-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Tarptautinėse dailiojo čiuožimo varžybose triumfavo 14-metė Deimantė Kizalaitė

Savaitgalį Gdanske (Lenkija) vykusiose tarptautinėse dailiojo čiuožimo varžybose ISU World Development Trophy puikiai pasirodė visi varžybose dalyvavę Lietuvos atstovai.
Deimantė Kizalaitė
Deimantė Kizalaitė

Jau šeštąjį medalį šį sezoną iš tarptautinių varžybų parsivežė keturiolikmetė Kauno žiemos sporto mokyklos „Baltų ainiai“ auklėtinė Deimantė Kizalaitė (trenerė Lilija Vanagienė). Minėtose varžybose ši jauna čiuožėja jaunimo grupėje iki 19 m. iškovojo pirmąją vietą tarp 16 sportininkių iš 10 valstybių. Artimiausią savo varžovę Emily Hayward iš D. Britanijos Deimantė Kizalaitė aplenkė net 28 taškais. Teisėjai Lietuvos sportininkės programas įvertino 131,13 taško.

Vaikinų jaunimo grupėje medalį taip pat iškovojo Klaipėdos dailiojo čiuožimo klubo „Speigas“ auklėtinis Laurynas Vonžodas (trenerė Edita Dvarionienė). Sportininkas užėmė trečiąją vietą, nusileidęs Lenkijos ir Didžiosios Britanijos sportininkams. Taip pat trečiąją vietą jaunių B grupėje iškovojo dar viena Kauno žiemos sporto mokyklos auklėtinė Kamilė Linauskaitė (trenerė Loreta Vitkauskienė). Šioje grupėje startavo 10 sportininkių iš 10 valstybių. Jauniausia šių varžybų Lietuvos atstovė, taip pat „Baltų ainiai“ auklėtinė, Lukrecija Paulikaitė (trenerė Loreta Vitkauskienė)  jaunių A grupėje užėmė aukštą 4 vietą.

Daugeliui sportininkų tai buvo paskutinės arba vienos iš paskutinių  sezono varžybų. Rezultatai yra džiuginantys ir labai gerai nuteikiantys kitam sezonui. Verta paminėti, kad šiose varžybose dalyvavo tik tos šalys, kurias atrinko Tarptautinė čiuožimo sąjunga (ISU). Lietuva džiaugiasi būdama tarp jų. Keletą dienų prieš minėtas varžybas Gdanske taip pat buvo surengta mokomoji treniruočių  čiuožimo stovykla – seminaras varžybose dalyvaujantiems čiuožėjams ir jų treneriams, kurią vedė pasaulyje gerai  žinomas treneris  Alexanderis Vedeninas (JAV). Taigi, sportininkai ne tik sėkmingai pasirodė varžybose, tačiau ir parsivežė daug naudingos informacijos, kurią praktiškai galės panaudoti ruošiantis ateinančiam sezonui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius