Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvos ledo ritulio rinktinės kapitonas Artūras Katulis Vilniuje kuria ledo ritulio akademiją

Vienas geriausių Lietuvos rinktinės gynėjų Artūras Katulis, turintis didžiulę sportinę patirtį – dvyliką metų žaidęs ledo ritulio klubuose Vakarų ir Rytų Europoje, grįžta namo tam, kad savo patirtį ir įgytas žinias perduotų būsimiems ledo ritulio talentams.
Artūras Katulis
Artūras Katulis / ledoritulioakademija.lt nuotr.

A.Katuliui teko žaisti aukšto lygio čempionatuose Rusijoje, Suomijoje, Danijoje, Baltarusijoje, Latvijoje ir Ukrainoje. 2007–2008 metais gynėjas iš Lietuvos žaidė viename iš stipriausių pasaulio ledo ritulio čempionatų – Suomijos SM lygoje. A. Katulio didžiausi pasiekimai – laimėtas bronzos medalis Danijos čempionate, aukso medalis Latvijos čempionate ir bronzos medalis Ukrainos lygoje. Žaidėjas Lietuvos rinktinei atstovauja nuo 1999-ųjų.

„Man teko žaisti aukšto lygio klubuose. Dirbau su įvairaus stiliaus ledo ritulio treneriais iš Suomijos, Kanados, Rusijos, Baltarusijos. Taigi esu įsitikinęs, kad profesionalaus žaidėjo patirtis padės man ugdyti mažuosius ledo ritulininkus. Pastaraisiais metais itin domėjausi vaikų ledo rituliu. Teko stebėti ir mokytis, kaip dirba ledo ritulio mokyklos Ukrainoje ir Latvijoje. Savo pirmąjį sūnų Dominyką pradėjau mokyti čiuožti, kai jam buvo treji metai. Žinau, kokie svarbūs pirmieji žingsnia,i ir esu pasiruošęs padėti vaikams tapti profesionaliais žaidėjais“, – pasakojo A.Katulis.

Lietuva turi daug talentingų vaikų, bet mažai – profesionalių trenerių.

Kaip teigia Sostinės ledo ritulio akademijos vadovas ir vyriausiasis treneris, toks pavadinimas pasirinktas neatsitiktinai. Siekiama, kad akademija taptų vienu iš pagrindinių ledo ritulio centrų, kuriame savo įgūdžius galėtų tobulintų talentingi vaikai iš visos Lietuvos. Tačiau akademijos durys bus atviros visiems vaikams, nes, anot A.Katulio, ledo ritulys yra greitas, smagus ir saugus žaidimas. Šis žaidimas ugdo ne tik vaiko fizines galias, žaidžiant ledo ritulį išmokstama bendrauti, ugdoma komandinė dvasia ir kūrybiškumas. Tai puikus sportas vaiko užklasinei veiklai.

A.Katulio patarėju ir vienu iš akademijos treneriu bus Berndas Haake, dabartinis Lietuvos ledo ritulio rinktinės treneris iš Vokietijos. B.Haakei teko dirbti ne vienoje ledo ritulio akademijoje ir profesionalioje komandoje, todėl jo patirtis bus itin vertinga naujajai akademijai.

„Džiaugiuosi, kad Artūras nusprendė dirbti su vaikais. Lietuva turi daug talentingų vaikų, bet mažai – profesionalių trenerių. Todėl tokių žaidėjų grįžimas namo suteikia vilties, kad Lietuvoje atsiras ir profesionalių trenerių karta“, – teigė B.Haake.

Sostinės ledo ritulio akademija įsikurs pramogų arenoje, Ąžuolyno g. 9, Vilniuje. Planuojama, kad pirmaisiais metais bus renkami 5-9 metų vaikai, kurie vėliau suformuos akademijos komandas.  

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius