Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ketvirto pasaulio biatlono taurės etapo apžvalga: Natalijos Kočerginos rekordas bei pirmieji nerimo ženklai

Vokietijos Oberhofo mieste vykstantys pasaulio biatlono taurės etapai kasmet išsiskiria prastomis oro sąlygomis. Ne išimtis ir šie metai – sportininkai turėjo šaudyti esant itin tirštam rūkui. Beje, likus kelioms dienoms iki 2014-ųjų dėl sniego trūkumo buvo svarstoma perkelti varžybas iš Oberhofo į kitą miestą. Vis dėlto varžybos, kurias aplankė kelios dešimtys tūkstančių gerbėjų, biatloną dievinančiame Oberhofe įvyko.
Natalija Kočergina
Natalija Kočergina / Lietuvos biatlono federacijos nuotr.

Vyrų 10 km sprinte mūsų šalies atstovai liko antroje rikiuotės dalyje: Tomas Kaukėnas užėmė 66 vietą, o Karolis Zlatkauskas – 80-ą. Nors T.Kaukėnas prašovė tik dukart (bemaž pusė dalyvių suko bent tris baudos ratus), biatlonininkui nepavyko šliuožti įprastu greičiu bei iškovoti teisės startuoti persekiojimo rungtyje. K.Zlatkauskui koją pakišo netaiklūs šūviai – lietuvis suklydo penkis kartus.

„Oberhofas sportininkus pasitiko su gūsingu vėju, rūku ir lietumi, – pasakojo K.Zlatkauskas. – Varžybų išvakarėse dėl šilto oro trasa buvo netvirta, o sprinto dieną ji buvo užpilta specialiomis medžiagomis ir minkštas sniegas tapo kietu pagrindu. Dėl oro sąlygų, sniego trūkumo, trasa buvo trumpesnė nei įprasta: vietoje trijų ratų po 3,3 km reikėjo sukti keturis po 2,5 km (šaudymo zonos po 2,5 km ir 7,5 km). Pirmiau startavę sportininkai turėjo šiokį tokį pranašumą, kadangi leduko paviršiumi slydo geriau. Pravažiavus leduku dėl sniege esančių chemikalų jis virsdavo smėlio košele.

Šioms varžyboms buvau pasiruošęs gerai, tikėjausi gero starto. Viskas buvo gerai iki ketvirto šūvio. Atlikęs tris taiklius šūvius gulėdamas, sustojau, ir tai buvo mano klaida. Po to sekė du netaiklūs šūviai, o stovint – dar trys. Tiek baudų nešaudavau per visą treniruotę, o čia tik iš 10 šūvių... Tiek klaidų yra labai daug, ypač pasaulio taurėje.“

Pagal greitį trasoje K.Zlatkauskas buvo 70-as, o T.Kaukėnas – 76-as. Kas nutiko, kad pasaulio čempionate į elitą patekęs T.Kaukėnas šiemet nerodo tokių rezultatų kaip pernai?

„Iki šio sezono daug metų varžyboms ruošdavausi pagal kitą metodiką. Šiais metais truputį kitaip: viskas dėl olimpiados. Šis sezonas eksperimentinis, nors olimpiniais metais eksperimentuoti ne laikas, bet jau taip kartais nutinka. Kol kas ši metodika man nelabai tinka“, – kodėl neparodė sau įprasto greičio, paaiškino T.Kaukėnas.

Galimybę pasitaisyti sportininkai turės Italijoje, kur vyks Tarptautinės biatlono sąjungos (IBU) taurės etapas.

Natalija Kočergina pasiekė geriausią karjeros rezultatą

Iš keturių Oberhofe startavusių Lietuvos biatlonininkų geriausiai pasirodė Natalija Kočergina. 28 metų sportininkė 7,5 km sprinto rungtyje prašovė tik kartą, užėmė 30 vietą bei iškovojo įskaitinių pasaulio taurės taškų. Ši pozicija – geriausia N.Kočerginos karjeroje. Iki tol į pajėgiausiųjų 40-uką ji buvo patekusi tik sykį – 2013 metais tame pačiame Oberhofe. Diana Rasimovičiūtė sprinte liko 76-a tarp 89 dalyvių.

„Man Oberhofas labai patinka dėl trasos sunkumo ir blogų oro sąlygų, nes pastebėjau, kad kuo sunkiau varžybose, tuo man lengviau susikoncentruoti joms. Šaudykloje prašoviau paskutinį šūvį, tačiau psichologiškai buvau tvirta“, – po finišo teigė N.Kočergina.

Persekiojimo rungtyje iš Lietuvos biatlonininkų startavo tik N.Kočergina, tačiau ir jai šįkart nepasisekė: lietuvė suko 6 baudos ratus bei finišavo 49-a.

„Kas sutrukdė pasirodyti geriau? Kaip visada – šaudymas, – juokėsi N.Kočergina. – Dar gal per maža varžybų patirtis.“

Tokio rango varžybų persekiojimo rungtyje Lietuvos biatlonininkė startavo tik antrą kartą karjeroje.

Penktame etape – eksperimentinis persekiojimas

Penktas pasaulio biatlono taurės etapas prasidės jau trečiadienį. Sportininkai varžysis estafetės, asmeninių lenktynių ir persekiojimo varžybose.

Persekiojimo rungtis vyks kiek kitaip nei visada – atsižvelgiant į asmeninių lenktynių rezultatus, o ne sprinto. Vis dėlto net ir asmeninėse varžybose biatlonininkų rezultatai būna artimi vienas kitam, todėl masiško atsilikimo persekiojimo rungtyje būti neturėtų.

Tvarkaraštis

Sausio 8 d., trečiadienis

15:30 – Moterų 4 x 6 km estafetė

Sausio 9 d., ketvirtadienis

15:30 – Vyrų 4 x 7,5 km estafetė

Sausio 10 d., penktadienis

15:15 – Moterų 15 km asmeninės lenktynės

Sausio 11 d., šeštadienis

13:45 – Vyrų 20 km asmeninės lenktynės

Sausio 12 d., sekmadienis

12:15 – Moterų 10 km persekiojimas

14:25 – Vyrų 12,5 km persekiojimas

Pastaba: varžybų laikai, priklausomai nuo oro sąlygų, gali keistis.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius