-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos jaunimo ledo ritulio rinktinė iškrito į žemesnįjį divizioną

Pasaulio jaunimo ledo ritulio čempionate Slovėnijoje Lietuvos jaunimo ledo ritulio rinktinė po permainingos kovos nusileido bendraamžiams iš Kroatijos 2:5 (1:0, 1:1, 0:4). Deja lietuviai užėmė paskutinę vietą savo grupėje, prarado teisę kovoti pirmajame divizione ir grįžo į antrąjį, iš kurio pernai pakilo.
Rungtynių akimirka
Rungtynių akimirka / iihf.com nuotr.

Lietuvos rinktinė ryžtingai pradėjo rungtynes ir jau 4-ąją susitikimo minutę Benas Šilinskas pelnė pirmą įvartį. Galimybių pasižymėti iki pertraukos turėjo abi rinktinės, tačiau rezultatas nebepakito.

Antrame kėlinyje aktyvesni buvo varžovai, kurie 13-ąją kėlinio minutę sugeba rezultatą išlyginti. Tačiau Pijus Rulevičius jau kitos atakos metu atsako įvarčiu, ir mūsų komanda vėl išsiveržia šį preikį. Deja, tai buvo paskutinis įvartis šiose pirmenybėse.

Kiekybinės persvaros nesugeba išnaudoti varžovai, paskui tokio pat šanso nerealizuoja ir Lietuvos rinktinė. O trečiame kėlinyje varžovai sugeba perimti iniciatyvą. 6-ąją kėlinio minutę rezultatas tampa lygus - 2:2. Kai po poros minučių varžovai išsiveržia į priekį, mūsų komanda palūžta: iš aikštės pašalinamas vienas žaidėjas, po to - kitas, ir kroatai sugeba padidinti persvarą. Deja, ir paskutinėse čempionato rungtynėse patirta nesėkmė.

Po dvikovos vyriausiasis treneris Rimantas Sidaravičius pirmenybių ir paskutinių rungtynių rezultatą komentavo trumpai: „Mes buvom silpnesni“. Antrasis treneris Andrejus Jadkauskas buvo kalbesnis: „Komandoje nėra disciplinos. Nei aikštelėje, nei už jos ribų. Disciplina ir skiria profesionalų sportininką nuomėgėjų. Tai žaidėjams kalti į galvas reikia nuo mažų dienų. Be to, pasikartojo rungtynių su kazachais scenarijus. Du kėlinius sužaidėme gerai, o po to pritrūkome jėgų. Ir psichologinių, ir fizinių. Sunku tiek ant suoliuko sėdintiems, tiek visas rungtynes žaidžiantiems. Ypač sunku, kai pusę trečio kėlinio tenka kovoti be vieno ar dviejų žaidėjų aikštėje. Bet kaip galima norėti aukštesnių rezultatų, kai komanda susirenka dvi dienos prieš čempionatą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius