Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Naujas pasaulio rekordas šokiuose ant ledo – kanadiečiai grįžo su trenksmu

Kanados čiuožėjai Tessa Virtue ir Scottas Moiras įrodė, kad ne veltui grįžo į didįjį sportą. Legendinis duetas varžybose Japonijoje surinko aukščiausius rezultatus šios sporto šakos istorijoje. Vien žinia apie kanadiečių sugrįžimą sudrebino dailiojo čiuožimo bendruomenę, Kanadoje tai tapo sensacinga žinia, o sezonui tik prasidėjus gerbėjai išvydo naują pasaulio rekordą.
Tessa Virtue ir Scottas Moiras Japonijoje pasiekė naują pasaulio rekordą
Tessa Virtue ir Scottas Moiras Japonijoje pasiekė naują pasaulio rekordą / „Scanpix“/AP nuotr.

Istoriniai rezultatai užfiksuoti šeštajame ISU „Didžiojo prizo“ etape Japonijoje. Sezonas dar tik prasideda, o įvertinimai jau pasiekė neregėtas aukštumas. T.Virtue ir S.Moiras susumavus trumposios ir laisvosios programos rezultatus surinko 195,84 taškus. Tai 0,32 balo daugiau nei ankstesnis rekordas, priklausęs amerikiečiams Meryl Davis ir Charlie White‘ui. Tai įvyko per 2014-ųjų Sočio olimpines žaidynes.

Prabėgo beveik treji metai, o Kanados pora sugrįžo stipresnė nei bet kada anksčiau. Maža to, daugkartiniai čempionai Japonijoje aplenkė sensacingą Prancūzijos duetą Gabriellą Papadakis ir Guillaume Cizeroną. Prancūzai surinko 180,42 balus.

Bet T.Virtue ir S.Moiras nepervertino savo pasiekimo.

„Mes niekada nesureikšminame skaičių. Malonu išgirsti, kad pasiekėme pasaulio rekordą, bet mums tai nėra reikšminga. Savo dėmesį sutelkiame į pasirodymą, mėgaujamės čiuožimu ir norime tobulėti. Gera sugrįžti, o kai grįžti ir sugebi vėl nugalėti, supranti, kad buvo verta“, – sakė čiuožėjai.

T.Virtue ir S.Moiras iš šokių ant ledo pasitraukė 2014 m. Pasitraukė tada, kai jau buvo iškovoję visus įmanomus dailiojo čiuožimo titulus. Olimpiniai ir pasaulio čempionai daug metų diktavo šokių ant ledo madas. Nuolatinė jų kova su amerikiečiais Maryl Davis ir Charlie White‘u tempė dailųjį čiuožimą į dar nematytas aukštumas. Jiems pasitraukus, šokiuose ant ledo iškilo naujos žvaigždės, nauji talentai. Tarp jų, žinoma, dabartiniai Europos ir pasaulio čempionai Prancūzijos šokėjai G.Papadakis ir G.Cizeronas – pora, kurią ekspertai vadina talentingiausia visų laikų šokių ant ledo pora. Prancūzų pasirodymai interneto erdvėse peržiūrimi milijonais kartų.

Ir tada, kai Kanados čiuožimo meistrai paskelbė apie sugrįžimą, tapo aišku, kad gerbėjų lauks be galo įdomus sezonas. Kai jau atrodė, kad šokiuose ant ledo ir šiemet dominuos prancūzai, į kovą dėl aukščiausių titulų įsiveržė patyrusi Kanados pora.

VIDEO: T.Virtue ir S.Moiro laisvoji programa

Po šeštojo „Didžiojo prizo“ etapo tapo aišku, kurie pasaulio čiuožėjai prasibrovė į į didįjį finalą. Jį pasiekė tik šešios geriausios pasaulio poros. Didysis finalas bus surengtas po dviejų savaičių Marselio mieste (Prancūzija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius