Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Karjerą baigianti Ingrida Ardišauskaitė: „Greit slidinėjimą Lietuvoje teks pamiršti“

Lietuvos slidinėjimui – dar viena netektis. Šią vasarą vyrų rinktinės lyderis, Sočio olimpinių žaidynių dalyvis Vytautas Strolia nusprendė pereiti į biatloną. Iš sporto nutarė pasitraukti ir greičiausia šalies slidininkė Ingrida Ardišauskaitė.
Ingrida Ardišauskaitė
Ingrida Ardišauskaitė / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Priežasčių – labai daug. Pagrindinės net negalėčiau dabar įvardinti. Tai ir mokslai, ir sveikata, ir, galbūt, nepalankios sporto sąlygos, sporto valdžios požiūris į mus – sportininkus“, – vardijo I. Ardišauskaitė.

21-erių olimpietė baigė trečią kūno kultūros specialybės kursą Lietuvos sporto universitete. Ir ketina toliau gilintis į mokslus. „Studijuosiu. Galbūt dirbsiu“, – apie ateities planus kalbėjo slidininkė, Sočio olimpinėse žaidėynėse užėmusi 64-ąją vietą (tarp 75 dalyvių) 10 km distancijoje klasikiniu stiliumi ir 62-ąją vietą (67) sprinte.

Manau, kad su tokiu valdžios požiūriu, taip pat žinant šių laikų vaikus – dar kokie penkeri metai ir galima bus slidinėjimą pamiršti.

I.Ardišauskaitė neslėpė, kad ji, kaip ir V.Strolia, svarstė variantą tapti biatlonininke: „Taip, tokių minčių buvo. Bet ten yra šaudymas. O geriau pagalvojus – juk per metus nepradėsi sėkmingai ir stabiliai šaudyti. Tam irgi reikia laiko. Ir, tiesą sakant, aš esu pavargusi nuo sporto. Gal po kurio laiko vėl imsiu sportuoti. Bet dabar tai tokio noro nėra.“

Olimpietė nemato ir slidinėjimo ateities Lietuvoje. Anot jos, ši sporto šaka jau dabar merdi ir tas merdėjimas progresuoja: „Manau, kad su tokiu valdžios požiūriu, taip pat žinant šių laikų vaikus – dar kokie penkeri metai ir galima bus slidinėjimą pamiršti."

Tiesa, ji neįvardijo kuo prasikalto sporto vadovai. Labiau kliuvo šios sporto šakos nepopuliarumui, konkurencijos tarp slidininkų nebuvimui.

„Dar kai aš sportavau, buvo du vaikinai ir viena mergina. Ar tai galima pavadinti – komanda? Taip, tai žmonės, kurie stengiasi, dirba, bet tai nėra komanda. Na pasakykite man – kaip aš galiu viena dirbti, gerinti savo rezultatus, kai aš neturiu su kuo konkuruoti? O vienai, patys suprantate, yra pernelyg sunku“, – kalbėjo I. Ardišauskaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius