Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Burokėliai

Visos temos
Burokėliai Burokėliai

Burokėliai - žemėje auganti daržovė. Burokėlių skonis išskirtinis ir jų sudėtyje gausu organizmui itin reikalingų maistingųjų medžiagų. Ypač vertinga yra žalioji lapinė burokėlių dalis, kurioje gausu kalcio, geležies, vitaminų A ir C.

Burokėliai – tobulas folio rūgšties šaltinis ir puikiai tiks skaidulų, mangano ir kalio atsargoms papildyti. Patartina nepervirti žaliosios burokėlių dalies ir mėgautis jos teikiama nauda. Iš burokėlių lapų ir gumbų galima gaminti salotas, karštuosius patiekalus sriubas, taip pat desertus. Be saldaus skonio burokėliai desertams suteikia ir viliojančią rožinę spalvą.

Silkės ir burokėlių mišrainė

Vaidos silkės ir burokėlių mišrainė: patikėkit – ji viena geriausių!

Nidos burokėlių karpačio

Nepatikėsite, kaip skanu: šį burokėlių karpačio siūlo net šventinei vakarienei

Šaltibarščiai

Šaltibarščiai pelnė pasaulinį įvertinimą – išrinkti skaniausia šalta sriuba

Šalta burokėlių sriuba

Rožinei popietei – trinta burokėlių sriuba

Burokėlių blynai

Ieškantiems sveikiau, bet ne mažiau skaniau: burokėlių blynai

Salotos su varškės sūriu

Burokėlių salotos su varškės sūriu ir apelsinais

H.Vaitiekūno receptas

Apie slaptą H.Vaitiekūno mišrainės ingredientą, be kurio neapsieina nė viena kasdienybės šventė

Barščiai

Jėgų suteikianti burokinės sriubos klasika pagal seną šeimos receptą

Burokėlių salotos su karštai rūkyta skumbre

Sočiai pamaitins: burokėlių salotos su karštai rūkyta skumbre

Užsisakykite 15min naujienlaiškius