Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ledo ritulio čempionato finalą užtikrinta pergale pradėjo „Energija“

Lietuvos ledo ritulio čempionato finale sužaistos pirmosios rungtynės, kuriose Elektrėnuose vietos „Energija“ 5:2 (2:0, 2:1, 1:1) nugalėjo Juodupės „Juodupę“ ir serijoje iki trijų pergalių išsiveržė į priekį 1:0.
„Energija“ – „Juodupė“
„Energija“ – „Juodupė“ / Hockey.lt nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Nervingai prasidėjusiose rungtynėse abi komandos bandė primesti kietą žaidimą viena kitai ir dažnai naudojo jėgos veiksmus.

Teritorinę persvarą įgijusi „Energija“ greitai ją pavertė įvarčiu, kai po užsitęsusios atakos pasižymėjo Rolandas Aliukonis (05:47).

Netrukus „Juodupė“ prasižengė ir Aivaras Bendžius (08:12) išnaudojo kiekybinę persvarą.

Kantriai savojo šanso laukusi „Juodupė“ po Edgaro Protčenkos pražangos sulaukė savojo šanso ir Rokas Bazys sušvelnino skirtumą iki 1:2.

Aistruolius energingai palaikyti raginę juodupėnai ir bandę spausti varžovus su užduotimis nesusitvarkė patys. Baudos minutės kišo koją pirmą kartą į finalą patekusiai komandai, o geriau sukomplektuota ir fiziškai pasiruošusi „Energija“ žaibiškai išnaudojo progas.

Hockey.lt nuotr./„Energija“ – „Juodupė“
Hockey.lt nuotr./„Energija“ – „Juodupė“

Per nepilnas dvi minutes Aimas Fiščevas išnaudojo kiekybinę persvarą (37:30), kalė dar vieną įvartį (39:16) ir komandos išėjo ilsėtis esant rezultatui 4:1.

Trečiajame kėlinyje saugiai pasijutę šeimininkai leido sau atsipalaiduoti ir ėmė pažeidinėti taisykles, tačiau tai „Juodupei“ nė kiek nepadėjo ir nepavyko išnaudoti nė vieno iš trijų pašalinimų.

Tuo tarpu „Energija“ tik sulaukusi pirmojo varžovų pašalinimo kėlinyje smeigė įvartį, kurį pelnė Aurimas Gaidauskas (55:27).

Ir šioje situacijoje Rokiškio rajono komanda vėliavos nekėlė ir Pavelas Jermakovas (56:18) sušvelnino skirtumą iki 2:5.

Aistruolių palaikomi juodupėnai pakilo į lemiamą šturmą, privertė varžovus du kartus prasižengti, tačiau laiko buvo likusios vos kelios sekundės. „Juodupė“ pakeitė vartininką šeštu aikštės žaidėju po 30 sek. pertraukėlės, tačiau įvarčio pelnyti nebepavyko ir „Energija“ šventė pergalę.

Rungtynėse „Energija“ į varžovų vartus metė 37 kartus, „Juodupė“ atsakė 22 metimais.

Antrasis serijos mačas įvyks jau sekmadienį 16 val. Elektrėnuose.

„Mažai laiko jėgos atgauti po pusfinalio, tad ir rungtynių pradžia buvo vangi, ir pabaigoje pritrūkom jėgų. Antrasis mačas jau sekmadienį, bus dar sunkiau“, – trumpai po dvikovos sakė „Juodupės“ vyriausiasis treneris Antanas Gricius.

VIDEO: 1 kėlinys
VIDEO: 2 kėlinys
VIDEO: 3 kėlinys

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius