Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Daržovės

Visos temos
Daržovės Fotolia nuotr./Daržovės

Daržovės – vienmečiai, dvimečiai ir daugiamečiai žoliniai augalai, kurių įvairios sultingos dalys vartojamos maistui. Jose yra žmogui būtinų baltymų, angliavandenių, vitaminų, mineralinių druskų ir organinių rūgščių. Daržovės labai svarbios mityboje. Valgomos kaip atskiri patiekalai, kaip užkandžiai, bei mėsos ir žuvies patiekalų garnyrai. Jos valgomos šviežios, virtos, keptos, troškintos. Taip pat daržovės šaldomos, džiovinamos, rauginamos, konservuojamos, sūdomos.

Justina Jasinskienė

Vienintelį smidrų ūkį Kupiškio rajone įkūrusi Justina: augimo piko metu negali išvykti net dienai

Lašišos kepsneliai su smidrais

Prieš verdant smidrus: ką daryti, kad netektų graužti sumedėjusios daržovės?

Agurkų sodinukai

Šiųmetės lietuviškos daržovės trečdaliu pigesnės nei pernai

Ūkininkų turgus Kaune

VMVT griežčiau tikrins, ar neprekiaujama baltarusiškomis ir rusiškomis daržovėmis

Kęstutis Navickas

K.Navickas: sunku patikrinti, ar į Lietuvą patenka rusiškos daržovės

Japoniška dieta

Mokslininkai išskyrė vieną dietą, kuri padeda sumažinti demencijos riziką

Nealkoholiniai kokteiliai

Karšto antradienio vakarui – 3 gaivūs nealkoholiniai kokteiliai

Kristina Razminienė

Iki 30-ies beveik nesirgusi Kristina virto ligų maišu: išeitį rado ne gydytojai, bet ji pati

Kapotas sumuštinis

Turbūt populiariausias sumuštinis „TikTok“ pasaulyje: itališkas „kapotinis“

Užsisakykite 15min naujienlaiškius