-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Šokėja ant ledo Deimantė Kizalaitė po 11 metų pertraukos iškovojo Lietuvai vietą pasaulio jaunimo čempionato finale

Sofijoje (Bulgarija) vykstančiame pasaulio jaunimo dailiojo čiuožimo čempionate (iki 19 m.) dalyvauja viena iš perspektyviausių Lietuvos dailiojo čiuožimo atstovių Kauno žiemos sporto mokyklos „Baltų ainiai“ auklėtinė Deimantė Kizalaitė. Penktadienį 14-metė čiuožėja sėkmingai atliko trumpąją programą, kuri teisėjų buvo įvertinta 42,05 balo ir tapo pirma Lietuvos čiuožėja po 11 metų pertraukos, kuriai pavyko iškovoti teisę čiuožti pasaulio jaunimo čempionato finale. 2003 m. tai buvo pavykę padaryti Gintarei Vostrecovaitei. Tuomet ji galutinėje įskaitoje užėmė 24 vietą.
Deimantė Kizalaitė
Deimantė Kizalaitė

Deimantė po trumposios programos užima taip pat 24 vietą, tačiau viskas paaiškės sekmadienį po laisvosios programos. Verta paminėti ir tai, kad už techniką teisėjai sportininkei skyrė 24,59 taškus - tai yra 19 vieta.

Sportininkė taip pat pagerino savo asmeninį rekordą (41,40 balo), kurį pasiekė šiame sezone per pasaulio jaunimo „Grand Prix“ serijos varžybose Minske (Baltarusija). Tai buvo taip pat geriausias Lietuvos atstovių pasirodymas pasaulio jaunimo „Grand Prix“ etapų varžybose. 

2013/2014 m.  sezonas yra ypač sėkmingas šiai perspektyviai Lietuvos sportininkei. Beveik iš kiekvieno tarptautinio turnyro D.Kizalaitė grįžta su medaliu.

Vos prieš dvi savaites Vienoje (Austrija) vykusiose tarptautinėse dailiojo čiuožimo varžybose "Hellmut Seibt Memorial" mergina jaunimo grupėje iškovojo 2 vietą. Tai buvo jau šeštąsis medalis šiame sezone.

Tokie pasiekimai yra neatsitiktiniai – tai sportininkės sunkaus darbo rezultatas. Prie jų prisidėjo Kauno žiemos sporto mokykla, suteikdama treniruočių sąlygas, Kauno Gedimino sporto ir sveikatinimo vidurinė mokykla, kurioje mokosi čiuožėja ir kuri sudaro sąlygas sportininkei treniruotis kelis kartus per dieną.

Balandžio mėnesį sportininkės laukia dar vienas svarbus startas Lenkijoje – Tarptautinės čiuožimo sąjungos (ISU) varžybos „World Development Trophy“, kuriose teisę dalyvauti turi ne visos valstybės. Tai bus paskutinės sezono varžybos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius