Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Avietės

Visos temos
Avietės Avietės

Avietės žydi gegužės–birželio mėn. Prinokę vaisiai raudoni arba geltoni, sutelktiniai, sudaryti iš kaulavaisių. Uogos prinoksta liepos–rugpjūčio mėn.

Išvesta nemažai veislių, kurios auginamos kaip kultūriniai augalai. Avietčių vaisiai naudojami maistui švieži ir uogienių pavidalu. Džiovinti vaisiai ir jauni lapai naudojami liaudies medicinoje kaip prakaitavimą sukelianti priemonė.

Avietės geriausiai dera užuovėjose, dregnose, puriose dirvose.  

Avietės

Patarė, ką daryti su kenkėju, keliančiu grėsmę gražiausiems ir saldžiausiems sodo krūmams

Įvairių uogų želė

Gaivūs desertai su vaisiais ir uogom: nuo želė indeliuose iki tortų su putėsiais

Uogos

Dietologė kasdien rekomenduoja valgyti šių uogų: tiks akims ir vėžio prevencijai

Sviestinės tešlos pyragas

15 sezoninių skanėstų Žolinei: nuo obuolių pyrago iki sūrpyragio su avietėmis

Uogienė

10 saldžių atsargų receptų: verdame iš vyšnių, mėlynių, aviečių ir kitų uogų

Šokoladinis pudingas su avietėmis

Nesudėtingas, tobulo skonio skanėstas: šokoladinis pudingas su avietėmis

Sūrio plokštainis su miško uogomis

Saldžiam gyvenimui – sūrio plokštainis su uogom. Rinkitės jas pagal savo simpatijas

„Cannoli“ su rikotos, pistacijų, aviečių kremu

„Aurimėlio virtuvė“: itališki pyragėliai „Cannoli“ su rikotos, pistacijų, aviečių kremu

Migdoliniai keksiukai su avietėmis

„Aurimėlio virtuvė“: minkšti migdoliniai keksiukai su avietėmis

Užsisakykite 15min naujienlaiškius