Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ledo ritulio čempionatą „Siemens“ arenoje stebėjo per 40 tūkst. žiūrovų, Lietuvos ir Kroatijos akistatoje – lankomumo rekordas

Sostinės „Siemens“ arenoje vykęs pasaulio ledo ritulio I diviziono B grupės čempionatas stebino ir džiugino neįtikėtinu populiarumu. Per turnyro savaitę ledo rūmais virtusioje arenoje apsilankė daugiau nei 40 tūkst. žiūrovų, o paskutinės rungtyns, kuriose susitiko Lietuvos ir Kroatijos rinktinės, buvo rekordinės – jas stebėjo 7,5 tūkst. žiūrovų.
Lietuva – Kroatija
Lietuva – Kroatija / Alfredo Pliadžio nuotr.

„Esame įpratę, kad tūkstančių žiūrovų sulaukia svarbiausi krepšinio mačai, tačiau tokia žiūrovų minia, susirenkanti stebėti ledo ritulio varžybas Lietuvoje – sensacija.

Kada mūsų arenoje čempionatas vyko 2009 metais, žiūrovų susidomėjimas ir rungtynių lankomumas taip pat buvo nemažas, tačiau šių metų čempionatas žiūrovų skaičiumi gerokai pralenkė ankstesnį, o į paskutinę Lietuvos rinktinės kovą su Kroatijos ledo ritulininkais bilietų nebebuvo galima įsigyti jau šeštadienį per pietus.

Pasibaigus čempionatui dar kartą įsitikinome, jog Vilnius – ne tik visos Lietuvos, bet ir išskirtinių renginių sostinė“, – sakė „Siemens“ arenos generalinis direktorius Dainius Visackas.

Pasibaigus čempionatui dar kartą įsitikinome, jog Vilnius – ne tik visos Lietuvos, bet ir išskirtinių renginių sostinė“, – sakė „Siemens“ arenos generalinis direktorius Dainius Visackas.

Pasaulio ledo ritulio čempionato varžybas 2009 metais „Siemens“ arenoje stebėjo beveik 24 tūkst. žiūrovų, o šiemet – 16 tūkst. daugiau. Nors visi bilietai buvo parduoti į šeštadienį vykusį mačą tarp Lietuvos ir Kroatijos rinktinių, po kurių lietuviams atiteko bronzos medaliai, daugiau nei po 6 tūkst. žiūrovų surinko į Lietuvos ir Didžiosios Britanijos rinktinių rungtynes bei Lietuvos ir Lenkijos rinktinės mačą.

Pasaulio ledo ritulio čempionato varžybų „Siemens“ arenoje stebėti rinkosi ne tik lietuviai, bet ir kitų komandų sirgaliai. Didžiausi sirgalių būriai atvyko palaikyti D. Britanijos ir Lenkijos rinktines, salėje matėsi ir Kroatijos, Nyderlandų rinktinių atributika pasipuošusių sirgalių. Iš viso į čempionatą atvyko apie tūkstantį svečių iš užsienio – apie 800 žmonių sudarė sirgaliai, likusius 200 – nacionalinių rinktinių nariai ir jų personalas.

„Esame labai patenkinti ne tik čempionato rezultatais, bet ir jo organizavimu. Visi sunkiai ir negailėdami jėgų dirbome, kad užtikrintume aukščiausią kokybę ir patenkintume visų poreikius: tiek sostinėje žaidusių rinktinių, tiek sirgalių.

Daug darbo įdėjo profesionaliai dirbęs arenos techninis personalas, kad arena būtų laiku ir tinkamai paruošta tiek rungtynėms, tiek treniruotėms. Iš visų čempionate dalyvavusių rinktinių narių girdime tik geriausius atsiliepimus.

Jų nuomone, tai vienas geriausiai organizuotų čempionatų, pradedant darbu, atliktu iki jo pradžios ir baigiant jam jau pasibaigus. Tai mums geriausias įvertinimas. Susižavėjimo neslepia ir sirgaliai.

Visur, kur pasisuku, girdžiu žmones kalbančius apie ledo ritulį, net ir tuos, kurie su juo niekada neturėjo nieko bendro. Žvelgiant į tokį ažiotažą, akivaizdu, kad tai – svarbiausias metų sporto įvykis Lietuvoje“, – įsitikinęs organizacinio komiteto narys Petras Nausėda.

Prasidėjo nauja savaitė, bet visur, kur pasisuku, girdžiu žmones kalbančius apie ledo ritulį, net ir tuos, kurie su juo niekada neturėjo nieko bendro. Žvelgiant į tokį ažiotažą, akivaizdu, kad tai – svarbiausias metų sporto įvykis Lietuvoje“, – įsitikinęs organizacinio komiteto ir narys Petras Nausėda.

Už puikų pasirengimą čempionatui ir sklandžią jo eigą organizatoriams dėkojo čempionato pirmininkas Christianas Hofstetteris bei jį taip pat pavadino vienu geriausiai surengtų, kuriuose jam teko dalyvauti.

„Puiki arena, sudarytos pačios geriausios sąlygos žaidėjams, teisėjams, atstovams“, – vardino Ch. Hofstetteris ir ne mažiau gyrė aistringus Lietuvos žiūrovus bei be galo gražų Vilnių.

Pasaulio ledo ritulio čempionato I diviziono B grupės varžybos vyko balandžio 20-26 d. Jose dėl pergalės ir kelialapio į aukštesnę lygą kovojo Lietuvos, Kroatijos, Didžiosios Britanijos, Rumunijos, Lenkijos ir Nyderlandų ledo ritulininkai.

Pirmoji vieta ir aukso medaliai atiteko Lenkijos rinktinei, antrąją vietą ir sidabro medalius pelnė kroatai, o treti liko ir bronza pasipuošė namų arenoje žaidę lietuviai.

Pasaulio čempionate lietuviai medalių nebuvo iškovoję nuo 2006 m., kai I-ajame divizione pasidabino sidabro medaliais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius