festivalyje Čekijos mieste Liberece.
Išlydėtuvių akimirkos.
Jaunimo žiemos olimpinėse žaidynėse Liberece Lietuvai atstovaus 14 sportininkų. / A.Pliadžio nuotr.

Festivalio iškilmingas atidarymas vyks tik vasario 13 d., o varžybos prasidės vasario 14 d., tačiau palydos taip anksti buvo surengtos todėl, kad vėliau sportininkai išsivažinės į treniruočių stovyklas bei varžybas, rašo LTOK.lt.

Į būrį sportininkai vėl susirinks Libereco olimpiniame kaimelyje vasario 12 dieną. Lietuvai atstovaus 14 sportininkų: 5 biatlonininkai, 2 dailiojo čiuožimo mėgėjai, 4 kalnų slidininkai ir 3 slidininkai. Misijos vadovė – LTOK darbuotoja olimpinė čempionė Vida Vencienė.

Iškilmių pradžioje LTOK prezidentas Artūras Poviliūnas Olimpine žvaigžde apdovanojo ilgametį biatlono trenerį iš Ignalinos Aleksandrą Ščekočichiną, neseniai minėjusį 60 metų sukaktį. Apdovanotas treneris sakė: „Vaikų treneris – nematomas karys. Bet jeigu nebūtų vaikų trenerių, nebūtų ir olimpiečių...“

LTOK prezidentas A.Poviliūnas linkėjo jaunimui visų pirma Čekijoje įrodyti, kad žiemos sportas Lietuvoje dar gyvas. „Žinau, kad lengva nebus. Vis dėlto viliuosi, kad tarp Senojo žemyno bendraamžių nebūsite autsaideriai. Svarbu kovoti iš visų jėgų ir padaryti viską, ką galite...“ – sakė A.Poviliūnas.

LTOK prezidentas vėliavnešiui biatlonininkui Modestui Girkui įteikė Lietuvos vėliavą. 

Sportininkams, vilkintiems dailius LTOK rėmėjo AB „Audimas“ sportinius kostiumus, sėkmės Liberece linkėjo Lietuvos olimpinio sporto centro direktorius Linas Tubelis, Vilniaus savivaldybės Kūno kultūros ir sporto skyriaus vedėja Edita Tamošiūnaitė, kalnų slidininkų treneris Audrius Santackas, dailiojo čiuožimo trenerė Lilija Vanagienė.

Olimpinė čempionė Lina Kačiušytė sakė: „Linkiu slidžių slidžių slidininkams, taiklių šūvių biatlonininkams ir gerų teisėjų čiuožėjams. Grįžkite sveiki ir su medaliais!“

Mintį apie medalius pratęsė M.Girkus: „Ačiū už vėliavą. Tikėkimės, kad grįšime su medaliais.“

Renginio dalyviams buvo įteikti neseniai išleisti albumai „Vankuverio akvarelės“ ir Lietuvos rinktinės bukletai. Palydose dalyvavo sporto federacijų, miestų ir rajonų sporto skyrių vadovai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius