-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Ledo ritulio čempionate – „Hockey Punks“ ir „Juodupės“ pergalės

Lietuvos ledo ritulio čempionato reguliariajame sezone trokštamiausios vietos buvo pirmosios dvi, kurios suteikia teisę atkrintamąsias varžybas pradėti nuo pusfinalio. Jei dėl pirmosios niekam nekilo abejonių nuo sezono pradžios ir ją užėmė Elektrėnų „Energija“, tai antrąją vietą praktiškai užsitikrinusi Juodupės „Juodupė“ pateikė staigmeną.
„Juodupės“ pergalė
„Juodupės“ pergalė / hockey.lt nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Juodupės klubas po sekmadienio pergalės Rokiškyje 4:3 (1:1, 2:2, 1:0) prieš vietos „Rokiškį“ iš antrosios pozicijos gali būti stumteltas tik po nedidelio stebuklo.

Šiose „Juodupei“ svarbiose rungtynėse ir vėl naudingai sužaidė Dmitrijus Beliakovas. Legionierius iš Rusijos sumaniai vadovavo ir skirstė perdavimus komandos draugams.

„Juodupė“ išlygino rezultatą po to, kai pirmieji po Sauliaus Limonto įvarčio (05:28) pasižymėjo rokiškėnai. Lygybė daugumoje sugrąžino Artūras Katulis (13:13).

Antrajame kėlinyje jau „Juodupė“ pasižymėjo pirmoji, kai A.Katulis vėl smūgiavo taikliai (24:10). PO pusės minutės rokiškėnas Dominykas Deksnys išlygino rezultatą (24:45),

Įtampa dar labiau išaugo, kai Mauras Baltrukonis (30:26) dar kartą išvedė svečius į priekį, o visiems trims įvarčiams asistavo D.Beliakovas. „Rokiškis“ ir vėl rado jėgų išlyginti jėgų santykį, o pasižymėjo Antanas Ruškėnas (35:11).

Trečiojo kėlinio viduryje jau pats D.Beliakovas ėmėsi iniciatyvos ir puikų pasirodymą vainikavo pergalingu įvarčiu (48:04).

„Rokiškis“ rungtynių pabaigoje dar bandė gelbėtis keisdamas vartininką šeštu aikštės žaidėju, tačiau nesėkmingai.

Abi komandos atliko po 32 metimus į varžovų vartus.

Po šios pergalės „Juodupė“ antrąją vietą reguliariajame sezone, suteikiančią galimybę atkrintamąsias pradėti nuo pusfinalio, prarasti gali tik pralaimėjimo Vilniaus „Hockey Punks“ klubui didesniu nei 9 įvarčių skirtumu atveju. Be to, vilniečiai turi laimėti dar dvejas rungtynes.

VIDEO: 170219 Vilniaus "Hockey Punks" vs Kauno "Tigrai"

Vilniaus „Hockey Punks“ griebiasi šiaudo. Praėjusių metų sidabro medalininkai 14:1 (6:0, 5:0, 3:1) sutriuškino Kauno „Tigrus“ ir išsaugojo minimalius šansus iškovoti antrąją vietą reguliariajame sezone, suteikiančią teisę aplenkiant ketvirtfinalį patekti tiesiai į atkrintamųjų pusfinalį.

Vilniaus klubui nebuvo didesnių kliūčių rungtynėse su didvyriškai sezoną baigiančia ir begalės problemų kamuojama Kauno ekipa.

„Hockey Punks“ pagerino savo statistiką ir pademonstravo komandos idėjiniam lyderiui Dariui Kasparaičiui, jog komanda nusiteikusi rimtai susikauti su „Juodupe“. D.Kasparaitis naktį iš sekmadienio į pirmadienį atvyksta į Lietuvą ir pasiruošęs padėti komandai pakovoti dėl antrosios vietos.

Rungtynėse su „Tigrais“ po tris įvarčius pelnė vilniečiai Dominykas Bisturys ir Laisvydas Rimkus.

Beje, rungtynių pabaigoje už pavojingą kojos pakišimą vilnietis Romanas Fedotovas užsidirbo rungtynių nuobaudą (5+20).

„Hockey Punks“ į varžovus vartus metė 39 kartus, kauniečiai atsakė 32 metimais.

Antradienį Vilniaus „Pramogų arenoje“ įvyks itin intriguojančios rungtynės, kur 20.15 val. „Hockey Punks“ su D.Kasparaičiu priešakyje priims Juodupės „Juodupę“.

Lietuvos ledo ritulio čempionato turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, pergalės po baudinių serijos, pralaimėjimai po baudinių serijos, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Elektrėnų „Energija“ 16 16 0 0 0 133:40 48

2. Juodupės „Juodupė“ 17 12 1 0 4 119:46 38

3. Vilniaus „Hockey Punks“ 16 8 1 0 7 80:71 26

4. Rokiškio „Rokiškis“ 18 7 0 1 10 61:69 22

5. Kauno „Tigrai“ 18 4 0 0 14 59:136 12

6. Vilniaus „Geležinis vilkas“ 15 1 0 1 13 31:121 4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius