Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Rusijos triumfas Amerikoje: šešiolikmetė čiuožėja pasiekė naują pasaulio rekordą

Jevgenija Medvedeva – naujo pasaulio rekordo savininkė. Pasaulio čempionato debiutantė šešiolikmetė Rusijos čiuožėja tapo tikra sensacija dailiajame čiuožime. Unikalus rusės pasirodymas laisvojoje programoje įvertintas aukščiausiais balais šios sporto šakos istorijoje ir atnešęs čiuožėjai aukso medalį Bostone.
Jevgenijos Medvedevos triumfas pasaulio čempionate
Jevgenijos Medvedevos triumfas pasaulio čempionate / „Scanpix“ nuotr.

J.Medvedeva tęsia neįtikėtinų pasiekimų kelią. Tik šį sezoną suaugusiųjų varžybose debiutavusi rusė nuskynė visus įmanomus titulus, o sezoną užbaigė triumfu Jungtinėse Amerikos Valstijose. Konkurencija Bostone buvo milžiniška, bet merginų varžybose karalienės sostas atiteko gležnutei 159 centimetrų čiuožėjai.

J.Medvedeva – tikras deimantas, o jos laisvoji programa – viena gražiausių istorijoje. Teisėjų skirti įvertinimai ją pavertė ir aukščiausiais balais dailiojo čiuožimo istorijoje. Rusijos čempionė pagerino ledo karaliene vadinamos ir karjerą jau baigusios korėjietės Kim YuNa prieš šešerius metus pasiektą laisvosios programos rekordą.

Už laisvąją programą J.Medvedeva surinko 150, 10 balo. Tai vos 0,4 balo daugiau nei 2010-aisiais Vankuverio olimpinėse žaidynėse pasiektas K.YuNa rezultatas.

Tiesa, bendras dviejų programų geriausias rezultatas vis dar priklauso Pietų Korėjos čiuožimo legendai. J.Medvedeva – 223, 86 balo, K.YuNa – 228,56.

Gerbėjai įsiliejo į diskusijas, ar rusė tikrai buvo verta pasaulio rekordo ir ar teisėjai nepervertino J.Medvedevos pasirodymo. Techniškai – tai neabejotinai geriausias visų laikų pasirodymas. Pati sportininkė liko labai nustebinta teisėjų įvertinimais.

„Iš pradžių negalėjau patikėti. Nesitikėjau tokių aukštų įvertinimų. Esu be galo laiminga, juk dar prieš metus čiuožiau jaunių varžybose“, – džiaugėsi J.Medvedeva.

VIDEO: J.Medvedevos laisvoji programa

Sidabras – amerikietei

Dailiojo čiuožimo gerbėjai Bostone išvydo ne tik įspūdingą J.Medvedevos laisvąjį šokį. Moterų varžybų kulminacija virto kvapą gniaužiančiu spektakliu – čiuožėjos pademonstravo geležinę psichologiją. Visos šešios paskutinėje grupėje pasirodžiusios sportininkės čiuožė nepriekaištingai – viską nulėmė tik mažos detalės.

VIDEO: A.Wagner laisvoji programa
VIDEO: A.Pogorilajos laisvoji programa
VIDEO: Kim YuNa pasirodymas 2010-aisiais Vankuveryje

Laimės ašaromis medalius laistė amerikietė Ashley Wagner ir rusė Anna Pogorilaja. Amerikietei atiteko sidabras, rusei – bronza.

Vargu, ar kada teko matyti tokią laimingą amerikietę ant podiumo klausančią Rusijos himno. A.Wagner emocijos ir šypsena buvo iškalbinga – šiai čiuožėjai tapti vicečempione gimtinėje yra labai didelis laimėjimas.

„Čiuožiau paskutinė ir tai tikriausiai buvo sunkiausia, ką kada nors man yra tekę daryti. Tai fantastika. Labai džiaugiuosi sidabro medaliu ir savo pasirodymu“, – teigė A.Wagner.

Po trumposios programos pirmąją vietą užėmusi kita amerikietė Gracie Gold liko per žinsgnį nuo podiumo – ji tenkinosi tik ketvirtąja vieta.

Moterų varžybų rezultatai
Moterų varžybų rezultatai

Moterų varžybų medalių dalybos buvo paskutinės pasaulio dailiojo čiuožimo čempionate. Po vieną aukso medalį pelnė keturios valstybės – Prancūzija, Ispanija, Kanada ir Rusija.

Kitąmet planetos pirmenybės bus surengtos Helsinkyje (Suomija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius