Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusija atrado naująsias dailiojo čiuožimo žvaigždes (video)

Gruodžio 26-29 d. Rusijoje Saransko mieste vyksta nacionalinės Rusijos dailiojo čiuožimo pirmenybės, kuriose geriausi šalies sportininkai varžosi vyrų, moterų, porų ir šokių ant ledo varžybose. Pirmą kartą čempionais kiek netikėtai tapo Konstantinas Menshovas (vyrų varžybose) ir Tatjana Volosozhar bei Maksimas Trankovas (porų varžybose).
Naujieji Rusijos dailiojo čiuožimo čempionai
Naujieji Rusijos dailiojo čiuožimo čempionai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Pirmąsias vietas trumpojoje ir laisvojoje programoje užęmęs K.Menshovas iš viso surinko 225,17 balų ir užtikrintai aplenkė savo konkurentus. 27-erių metų čiuožėjas jau daugelį metų dalyvauja šalies čempionatuose, tačiau aukščiau ketvirtosios vietos laiptelio nė sykio nebuvo užlipęs.

Pirmą kartą Rusijos čempionu tapęs K.Menshovas nė sykio nedalyvavo Europos ar pasaulio čempionatuose, tačiau ši pergalė šiemet jam atvers kelią į stipriausius dailiojo čiuožimo turnyrus.

Aukso medaliais porų varžybose pasidabino ukrainietė Tatjana Volosozhar bei jos partneris iš Rusijos Maksimas Trankovas. Ši pora anksčiau šoko su kitais parntneriais ir tik šiemet pradėjo čiuožti kartu. Tai buvo pirmosios oficialios poros varžybos.

Abu čiuožėjai yra puikiai žinomi dailiojo čiuožimo pasaulyje ir jų susibūrimas į porą daugeliui tapo netikėta žinia. Ukrainietė Tatjana Volosozhar šešerius metus čiuožė kartu su Stanislavu Morozovu ir atstovavo Ukrainai. Įdomu, kad net tris metus iš eilės Europos čempionate ši pora užėmė ketvirtąsias vietas ir nė karto neužlipo ant pjedestalo stipriausiose Europos ir pasaulio varžybose.

Kiek sėkmingiau karjera klostėsi Maksimui Trankovui. Septynerius metus čiuožęs kartu su Marija Mukhortova, jis dukart iškovojo Europos čempionato bronzą ir sykį tapo vicečempionu. Tiesa, pasaulio čempionatuose ant garbės pakylos nepavyko užkopti.

Antroji vieta Rusijos dailiojo čiuožimo čempionato porų varžybose atiteko Europos čempionams Yuko Kavaguti ir Aleksandrui Smirnovui.
 

VIDEO: 2010 Russian Nationals VOLOSOZHAR & TRANKOV LP

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius