-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmasis auksas Japonijai: Miki Ando – čempionė, Kim Yu NA – antra

Pasaulio dailiojo čiuožimo čempione Maskvoje medalius išsidalijo dailiosios lyties atstovės. 14 tūkstančių žiūrovų „Megasport“ ledo arenoje stebėjo kaip japonė Miki Ando iškovojo čempionės titulą ir padovanojo pirmąjį aukso medalį savo šaliai planetos pirmenybėse.
Miki Ando
Miki Ando / AFP/„Scanpix“ nuotr.

„Karalienė Yu Na“ vadinama Pietų Korėjos čiuožėja Kim Yu Na, kaip ir prieš metus, liko antra. 20-metė olimpinė ir 2009-ųjų pasaulio čempionė pirmavo po trumposios programos, tačiau laisvojoje ji neatliko dviejų šuolių. Per apdovanojimų ceremoniją K.Yu Na negalėjo sutramdyti ašarų, o jos sugrįžimas po metų pertraukos nebuvo toks, kokio laukė visas pasaulis.

„Sugrįžti buvo labai sunku, tačiau dabar aš laiminga. Pagaliau viskas baigėsi, aš galėsiu atsipalaiduoti ir grįžti namo. Fiziškai visada buvau stipri, tačiau psichologiškai ne. Kol kas dar nežinau, kokia bus mano ateitis dailiajame čiuožime. Negalvoju apie tai, nes dabar noriu džiuginti savo gerbėjus“, – spaudos konferencijoje kalbėjo K.Yu Na.

Po 2010-ųjų pasaulio dailiojo čiuožimo čempionato Turine korėjietė nedalyvavo varžybose ir tik prieš pat pirmenybes Maskvoje pranešė, jog sugrįš ant ledo.

Ši sportininkė du metus nepralaimėjo nė vienerių varžybų, Vankuverio olimpinėse žaidynėse sulaukė geriausių teisėjų įvertinimų istorijoje, tačiau Turine patyrė skaudžią nesėkmę. Italijoje Kim Yu Na kovą dėl aukso pralaimėjo kitai japonei Mao Asadai, o šiemet ir vėl nesugebėjo susigrąžinti aukščiausio titulo.

23-ejų Miki Ando pasaulio čempione buvo tapusi 2007-aisiais metais, o šiemet triumfavo keturių žemynų čempionate.

„Anksčiau niekada nečiuožiau dėl rezultatų. Bet ne šįkart. Šiandien norėjau nugalėti ir padovanoti Japonijai medalį. Galbūt jis suteiks daugiau šypsenų ir jėgų mano tautiečiams“, – sakė čempionė Miki Ando.

Pasaulio čempionato moterų pjedestalas
Prizininkės Balai už laisvąją programą Bendras įvertinimas Komentaras

1. Miki Ando (Japonija)

AFP/Scanpix nuotr./Miki Ando
AFP/„Scanpix“ nuotr./Miki Ando
130.21 195.79 Nebuvau tokia, kokia galėjau būti. Mano čiuožimas buvo neužtikrintas, man pritrūko greičio, padariau keletą klaidų. Žinoma, aš labai laiminga. Tai mano antrasis medalis Maskvoje.

 2. Kim Yu Na (Pietų Korėja)

AFP/Scanpix nuotr./Kim Yu Na
AFP/„Scanpix“ nuotr./Kim Yu Na
128.59 194.50 Programos pradžioje padariau klaidą ir tai man sukėlė daug streso. Visgi džiaugiuosi, kad programą užbaigiau sėkmingai. Šiandien norėjau savo gerbėjams padovanoti naująją programą, kuri sukurta pagal korėjietiškus motyvus ir muziką.

3. Carolina Kostner (Italija)

AFP/Scanpix nuotr./Caroline Kostner
AFP/„Scanpix“ nuotr./Caroline Kostner
124.93

184.68

Praėję metai man buvo labai sudėtingi, todėl esu labai laiminga, kaip ir 2005-aisis Maskvoje,  vėl iškovojusi bronzos medalį.

 Pasaulio čempionės Miki Ando laisvoji programa:

Pasaulio vicečempionės Kim Yu Na laisvoji programa:

VIDEO: Yuna Kim - WC 2011 FS Homage to Korea Yu-Na Kim 김연아

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius