Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 01 28 /19:19

Kitoks lygis: Lietuvos šokėjų ant ledo pora pademonstravo puikų laisvąjį šokį

„Nuostabu. Tik tokiu žodžiu galėčiau apibūdinti šį Europos čempionatą. Šis pasiekimas tarsi vyšnia ant torto“, – po pasirodymo Ostravoje ištarė Saulius Ambrulevičius. Kartu su savo partnere Taylor Tran lietuvis pirmą kartą karjeroje pateko į finalą, atliko laisvąją programą, o nuskambėjus paskutiniams akordams iškėlė triumfo ranką į orą.

S.Ambrulevičius ir T.Tran dar nepretenduoja į stipriausiųjų elitą, bet tai nereiškia, kad neturi savo tikslų, o vieta dvidešimtuke jiems yra prastas rezultatas. Pergale Lietuvių duetas vadino patekimą į finalą, o po laisvojo šokio jautėsi įgyvendinę savo maksimumą.

Po trumposios programos čiuožėjai buvo 20-i, o po laisvosios programos pakilo per du laiptelius ir Europos čempionate Ostravoje užėmė 18 vietą.

„Šįkart ant Ostravos ledo jautėmės lyg namuose. Norėjome tiesiog mėgautis čiuožimu. Neturėjome, ko prarasti, todėl beliko kilti tik aukštyn. Sučiuožėmėe be klaidų, jautėmės stipriai ir patogiai. O jau programos pabaigoje euforija tiesiog užvaldė visą kūną. Smagiausia tai, jog įrodėme, kad mes stipriai patobulėjome. Visą šį sezoną mažais žingsneliais lipome aukštyn. Tobulėti dar reikia daug, šokių ant ledo sportas reikalauja labai daug kantrybės ir laiko, norint užlipti į elitą, bet einame tikrai teisinga linkme! Džiaugiamės savo pasiekimu, bet jau kitą savaitę grįšime į įtemptus darbus ruoštis pasaulio čempionatui“, – 15min.lt sakė S.Ambrulevičius.

24-erių metų amerikietė ir lietuvis iš viso surinko 129,95 taško. Šeštadienį vykusioje laisvojoje programoje mūsiškiai surinko 80,08 taško ir buvo 17-i.

VIDEO: Taylor Tran ir Sauliaus Ambrulevičiaus laisvasis šokis

Europos čempionų titulą apgynė Prancūzijos atstovai Gabriella Papadakis ir Guillaume'as Cizeronas (189,67 tšk.). Jie po trumposios programos buvo tik treti, bet po sėkmingo pasirodymo laisvojoje programoje pakilo į pirmąją vietą. Sidabro medalius antrus metus iš eilės iškovojo italai Anna Cappellini ir uca Lanotte (186,64 tšk.), o bronzos apdovanojimais tenkinosi rusai Jekaterina Bobrova ir Dmitrijus Solovjovas (186,56 tšk.).

Izraeliui atstovaujantys Isabella Tobias ir Ilja Tkačenka (169,29 tšk.) užėmė ketvirtą vietą. Iš viso varžybose startavo 30 duetų. Laisvąją programą atliko 20 porų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius