Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Nuo ledo tragedijos iki stebuklo: Rusijos ašaros ir naujas pasaulio rekordas

Dailiojo čiuožimo gerbėjai Helsinkyje išvydo, kaip vieną akimirką į šipulius dūžta visos svajonės, o kitą sukuriamas tikras šedevras ant ledo. Dvi stipriausios Rusijos čiuožėjos finale pasirodė viena paskui kitą, tik viena išgyveno tragediją, o kita sukūrė tikrą stebuklą.
J.Medvedeva ir A. Pogorilaja – du skirtingi likimai pasaulio čempionate
J.Medvedeva ir A. Pogorilaja – du skirtingi likimai pasaulio čempionate / „Scanpix“ nuotr.

Tai buvo išskirtinis vakaras pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate. Neįtikėtinai emocionalus ir ilgam įstringantis.

Vien tik į keletą minučių, kurios skyrė vieną Rusijos čiuožėjos pasirodymą nuo kito, sutilpo daugybė išgyvenimų – kančia, skausmas, ašaros, nusivylimas ir begalinis džiaugsmas, nuostaba bei triumfas. Po tragiškai nesėkmingo rusės Anos Pogorylajos pasirodymo sekė pasaulio rekordu pažymėta jos tautietės Jevgenijos Medvedevos programa. Nuo visiško fiasko iki absoliutaus šedevro.

Fenomenalioji J.Medvedeva matė, ką teko patirti jos tautietei, tačiau tai nė kiek nesutrikdė ir neišmušė iš vėžių. Stebėdama graudžias Anos ašaras, Jevgenija kaupėsi savo pasirodymui. Ir nenugalimoji čempionė dar kartą įrodė, kokį neįtikėtiną nugalėtojos mentalitetą ji turi ir kokia stipri, nepalaužiama yra jos psichologija.

„Tai jau kita planeta“, – laukdami Jevgenijos interviu susižavėjimo neslėpė žiniasklaidos atstovai iš viso pasaulio. Jaunoji rusė sulaukė daugybės įvairiausių komplimentų.

Ji pratęsė savo pergalių seriją suaugusiųjų varžybose ir apgynė pasaulio čempionės titulą. Maža to, 17-metė pagerino dar vieną sau pačiai priklausiusį pasaulio rekordą. Ir ji absoliučiai buvo to verta.

154,40 balo už laisvąją programą ir 233,41 balo susumavus abiejų programų rezultatus. Tai nuo šiol yra aukščiausi įvertinimai dailiojo čiuožimo istorijoje.

„Tokio moterų finalo dar neteko matyti“, – užsidegė „Twitter“ žinutė Helsinkio arenos kube. Beje, pirmą kartą čempionatuose tenka matyti tokią inovatorišką idėją – po kiekvieno čiuožėjų pasirodymo kube vienu metu rodomas šokio pakartojimas ir karščiausi, įdomiausi gerbėjų komentarai „Twitter“ tinkle.

„Šiandien aš tikrai mėgavausi čiuožimu. Šiek tiek nerimavau ir jaudinausi per apšilimą, bet prieš pat savo pasirodymą sau pasakiau: „Jevgenija, tu privalai išlikti rami“. Ir man pavyko čiuožti labai ramiai, užtikrintai. Kaip ir praėjusiais metais, taip ir šiais, aš esu labai laiminga, bet kažkokios ypatingos euforijos nejaučiu. Labai norėčiau verkti iš džiaugsmo, bet man taip nenutinka. Padariau viską, ką galėjau ir tiesiog esu laiminga“, – sakė dukart pasaulio čempionė iš Rusijos.

VIDEO: Jevgenijos Medvedevos pasaulio rekordas ir laisvoji programa Helsinkyje

Be komentarų

Pasaulio čempionate kiekvienas čiuožėjas po savo programos pasirodo žiniasklaidos zonoje, tačiau Anos žurnalistai pakalbinti negalėjo. Viena geriausių Rusijos čiuožėjų nepasirodė ir tai suprantama.

A.Pogorylaja patyrė skaudžiausią nesėkmę savo karjeroje. Ji tiek kartų krito ir taip skaudžiai krito, kad pasibaigus programai susmuko ant ledo ir pravirko. Žiūrovai šokio metu plojimais ragino čiuožėją nepasiduoti, tačiau rusė išgyveno tikrą košmarą.

Po trumposios programos rusė buvo trečia, o po laisvosios nukrito į 13 vietą.

VIDEO: Ašaros ir nusivylimas: Rusijos čiuožėjos A.Pogorylajos pasirodymas

Istorinis vakaras Kanadai

Pirmą kartą Kanados dailiojo čiuožimo istorijoje šios šalies čiuožėjos iškovojo net du medalius moterų varžybose. Sidabrą pelnė Kaetlyn Osmond, o bronzą Gabrielle Daleman.

218,13 balo – toks buvo galutinis vicečempionės rezultatas. Patys galite matyti, koks didelis atotrūkis skiria J.Medvedevą nuo likusių pasaulio čiuožėjų. Be to, rusė dar neišnaudoja visų savo rezervų, neatlieka dar sudėtingesnių šuolių ir kitą sezoną smogs su dar didesne jėga.

VIDEO: Kaetlyn OSMOND - Free skating [2017 World Figure Skating Championships]

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius