Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvoje finišavo tarptautiniai konkūrinio jojimo turnyrai

Lietuvoje finišavo du savaitgalius iš eilės trukę aukščiausio lygio bei didžiausio prizinio fondo tarptautiniai konkūrinio jojimo turnyrai – Pasaulio Taurės etapas CSI2* bei „Baltic riders tour“.
Konkūrinio jojimo turnyras
Konkūrinio jojimo turnyras / Organizatorių nuotr.
Temos: 1 Jojimas

Į nuostabiame gamtos prieglobstyje įsikūrusį Visuomenės harmonizavimo parką susirinko rekordinis skaičius žirgų ir raitelių. Dėl 260 000 litų kovojo net 200 duetų iš Lietuvos bei kaimyninių šalių: Latvijos, Estijos, Lenkijos, Baltarusijos ir Rusijos. Stipriausi savo šalies sportininkai grūmėsi ne tik dėl piniginių prizų, bet ir dėl įskaitinių taškų Pasaulio taurės Centrinės Europos – Šiaurės lygoje.
Dalyvių sąraše buvo tokie meistrai, kaip šiemet Pasaulio taurės Centrinės Europos – Šiaurės šalių lygoje pirmaujantis Gunnar Klettenberg, pajėgiausias mūsų šalies raitelis Benas Gutkauskas,  dukart Olimpinių žaidynių dalyvis  lenkas Grzegorz Kubiak. 24 metų šiaulietis pasaulio konkūrų reitinge įsiveržė į pirmąjį šimtuką, šoktelėjęs aukštyn net per 84 pozicijas. Tai – aukščiausia Beno vieta šioje klasifikacijoje per visą karjerą.
Gausus žiūrovų būrys azartiškas kovas stebėjo iš naujai atidarytos 2 000 vietų komfortiškos dengtos tribūnos. Daugiausiai žiūrovų dėmesio sulaukusiose Grand – Prix rungtyse šiemet sėkmė lydėjo Estijos sportininkus – Tiit Kivisild su žirgu Torrero ir Gunnar Klettenberg su žirgu Bingo. „Lengva nebuvo. Pirmosios dvi varžybų dienos parodė, kad tiek žirgai, tiek raiteliai yra puikios formos, o aikštynas ir gruntas – idealios kokybės. Todėl maršrutų sustatytojams teko nelengva užduotis parengti maršrutus, kurie padėtų išaiškinti stipriausius duetus” – sakė tarptautinės kategorijos maršrutų sustatytojas Vytautas Paznanskis. Tačiau pavyko, Pasaulio taurės etapo pagrindinėje rungtyje be baudos taškų maršrutą įveikė tik du duetai – estas Tiit Kivisild su žirgu Torrero bei rusė Anna Gromzina su žirgu Pimlico. Trečias liko taip pat duetas iš Rusijos Olga Chechina (žirgas Amsterdam) maršrutą įveikęs taip pat be klaidų, tačiau už viršytą laiko normatyvą buvo nubaustas 1 baudos tašku, kas neleido duetui kovoti persirungime.
Lietuvos garbę šįsyk sėkmingiau gynė jaunieji raiteliai ir žirgai. Keturiolikmetė marijampolietė Monika Linkutė su žirgu Herbas pirmąsias vietas iškovojo dviejose jaunių rungtyse, tuo tarpu sporto klubo Audruvis atstovas Kristupas Petraitis su žirgu Silvanos jaunių iki 18 metų rungtyje iškovojo antrąją vietą.
Nors mūsų raiteliai pastaruoju metu demonstruoja puikią sportinę formą, pagrindinėje varžybų rungtyje sėkmės pritrūko. Geriausiai tautiečių tarpe pasirodė šiaulietis Benas Gutkauskas su žirgu Lascar, užėmę antrąją vietą bei 7 – aisiais likę Valdemaras Žukauskas su Lordanos As.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius