Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Komedija pasaulio slidinėjimo čempionate – lyg karvė ant ledo šliuožiantis venesuelietis

Adrianas Solano prajuokino visą pasaulį. Suomijoje vykstančiame pasaulio slidinėjimo čempionate 22 metų sportininkas iš Venesuelos į trasą iššliuožė net nemokėdamas tinkamai stovėti ant slidžių. Tai buvo pirmasis jo kartas šliuožiant ant sniego, bet ir jo galėjo nebūti kelionėje į planetos pirmenybes pro griežtus Prancūzijos muitininkus.
Adrianas Solano
Adrianas Solano / „Scanpix“/AP nuotr.

A.Solano vos nenuvirto jau šliuoždamas į startą, o vėliau ne kartą atsidūrė ant žemės, sulaužė slidinėjimo lazdą, o į kalną ne šliuoždavo, o tiesiog kopdavo vadinamąja eglute.

Kiekvienas posūkis ar kalnas buvo sunkus pasaulio čempionato debiutantui – pirmuosius 5 km (pusę distancijos) jis įveikė per 55 minutes. Antrosios dalies A.Solano nebešliuožė, nusprendęs pasitraukti iš trasos.

Visas venesueliečio kelias į pasaulio čempionatą nebuvo rožėmis klotas.

Kaip sakė A.Solano naujienų agentūrai AFP, jis prarado mėnesį treniruočių Švedijoje, nes atskridus iš Pietų Amerikos į Europą Prancūzijos pareigūnai nepatikėjo, kad jis yra slidininkas ir deportavo atgal į Venesuelą.

„Kai sausio 19 dieną nusileidau Paryžiuje, aiškinau, kad keliauju į Švediją treniruotis. Tačiau jie nepatikėjo, kad Venesueloje galima slidinėti. Sakiau jiems, kad treniruojuosi ant ratukų, tačiau su savimi turėjau tik 28 eurus ir jiems atrodė, kad aš bandau pabėgti iš sunkumų kamuojamos Venesuelos“, – pasakojo A.Solano.

VIDEO: Adriano Solano startas pasaulio slidinėjimo čempionate

Jis teigė, kad jo kelionės dokumentai buvo tvarkingi, jis turėjo laiškus su kvietimu atvykti, tačiau Prancūzijos pareigūnams to nepakako. Po kelių dienų A.Solano buvo išsiųstas atgal į Venesuelą – muitininkai tiesiog netikėjo, kad jis yra slidininkas.

„Jie diskriminavo mane dėl išvaizdos ir drabužių. Policija iš manęs juokėsi, sakydama, kad slidinėjimas Venesueloje neegzistuoja. Taip aš praradau visą mėnesį treniruočių ant sniego, tačiau vis tiek noriu varžytis – tai mano svajonė“, – prieš komediją tapusį startą sakė A.Solano.

Jis atvyko į Suomiją prieš pat pasaulio pirmenybes, bet tai buvo pirmasis kartas, kai A.Solano apskritai matė sniegą ir šliuožė tikromis slidėmis. Iki tol jis treniravosi su vadinamosiomis riedslidėmis.

Nors startavo pirmuoju numeriu, visi iš paskos startavę slidininkai aplenkė venesuelietį – net ir tie, kurie startavo po pusvalandžio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius