Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Likus 84 dienoms iki Sočio olimpiados – Lietuvos olimpiečių aprangos pristatymas be olimpiečių

„Gaila, kad mūsų olimpiečiai rengiasi žaidynių atrankai ir negali šiandien dalyvauti svarbiame ir gražiame renginyje. Būtų malonu pasižiūrėti į juos su nauja olimpiečių apranga. Mes visose olimpiadose turėdavome išskirtinę aprangą, ne masinės gamybos produktą. Ir labai gerus olimpiečių rūbus – patikėkite, sakau kaip buvusi olimpietė, kuri išbandė tuos drabužius“, – penktadienį per Lietuvos olimpinės aprangos pristatymo ceremoniją Vilniuje sakė Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė (LTOK) Daina Gudzinevičiūtė.
„Audimas“ pristatytė Lietuvos olimpiečių, kovosiančių Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse aprangą.
Žiemos olimpinės rinktinės aprangos kolekcijos pristatymo ceremonija / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Jau po trijų mėnesių viso pasaulio sporto aistruolių akys nukryps į Rusiją – vasario 7-ąją Sočio mieste startuos 22-osios žiemos olimpinės žaidynės. Brangiausias per visą žaidynių istoriją olimpinis renginys vyks 16 dienų ir baigsis vasario 23 dieną, kaip teigiama, įspūdinga uždarymo ceremonija.

Jau ne viena pasaulio valstybė skelbė apie savo pasiuntinių skaičius, žvaigždžių startus ir pasirengimą svarbiausiam ketverių metų žiemos sporto įvykiui.

Rusija beveik prieš pusmetį parodė savo nacionalinės rinktinės aprangos modelius, o penktadienį Vilniuje buvo praskleista ir Lietuvos žiemos olimpinės rinktinės aprangos paslapties širma.

„Mes finišuojame. Prieš pusantrų metų pradėjome modeliuoti aprangą mūsų žiemos olimpiečiams Sočio žaidynėse ir šiandien ją simboliškai perduodame LTOK. Šioje aprangoje dominuoja dvi spalvos – vadinamoji „olympic green“ ir „šaltoji geltona“. Šios spalvos išskiria Lietuvos olimpiečius iš kitų valstybių sportininkų. Džiugu, kad 450 žmonių darbą šiandien galiu pateikti visuomenei ir sportininkams“, – sakė „Audimo“ bendrovės valdybos pirmininkas Rimvydas Povilaitis.

 

Sostinės „Ozo“ centre „Audimo“ bendrovės vadovai šiandien per pietus pateikė ir perdavė Lietuvos tautiniam olimpiniam komitetui (LTOK) Sočio žaidynėms skirtus mūsų šalies rinktinės sportinius ir paradinius kostiumus.

Pasak R. Povilaičio, 2014 metų olimpinės kolekcijos pagrindu tapo tęstinė tarsi į austines juostas sudėliota baltų ženklų – Saulės, Perkūno kryžiaus, žalčio – simbolika, kuri susijungė su šiuolaikiška ornamentika.

Parenkant kolekcijos spalvinę paletę, išlaikytos tradicijos naudoti su Lietuva siejamus, skirtingų žalių atspalvių derinius. Tokios spalvos reiškia aktyvumą, pozityvumą, sportiškumą, todėl Lietuvos olimpiečių yra mėgstamos.

„Olimpinės kolekcijos kūrimo procese mums svarbi ir Lietuvos tautinio olimpinio komiteto bei pačių olimpiečių nuomonė bei lūkesčiai. Todėl nuo pat kūrimo pradžios nuolat deriname kolekciją sudarančius modelius, funkcionalumą, spalvas. Kuriant aprangą olimpiečiams, svarbiausia pasiekti dizaino ir funkcionalumo sintezę“, – pabrėžia R. Povilaitis.

Olimpinei aprangai keliami aukščiausio lygio reikalavimai, todėl ypatingas dėmesys turi būti skiriamas kiekvieno gaminio inžinerijai.

R. Povilaičio teigimu, gamybos metu pasitelkiami visi pažangiausi sprendimai – naujos kartos lengvos medžiagos, besiūlė klijavimo technika, modelių funkcionalumas – reikalingi užtikrinti maksimalų patogumą ir apsaugą, esant bet kokioms aplinkinėms sąlygoms.

„Su Lietuvos tautiniu olimpiniu komitetu bendradarbiaujame ir olimpiečius rengiame nuo 1999-ųjų. Tad džiaugiamės ir didžiuojamės galėdami patirtimi, idėjomis bei darbais prisidėti prie Lietuvai reikšmingų įvykių“, – sako R. Povilaitis.

Pasak R. Povilaičio, tokie įvykiai vienija lietuvius – gyventojai dažnai renkasi olimpiečių palaikymą išreikšti taip pat įsigydami ir dėvėdami sportinę aprangą su Lietuvos olimpine simbolika.

Renginyje dalyvavo LTOK vadovai – prezidentė Daina Gudzinevičiūtė, generalinis sekretorius Valentinas Paketūras, kostiumus demonstravo modeliai pagal specialią Šarūno Kirdeikio sukurtą choreografiją.

„Lietuvos sportininkai 7-ąjį kartą pasipuoš „Audimo“ apranga“, – priminė LTOK vadovė.

Kol kas neaišku, kiek aprangos komplektų iš viso reiks pasiūti Lietuvos olimpiečiams, nes kelialapių į Sočį mūsų sportininkai dar neturi. Per šiuos metus juos gauti turėtų maždaug 5 sportininkai.

Lietuvos žiemos sporto atstovus Lietuvos tautiniame olimpiniame komitete (LTOK) kuruojanti 1988-ųjų Kalgario olimpinė čempionė Vida Vencienė sakė tikinti, kad lietuviai su gera sėkmės doze dar turi vilties išsiųsti maksimalų sportininkų skaičių – devynis.

„Bet šiandien aprangos pristatyme neturime nė vieno galimo olimpiečio – visi treniruojasi, dalyvauja varžybose. Vieni Italijoje, kiti Norvegijoje“, – sakė V.Vencienė.

Tiesa, šis mūsų olimpiečių skaičius skamba liūdnokai, žinant mūsų kaimynų – latvių ir estų olimpinių misijų skaičių. Kelialapį iškovojus Latvijos ledo ritulininkams, šios šalies delegaciją sudarys apie 50 sportininkų. Estijai olimpinius medalius Rusijoje sieks iškovoti apie 30 žiemos sporto šakų atstovų.

Praėjusioje – 2010-ųjų Vankuverio olimpiadoje – kovojo tik 6 Lietuvos delegacijos nariai: mūsų šalies garbę gynė  biatlonininkė Diana Rasimovičiūtė, slidininkai Irina Terentjeva, Aleksejus Novoselskis, Mantas Strolia, Modestas Vaičiulis ir kalnų slidininkas Vitalijus Rumiancevas. Geriausiai pasirodė D.Rasimovičiūtė, kuri moterų sprinte užėmė 25 vietą.

Kaip sakė „Audimo“ bendrovės sportinės aprangos užsakymo skyriaus vadovas Dainius Lenčiauskas, olimpinę aprangą turės ne tik sportininkai – ją galima bus įsigyti ir visiems norintiems.

„Visą aprangą galima bus nusipirkti mūsų firminėse parduotuvėse. Pavyzdžiui, olimpiečio striukė kainuos apie 500 litų. Galiu patikinti, kad visos aprangos idėjos – lietuviškos ir pasiuvimas – beveik lietuviškas. Gaila, bet mūsų šalyje niekas nesugeba pasiūti pūkinių striukių, tad užsakėme jas Tolimųjų Rytų gamintojams“, – sakė D.Lenčiauskas. 

 

 

 

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius