-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pagrindinis biatlonininkų varžovas prieš pasaulio čempionatą – ligos

Jau ketvirtadienį Kontiolahtyje (Suomija) prasidės pasaulio biatlono čempionatas, kuriame dalyvaus devyni Lietuvos atstovai. Visą sezoną ligų kamuoti biatlonininkai jų neatsikratė ir prieš svarbiausias sezono varžybas, tad prognozuojant komandinėse ir individualiose rungtyse dalyvausiančių lietuvių pavardes aritmetika paprasta: startuos tas, kas bus sveikas.
Natalija Kočergina
Natalija Kočergina / Lietuvos biatlono federacijos nuotr.

Dešimtame pasaulio čempionate karjeroje jėgas turėtų išbandyti Diana Rasimovičiūtė-Bricė, ketvirtame – geriausius rezultatus šiemet tarp lietuvių demonstruojanti Natalija Kočergina, Tomas Kaukėnas ir Karolis Dombrovskis, trečiame – Marija Kaznačenko, o Roko Suslavičiaus laukia antrosios karjeroje planetos pirmenybės. Komandoje bus ir kaip niekada daug debiutantų: pirmą kartą tokio rango biatlono varžybose startuos Vytautas Strolia, Natalija Paulauskaitė bei jaunoji Gabrielė Leščinskaitė.

N.Kočergina – vienintelė Lietuvos biatlonininkė, kuri šį sezoną iškovojo įskaitinius pasaulio taurės taškus.

„Šis sezonas pasižymėjo ligų gausa. Sezono eigoje iš komandos dėl ligų iškrito Gaudvilė Nalivaikaitė ir Šarūnas Jukna. Tikimės, jog jie susitvarkys su sveikatos problemomis ir prisijungs prie komandos ruošiantis kitam sezonui, – pasakojo Lietuvos biatlono federacijos prezidentas Arūnas Daugirdas. – O tie, kurie išliko, balansuoja ant ribos pasigauti virusą. Visi puikiai atsimena, jog Europos čempionate dėl sveikatos problemų nestartavo trys sportininkai. Tų dalykų neišvengsi, kadangi kuo sportininkai yra geresnės formos, tuo jie labiau jautrūs įvairioms infekcijoms.“

Prieš pasaulio čempionatą Lietuvos komandos treneriai surengė kontrolines varžybas, tačiau jose dalyvauti negalėjo puikią sportinę formą demonstruojanti N.Kočergina. Sportininkė pajuto pirmuosius ligos požymius.

Jei T.Kaukėnas pataikytų į visus taikinius, tai kiekviename starte jis iškovotų įskaitinius taškus. Manau, jog priartėjus pagrindinėms sezono varžyboms, Tomas savo šaudymą stabilizavo.

N.Kočergina – vienintelė Lietuvos biatlonininkė, kuri šį sezoną iškovojo įskaitinius pasaulio taurės taškus. Vis dėlto A.Daugirdas tikina, jog pagrindinis sezono tikslas buvo pelnyti kuo daugiau komandinių taškų, leisiančių deleguoti daugiau sportininkų į kitų metų pasaulio taurės varžybas bei tuo pačiu padėti pamatus kovojant dėl kelialapių į po trejų metų Pietų Korėjoje vyksiančias olimpines žaidynes.

„Sezonas nebuvo labai nesėkmingas, kadangi akcentavome ne individualius pasirodymus, bet komandinius. Buvo iškeltos užduotys, jog vyrų ir moterų komandos Nacijų taurės įskaitoje turi patekti į Top-23, o tai užtikrintų dar vieną papildomą vietą kito sezono pasaulio taurės varžybose ir kartu palengvintų kovą dėl didesnio skaičiaus kelialapių į olimpines žaidynes“, – sakė Lietuvos biatlono federacijos prezidentas.

Sezonas nebuvo labai nesėkmingas, kadangi akcentavome ne individualius pasirodymus, bet komandinius.

Šiuo metu vyrų komanda klasifikuojama 23 vietoje, pozicija žemiau esančius britus lenkianti beveik 700 taškų. Lietuvos moterų komanda Nacijų taurės įskaitoje yra 22-a. 24-ą vietą užimančios kinės atsilieka kiek daugiau nei 500 taškų.

Prieš dvejus metus Nove Mesto (Čekija) vykęs pasaulio biatlono čempionatas lietuviams buvo sėkmingas. D.Rasimovičiūtė tąkart dukart pateko į geriausiųjų 40-uką (40 vieta sprinte bei 38-a – persekiojime), o T.Kaukėnas atkreipė pajėgiausių planetos biatlonininkų dėmesį, užėmęs 22 vietą sprinte, 23-ią – asmeninėse lenktynėse bei iškovojęs teisę startuoti prestižinėje bendro starto rungtyje.

„Jei T.Kaukėnas pataikytų į visus taikinius, tai kiekviename starte jis iškovotų įskaitinius taškus. Manau, jog priartėjus pagrindinėms sezono varžyboms, Tomas savo šaudymą stabilizavo. Tikiuosi, jog pasaulio čempionatas ir bus ta vieta, kur jis parodys aukščiausius šio sezono rezultatus, – sakė A.Daugirdas. – Šios nesėkmės bei pasiruošimo laikotarpiu padarytos klaidos bus puiki pamoka kitam sezonui.“

Ketvirtadienį lietuviai startuos mišrių estafečių varžybose, o šeštadienį jų lauks sprinto rungtys. Čempionatą transliuos LRT Kultūra televizija.

Programa:

Kovo 5 d. (ketvirtadienis) – 2x6 km + 2x7,5 km mišrios estafetės varžybos

Kovo 7 d. (šeštadienis) – vyrų 10 km sprintas

Kovo 7 d. (šeštadienis) – moterų 7,5 km sprintas

Kovo 8 d. (sekmadienis) – vyrų 12,5 km persekiojimas

Kovo 8 d. (sekmadienis) – moterų 10 km persekiojimas

Kovo 11 d. (trečiadienis) – moterų 15 km asmeninės lenktynės

Kovo 12 d. (ketvirtadienis) – vyrų 20 km asmeninės lenktynės

Kovo 13 d. (penktadienis) – moterų 4x6 km estafetės varžybos

Kovo 14 d. (šeštadienis) – vyrų 4x7,5 km estafetės varžybos

Kovo 15 d. (sekmadienis) – moterų 12,5 km bendro starto varžybos

Kovo 15 d. (sekmadienis) – vyrų 15 km bendro starto varžybos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius