Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Viena iš dopingo vartojimu įtariamų Rusijos biatlonininkių – olimpietė

Rusijos žiniasklaida skelbia Rusijos biatlonininkių, kurių A dopingo mėginiai buvo teigiami, pavardės. Tai – Irina Starych ir Jekaterina Jurjeva, rašo lenta.ru.
Jekaterina Jurjeva
Jekaterina Jurjeva / „Scanpix“ nuotr.

Sausio 28 dieną Tarptautinė biatlono sąjunga (IBU) paskelbė, kad trijų atletų – vieno iš Lietuvos ir dviejų iš Rusijos – dopingo testai yra teigiami. Sportininkai laikinai nušalinti nuo varžybų.

Sportininkų šlapimo mėginiai buvo paimti gruodžio mėnesį, per pertrauką tarp trečiojo ir ketvirtojo pasaulio taurės varžybų etapų.

Iš sportininkų paimtuose A mėginiuose rasta draudžiamų preparatų, anksčiau skelbta, kad kol paaiškės B mėginių rezultatai, biatlonininkų pavardės nebus viešinamos.

Už pakartotiną neleistinų medžiagų vartojimą sportininkei gresia diskvalifikacija iki gyvenimo galo.

Viena iš galimai dopingą vartojusių Rusijos biatlonininkių – olimpietė. Jekateriną Jurjevą olimpinėje komandoje iki sausio 30 dienos gali pakeisi kita biatlonininkė – Galina Nečkasova.

J.Jurjeva dėl antidopingo taisyklių pažeidimo kartą jau buvo diskvalifikuota – nuo 2008-ųjų iki 2010-ųjų. Už pakartotiną neleistinų medžiagų vartojimą sportininkei gresia diskvalifikacija iki gyvenimo galo.

30-metė J.Jurjeva savo sąskaitoje turi tris pasaulio čempionato medalius, tarp jų – vieną auksinį, šį apdovanojimą sportininkė iškovojo 2008-aisias.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius