Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ledo ritulio rinktinė skolinosi pinigų, kad išvyktų į pasaulio čempionatą

Lietuvos ledo ritulio federacija (LLRF) turėjo skolintis pinigų, kad išsiųstų vyrų rinktinę į pasaulio čempionatą. „Buvo nedidelių sunkumų ruošiant rinktinę, bemiegių naktų, bet sunkiausia buvo su pinigais“, – neslėpė LLRF generalinis sekretorius Valdas Škadauskas.
Lietuvos nacionalinė vyrų ledo ritulio rinktinė
Lietuvos nacionalinė vyrų ledo ritulio rinktinė / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

„Vien šios vyrų rinktinės biudžetas yra 200 tūkstančių litų. Tuo tarpu visoms trims: U-18, U-20 ir vyrų tebuvo skirti 158 tūkstančiai. Teko skolintis, kad galėtume išleisti rinktines“, – penktadienį vykusios spaudos konferencijos metu kritiką esamai rinktinių finansavimo sistemai žėrė V.Škadauskas.

Į Kijevą (Ukraina), kur balandžio 17-23 dienomis dalyvaus I diviziono pasaulio čempionate, Lietuvos ledo ritulininkai išskrenda šeštadienį. Tikslą išlikti I divizione išsikėlusi rinktinė B grupėje varžysis su Estijos, Lenkijos, Kazachijos, Didžiosios Britanijos ir Ukrainos komandomis.

Komandos kapitonas Dalius Vaiciukevičius puikiai vertino komandos pasiruošimą čempionatui. „Manau, kad čempionatui pasiruošėme puikiai, nors treneriui ir pritrūko laiko realizuoti visus savo tikslus. Visgi visa komanda jo profesionalumu ir pačiu treneriu labai patenkinta. Į rinktinę jis įnešė labai daug naujovių. Taip pat jis puikus psichologas, nežinau kodėl, bet treniruotėse su juo norisi dirbti vis daugiau ir daugiau“, – kalbėjo kapitonas.

Prieš savaitę prie rinktinės treniruočių stovyklos prisijungęs vyriausiojo trenerio Sergejaus Borisovo asistentas Dainius Bauba teigė, kad rinktinei pritrūko laiko tinkamai pasiruošti čempionatui, tačiau gyrė Lietuvos rinktinės žaidėjus.

„Skiriasi žaidėjų meistriškumas, tačiau ko norėti kai mūsų komandoje daug jaunimo su maža patirtimi. Labai gerai atrodo Darius Pliskauskas ir Mindaugas Kieras. Visgi labiausiai norėčiau išskirti mūsų vartininką Mantą Armalį. Nors jam tik 18 metų, bet iš jo pasimokyti turi ko ir veteranai. Ypač požiūrio į treniruotės, ledo ritulį, darbo kultūrą. Jis nepriekaištingai elgiasi prieš, per ir po treniruočių. Nuo ledo visada nulipa paskutinis“, – kalbėjo vienas geriausių visų laikų Lietuvos ledo ritulininkų D.Bauba.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius