Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kas ta nenugalimoji Rusijos čiuožėja, atliekanti kvapą gniaužiančius pasirodymus?

Jevgenijos Medvedevos pasirodymams ant ledo jau išdalinti gražiausi epitetai. Rusijos ledo žvaigždė tikriausiai jau pamiršo, ką reiškia pajusti pralaimėjimo skonį. Ji neklysta, ji nekrenta, ji visada kone tobula ant ledo. Psichologinių barjerų neturinti čiuožėja užtikrintai startavo ir svarbiausiose sezono varžybose.
Jevgenija Medvedeva
Jevgenija Medvedeva / „Scanpix“/AP nuotr.

Helsinkyje duotas startas laukiamiausiam metų dailiojo čiuožimo įvykiui – pasaulio čempionatui. Pirmosios į kovą dėl medalių stojo dailiosios lyties atstovės ir kas tikrai nustebino, tai areną užpildę žiūrovai. Retai, kada pasaulio ar Europos čempionatų starte, kuris duodamas darbo dienos metu, į arenas susirenka tiek daug žmonių. Suomija įrodinėja, kad priklauso toms valstybėms, kuriose dailusis čiuožimas populiarus ir mylimas.

Aukščiausio lygio varžybas užtikrintai, kaip ir buvo galima tikėtis, pradėjo titulą ginanti 17-metė Jevgenija Medvedeva. Po trumposios programos rusė užima pirmąją vietą, nors į dar vieną pasaulio rekordo šturmą nepasikėsino.

Dailiajame čiuožime J.Medvedeva dominuoja antrą sezoną iš eilės. 11 laimėtų varžybų iš eilės – tokiu rezultatu gali pasigirti rusė. Ir čia skaičiuojamos varžybos nuo tada, kai Medvedeva įžengė į suaugusiųjų sportą. Mažai, kas abejoja šios fenomenalios merginos triumfu Helsinkyje.

Už trumpąją programą Rusijos auksinė mergaitė surinko 79,01 balo. Nuo jos kiek daugiau nei trimis balais atsilieka kanadietė Kaetlyn Osmond (75,98), trečioje vietoje kol kas rikiuojasi kita Kanados atstovė Gabrielle Daleman.

VIDEO: EVGENIA MEDVEDEVA ЕВГЕНИЯ МЕДВЕДЕВА - WORLD 2017 - SHORT PROGRAM

Faktai, kuriuos turite žinoti apie Jevgeniją Medvedevą

Rusijos ledo žvaigždė dažnai pavadinama „neliečiamąja“. Tokį galingą epitetą ji užsitarnavo savo jėgomis. Šį sezoną keturių jos pasirodymų rezultatai yra aukščiausi per visą istoriją ir visi jie peržengia 220 balų ribų.

„Daugelis galvojo, kad ji sužibės tik vienam sezonui. Labai smagu, kad ši mergina paneigė kritikų spėliones. Jevgenija turi didelį tikslą – laimėti olimpinį medalį, todėl kiekvienos varžybos jai tampa žingsniu arčiau olimpiados“, – pasakoja sportininkės choreografas ir Lietuvoje su Povilu Vanagu ir Margarita Drobiazko ne kartą lankęsis Ilja Averbuchas.

Pantomima

J.Medvedeva į visas savo programas įtraukia pantomimą. Jos šokiuose galima išvysti įspūdingą kūno išraišką, plastikos judesius, prasmingas mimikas. Ir ne tik.

„Aš atlieku pantomimą, bet taip pat ir panaudoju savo balsą trumposios programos pradžioje. Man tai labai įdomu, tikriausiai tai pirmas kartas istorijoje, kai čiuožėjas panaudoja savo balsą“, – pasakoja J.Medvedeva.

Paklausta, kaip jai pavyksta įsijausti į programas ir sukurti išskirtinius charakterius, Medvedeva atsakė:

„Aš tiesiog gyvenu mažą gyvenimą savo programose. Mano laisvoji programa yra dramatiška istorija ir aš ją perkeliu į savo širdį. Esu kaip personažas, kuriam teko išgyventi labai daug. Ryte tas personažas atsisveikina su tuo, ką labai myli. Jis jaučiasi laimingas, nes tikisi, kad tas žmogus netrukus sugrįš. Bet taip nenutinka. Per televiziją ir žinias, jis sužino, kad įvyko tragedija. Sudužo lėktuvas ir mylimo žmogaus pamatyti niekada nepavyks.“

Įkvėpė Jevgenijus Pliuščenka

Medvedeva, kurios mama taip pat buvo čiuožėja, čiuožti pradėjo trejų metukų. Merginos tėvai labai norėjo, kad dukra pasirinktų būtent šią sporto šaką. Nuo pat vaikystės sportininkė labiausiai žavėjo Rusijos dailiojo čiuožimo legenda Jevgenijumi Pliuščenka.

„Užteko karto, kai pamačiau Jevgenijų Pliuščenką čiuožiantį... Norėjau čiuožti taip, kaip jis. Kiti sportai manęs nebedomino. Norėjau tapti čiuožimo čempione“, – prisiminimais dalijosi ji.

Išskirtinis bruožas – šuoliai su iškelta ranka

J.Medvedevą dailiojo čiuožimo pasaulis visada prisimins, kaip čiuožėją, kuri pirmoji į savo programas įtraukė tiek daug šuolių su į viršų iškelta viena ar abiem rankomis. Tokia šuolių variacija dar vadinama žodžiu „Tano“. Šią šuolių poziciją pirmasis išpopuliarino Brianas Boitano, atlikdamas trigubą luco šuolį.

Medvedevą treniruoja Eteri Tutberidze, moteris, kurią čiuožėja tiesiog dievina. Kita Tutberidze mokinė Julija Lipnitskaja tapo olimpine čempione 2014-ųjų Sočio olimpinėse žaidynėse.

„Galima sakyti, mano trenerė mane ir užaugino. Kartu mes praleidžiame beveik visą laiką. Ji nuolat mane išmoko kažko naujo. Aš netgi kalbu panašiai į ją, mano mimikos panašios, panašiai aš ir elgiuosi, ar judu“, – pasakojo J.Medvedeva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius