Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pasaulio ledo ritulio čempionatą Lietuva pradėjo pralaimėjimu Lenkijai

Sekmadienį Donecke (Ukraina) startavusiose pasaulio ledo ritulio čempionato I-o diviziono B grupės varžybose Lietuvos rinktinė 0:3 (0:1, 0:2, 0:2) nusileido Lenkijos komandai.
Lietuva – Lenkija
Lietuva – Lenkija / Hockey.lt nuotr.

Lietuvos rinktinė pirmąjį rungtynių įvartį praleido jau trečią rungtynių minutę, kai vienu Lenkijos komandos pirmųjų smūgių į vartų plotą pasižymėjo Krystianas Dziubinskis (02:18).

Lietuvos komanda pagirtinai kovėsi su dar prieš čempionatą viena pagrindinių grupės favoričių laikyta Lenkijos ekipa, o realiausią progą įmušti įvartį sukūrė Darius Pliskauskas, Danielius Bogdziulis ir Aivaras Bendžius, kai po puikios kombinacijos pasižymėti galėjo D.Bogdziulis.

Lenkijos komanda visas rungtynes turėjo pranašumą, tačiau Lietuvos komanda patikimai gynėsi. Antroje antrojo kėlinio pusėje lenkai pralaužė lietuvių gynybą dar du kartus. Leszekas Laszkiewiczius (34:56) ir Pawelas Dronia (36:31) padidino persvarą iki 3:0. Beje, trečiasis įvartis buvo iš neutralios zonos, kai netikėtą metimą pro pažastį į vartus praleido Mantas.Armalis.

Trečiajame kėlinyje lietuviai tris kartus turėjo kiekybinę persvarą, tačiau neišnaudojo nė vienos. Lenkai po Adamo Baginskio (45:50) ir Kryzstofo Zapalos (57:47) padidino savo persvarą iki 5:0.

„Mes žaidėme neblogai, tačiau varžovai geresni visais aspektais – čiuožimu, greičiu, mikrodvikovomis. Dar prieš čempionatą sakiau, jog Ukraina ir Lenkija bus čempionato favoritai ir tą mes šiandien matėme. Klaidų padarė ir vartininkas, kuris šiandien demonstravo gerą žaidimą, tačiau pora įvarčių buvo jo. Reikia pamiršti kas buvo šiandien, nes rytoj mums čempionatas prasideda iš naujo. Dvikova su olandais bus įdomi, ką šiandien pademonstravo estai, rimtai kovoję su varžovais“, – po dvikovos sakė Lietuvos rinktinės vyriausiasis treneris Berndas Haake.

VIDEO: Trenerio komentaras

Geriausiu Lietuvos komandos žaidėju pripažintas vartininkas Mantas Armalis.

Pirmojoje čempionato dvikovoje Nyderlandai tik po atkaklios kovos 5:4 (2:0, 2:3, 1:1) palaužė prieš metus į divizioną pakilusios Estijos komandos pasipriešinimą.

Rytoj Lietuva 13.00 val. kovos su Nyderlandų rinktine. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius