Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Neįtikėtinas atsisveikinimas: čiuožėjas Florent'as Amodio su ašaromis tarė „sudie“

Prancūzas Florent'as Amodio po neįtikėtino pasirodymo ilgai klūpėjo ir bučiavo Bratislavos ledą. Jo treneris netvardė ašarų, o publika plojo atsistojusi. Vienas išraiškingiausių pasaulio čiuožėjų nusprendė atsisveikinti su dailiuoju čiuožimu ir paskutinis jo karjeros šokis nepalinko abejingų. Jis buvo tiesiog tobulas.

„Aš negaliu patikėti. Tai buvo geriausia programa mano karjeroje... Tai kaip sapnas. Buvo kažkas neįtikėtino taip čiuožti ir taip čiuožti paskutinį kartą savo karjeroje“, – po laisvojo šokio Europos dailiojo čiuožimo čempionate emocijų netvardė F.Amodio.

Buvęs Europos čempionas prieš pat pirmenybes viešai paskelbė, kad nusprendė baigti profesionalo karjerą ir paskutinėmis jo varžybomis taps šis čempionatas.

25-erių dailiojo čiuožimo žvaigždė paliks ryškų pėdsaką – jis buvo vienas muzikaliausių, išraiškingiausių ir originaliausių čiuožėjų pasaulyje. Publika jį labai mylėjo. Amodio buvo kitoks – išskirtiniu čiuožimu jis pavergė milijonus dailiojo čiuožimo gerbėjų. Šis prancūzas buvo vadinamas šokėju ant ledo – ne visada ypač techniškas, bet visada neįtikėtinai muzikalus.

„Publika buvo beprotiška. Po kiekvieno šuolio aš mintyse sušukdavau: Man pavyko, man pavyko!

2011-aisiais F.Amodio tapo Europos čempionu, tačiau vėliau jo karjeros rezultatai svyravo tarsi amerikietiški kalneliai. O ir grįžti į čempionišką sostą jis daugiau taip ir nebesugebėjo.

Be medalio F.Amodio liko ir Bratislavoje – Europos čempionate jis užėmė ketvirtą vietą. Nuo medalio jį skyrė vos keli balai. Koją prancūzui pakišo prastas rezultatas trumpojoje programoje. Bet kad ir kaip bebūtų F.Amodio pasirodymas laisvojoje programoje tapo įsimintiniausiu ir įspūdingiausiu vakaro akcentu.

„Publika buvo beprotiška. Po kiekvieno šuolio aš mintyse sušukdavau: Man pavyko, man pavyko! Nelaimėjau medalio, nelaimėjau daugybės medalių per savo karjerą, bet toks atsisveikinimas prilygo svajonei. Niekada šito momento nepamiršiu”, – pasakojo prancūzas.

Europos dailiojo čiuožimo čempionu be konkurencijos tapo ispanas Javieras Fernandezas. Vienas geriausių pasaulio čiuožėjų pastaraisiais metais visa galva lenkia konkurentus Europoje.

Sidabro medalį iškovojo Izraelio atstovas Alexei Bychenko, bronza atiteko rusui Maksimui Kovtunui.

VIDEO: Europos čempionu tapusio Javiero Fernandezo pasirodymas:

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius