Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ne vien Jonas Valančiūnas išgeria – garsūs norvegų biatlonininkai girti kaip pėdai prikrėtė krūvą eibių

Sportinis skandalas Lietuvoje ir toks pats skandalas Norvegijoje – šiomis dienomis šiose valstybėse aptarinėjami taurelę išlenkti mėgstantys sportininkai. Tačiau pas mus „įvykių centre“ atsidūrė tik šiek tiek daugiau nei leidžiama įstatymu išgėręs ir prie vairo Kanadoje sėdęs krepšininkas Jonas Valančiūnas, o Norvegijoje į skandalą pateko trys gerokai įkaušę garsūs Norvegijos biatlonininkai.
Emilis Hegle Svendsenas
Emilis Hegle Svendsenas / „Scanpix“ nuotr.

Norvegijos biatlonininkai broliai Tarje ir Johanessas Boe bei Emilis Helge Svendsenas neteko numatytų premijų ir dar turės sumokėti po 100 tūkst. Norvegijos kronų (apie 16,7 tūkst. JAV dolerių) po to, kai paaiškėjo, kokį balių su pratęsimu surengė sportininkai po pasaulio biatlono taurės etapo Slovėnijos Pokljukos mieste.

Nors Norvegijos biatlono federacija siekė nuslėpti įvykį nuo žiniasklaidos, dienraštis VG aprašė sportininkų „žygdarbius“.

Kaip laikraščiui teigė norvegų rinktinės direktorius Arne Botnanas, kovo 6-ąją po varžybų vyrai patraukė į miestą ir pradėjo vaišintis įvairiais alkoholiniais gėrimais – nuo alaus ir vyno iki romo ir vietinės degtinės.

Naktį gerokai įkaušę biatlonininkai kabinėjosi prie praeivių, po to išsimaudė šaltokame Bledo ežere, o grįžę į viešbutį sugalvojo pramogą: išėję į lauką subadė visų prie viešbučio stovėjusių rinktinių mašinų ratus.

Naktį gerokai įkaušę biatlonininkai kabinėjosi prie praeivių, po to išsimaudė šaltokame Bledo ežere, o grįžę į viešbutį sugalvojo pramogą: išėję į lauką subadė visų prie viešbučio stovėjusių rinktinių mašinų ratus. Nepasigailėjo ir serviso automobilių ratų.

VG tikina, kad po šio incidento Norvegijos biatlono federacija svarsto į sutartis įtraukti sąlygas, pagal kurias bus reglamentuojamas sportininkų elgesys ne varžybų metu.

Pasaulio biatlono taurės etapas Pokljukoje vyko kovo 6–9 dienomis. Pirmąją varžybų dieną, po kurios ir įvyko vyrų „pasivaikščiojimas“ po Slovėnijos apylinkes, T.Boe užėmė 29 vietą, jo brolis Johanessas – 30-ąją, o E.H.Svendsenas – 33-iąją.

25 metų T.Boe per savo karjerą yra iškovojęs vieną olimpinį auksą ir 7 aukščiausius pasaulio pirmenybių apdovanojimus. 20-metis jo brolis Johanessas kol kas turi savo sąskaitoje penkias pergales pasaulio taurės varžybose.

Pats tituluočiausias – E.H.Svendsenas, kuris yra laimėjęs keturis aukso ir vieną sidabro olimpinį medalį, o pasaulio pirmenybėse iš viso laimėjo 17 apdovanojimų. Iš jų 11 – aukso. 2014 m. Sočio žiemos olimpinėse žaidynėse laimėjo aukso medalius 15 km masinio starto ir mišrios estafetės lenktynėse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius