Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Skate Canada“: stulbinantis 14-metės rusės debiutas ant auksinės pakylos (visi rezultatai)

Kanadoje baigėsi antrasis prestižinių dailiojo čiuožimo „Grand Prix“ varžybų etapas. Jame didžiausio dėmesio sulaukė 14-metė Rusijos čiuožėja Elizaveta Tuktamisheva, kuri debiutavo suaugusiųjų varžybose ir nustelbė visas savo konkurentes.
Elizaveta Tuktamisheva
Elizaveta Tuktamisheva / AFP/„Scanpix“ nuotr.

E.Tuktamisheva praėjusį sezoną pasaulio jaunių čempionate iškovojo sidabrą ir sulaukė vardinio kvietimo į antrąjį „Grand Prix“ etapą „Skate Canada“. Čiuožėja savo pasirodymu nustebino jau trumpojoje programoje, po kurios įsiveržė į lyderės poziciją.

Pirmąją vietą E.Tuktamishevai pavyko išsaugoti ir po laisvojo šokio. Mergina laisvojoje programoje užėmė antrąją vietą, tačiau susumavus dviejų programų rezultatus, jai atiteko pirmoji vieta, 18 tūkst. JAV dolerių čekis ir 15 reitingo taškų.

E.Tuktamisheva tapo jauniausia „Grand Prix“ etapo čempione, o sidabras atiteko japonei Aikiko Suzuki. Nugalėtoja surinko 177.38 balus ir 5.12 taško aplenkė čiuožėją iš Japonijos.

„Nejaučiau didelio skirtumo, – rėžė 14-metė E.Tuktamisheva, paklausta kaip jautėsi ne jaunių, o suaugusiųjų varžybose. – Tiesiog stengiausi negalvoti apie tai, kokios šios varžybos yra svarbios.“

Bronzos medaliu pasidabino Amerikos dailiojo čiuožimo talentu vadinama Ashley Wagner.

Šių metų pasaulio čempionas Patrickas Chanas atsitiesė po nesėkmės trumpojoje programoje ir užtikrintai laimėjo „Skate Canada“ vyrų varžybas. 20-metis iš Toronto už nugaros paliko ispaną Javierą Fernandezą, nors krito atlikdamas savo pirmąjį šuolį – keturgubą tulupą.

„Nebuvo taip lengva, tačiau jaučiau ypatingą palaikymą, kad išlikčiau ramus“, – kalbėjo ledo arenos šeimininkas P.Chanas po laisvojo šokio.

Trečioji vieta atiteko japonui Daisukei Takahashi, kuris trečias buvo ir po trumpojo šokio.

Į pasaulio dailiojo čiuožimo elitą kaip viesulas įsiveržusi Rusijai atstovaujanti pora Tatiana Volosozhar ir Maksimas Trankovas, iškovojo aukso medalius porų varžybose. Tik praėjusį sezoną kartu čiuožti pradėję ledo meistrai, aplenkė antroje vietoje likusius kinus Sui Wenjing ir Haną Congą.

VIDEO: ISU GP Skate Canada -- Tatiana VOLOSOZHAR / Maxim TRANKOV - LP

Kaip ir tikėtasi, šokių ant ledo varžybose nugalėjo olimpiniai čempionai Tessa Virtue ir Scottas Moiras iš Kanados.

Kitas „Grand Prix“ etapas lapkričio 5-7 dienomis vyks Pekine (Kinija).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius