Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prasideda pasaulio ledo ritulio čempionatas

Gegužės 6-22 dienomis Rusijoje vyks pasaulio elito diviziono ledo ritulio čempionatas. 
Kanados ledo ritulio rinktinė
Kanados ledo ritulio rinktinė / „Scanpix“ nuotr.
Temos: 1 Ledo ritulys

Čempionate jėgas išbandys 16 komandų, suskirstytų į dvi grupes. Latviai žais A grupėje Maskvoje kartu su Rusijos, Švedijos, Čekijos, Šveicarijos, Norvegijos, Danijos ir Kazachstano ekipomis. B grupėje Sankt Peterburge rungtyniaus Kanada, Suomija, JAV, Slovakija, Baltarusija, Prancūzija, Vokietija ir Vengrija, kuri į stipriausiųjų gretas grįžo po šešerių metų pertraukos.

Pasaulio čempionų titulą gins Kanados ledo ritulininkai. Jie pernai finale 6:1 sutriuškino rusus. Latvijos komanda tada užėmė 13 vietą. Mūsų kaimynai planetos pirmenybėse dalyvaus 26-tą kartą. Latviai sėkmingiausiai pasirodė 1997, 2004 ir 2009 metais, kai liko septinti. 2000-aisiais „braliukai“ buvo aštunti.

Šiame čempionate latvių minimalus tikslas – neiškristi į žemesnį divizioną, maksimalus – patekti į pirmąjį 10-tuką. Mūsų kaimynams pasiekti ketvirtfinalį bus itin sudėtinga, nes dėl įvairių priežasčių rinktinei neatstovaus būrys aukšto lygio žaidėjų. Pirmąsias rungtynes Latvijos ledo ritulininkai penktadienį žais su Švedija. Planetos stipriausių rinktinių reitinge Latvija užima 10 vietą.

Į ketvirtfinalį pateks po keturias pajėgiausias kiekvienos grupės ekipas. Paskutinėse pozicijose likusios komandos iškris į žemesnį divizioną.

Daugiausia kartų – 25 – pasaulio čempione yra tapusi Kanada . 22 sykius triumfavo jau neegzistuojanti SSRS komanda, po 6 – Čekija ir buvusi Čekoslovakija, 5 – Rusija, po 2 – JAV ir Suomija, po 1 – Slovakija ir Didžioji Britanija.

Čempionato kovas transliuos „Viasat Sport Baltic“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius