Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Akmenų žinovė Roma Dragūnienė: „Mažas akmenėlis gali pakeisti gyvenimą“

Akmuo gali tapti puikiu pagalbininku, kad nepasiklystum gyvenimo labirinte", - sako akmenų parduotuvės „Šapas" savininkė Roma Dragūnienė.
Foto naujienai: Akmenų žinovė Roma Dragūnienė: „Mažas akmenėlis gali pakeisti gyvenimą“
Teodoro Biliūno nuotrauka / zmones24.lt
Temos: 2 Roma Akmenė

Tinkamai parinkti akmenys tarsi nutiesia tiltą, kad pereitum siųstus išbandymus nesušlapęs kojų. Tai nėra magija. Akmuo gali tapti puikiu pagalbininku, kad nepasiklystum gyvenimo labirinte", - sako akmenų parduotuvės „Šapas" savininkė Roma Dragūnienė.


Kaip jūsų gyvenime atsirado akmenys?


Kaip ir kiekvieno žmogaus gyvenime kažkas ima ir staiga atsiranda: pamatai, susižavi, imi domėtis, ir tai tave nuveda tolyn. Pamenu, po vienos televizijos laidos apie akmenis prieš dešimt metų nusipirkau keletą man į akis kritusių akmenėlių. Tada ir prasidėjo kelionė į akmenų pasaulį, dvasinį tobulėjimą, gilinimąsi į akmenų ir būties paslaptis. Tuo metu buvau atsidūrusi gyvenimo kryžkelėje. Dabar galiu drąsiai pasakyti, jog naujas akmuo atsiranda būtent tada, kai turi išspręsti kokią nors problemą, kai ieškai atsakymo. Niekas neatsiranda gyvenime šiaip sau - viskas yra ženklai. Jei moki juos skaityti, esi nukreipiama teisingu keliu. Mane akmenys jau dešimt metų veda į svajonę, į viziją, į pasąmoningą žinojimą, kokia žmogaus paskirtis šioje žemėje. Ne paslaptis, jog gimstame tam, kad išmoktume praėjusiuose gyvenimuose neišmoktas pamokas.


Sakoma, net žmones gyvenime sutinkame neatsitiktinai.


Taip, kiekviena siela ateina į šį pasaulį su savo misija. Didžiausi gyvenimo mokytojai yra sutuoktinis ir vaikai. Tai labiausiai karmiškai susijusios sielos. Ir jeigu keiksnojame vyrą ar žmoną, kad šis toks ar anoks, pirmiausiai reikia ieškoti priežasčių savo viduje. Mes patys provokuojame tokį elgesį, turime „šlifuoti" savo charakterį ir pan. Artimieji yra tarsi veidrodinis mūsų atspindys. Pavyzdžiui, kai vienas iš sutuoktinių ima girtauti, tai - ženklas, kad vienam iš jų trūksta nuoširdžios meilės, dėmesio, supratimo. Kad santykiai ne tokie, kokie turėtų būti. Visas mūsų gyvenimas yra nesibaigiančios likimo pamokos.


Akmenys padėjo jums rasti savo pašaukimą?


Galiu pasakyti, kad jie padėjo suprasti save. Kartais reikia tik mažyčio akstino, postūmio, kad pajudėtų ledai. Po nepriklausomybės atgavimo visi išgyveno krizę, dar didesnę nei dabar. Vieni praturtėjo važinėdami į Lenkijos turgų, kiti ėmęsi kitokio verslo. O mums niekas nesisekė. Ką pradėdavome, atsimušdavome tarsi į sieną. Tačiau kai atradome akmenis, įkūrėme parduotuvę (pavasarį švęsime jos dešimties metų jubiliejų), viskas stojo į vėžes. Akmenų paslapčių mokiausi Anglijoje, vėliau baigiau aurasomos, reiki ir meditacijos kursus. Turėjau daug mokytojų, daug skaičiau. Kasmet važiuoju į seminarus, juos rengiu ir pati, nes turiu sukaupusi nemažai patirties. Taigi mažas akmenėlis gali pakeisti gyvenimą.


Kaip suprasti, kad eini teisingu keliu?


Tau sekasi, jauti vidinę ramybę, gyvenimo džiaugsmą. O jeigu į darbą keliesi su mintimi, kad tik greičiau ateitų vakaras, tai - ženklas, kad sėdi ne savo rogėse. 

Lėkdami, skubėdami, norėdami kuo greičiau užsidirbti, pasiekti karjeros, žmonės nepastebi esminių dalykų. Per tą skubėjimą daugelis pasuka ne tuo keliu. Dirba pelningą, bet nemėgstamą darbą ir pan. O juk peno reikia ne tik mūsų kūnui, bet ir sielai. Egzistuoja daugiau dalykų, nei mes galime pamatyti akimis, pačiupinėti rankomis. Gerovė yra gerai, mes tam ir ateiname į šį pasaulį, kad susikurtume gražų gyvenimą. Blogai - kraštutinumai.

?..

Gyvenime apstu pavyzdžių. Turbūt pastebėjote, jog labai daug pasiekę žmonės arba turtuoliai yra nelaimingi. Paklausite, kodėl? Jie skubėjo į tą kalno viršūnę, į kurią kopia visi, vieni. Nulėkė paaukodami meilę, gerus santykius, dėmesį. Užkopę ir pasiekę visko, ką norėjo, staiga pasijunta tokie vieniši. Meilės, kurios stigo sutuoktiniui, nesugrąžinsi. Prarasto ryšio su vaiku po dvidešimties metų taip pat neatkursi. Brangūs daiktai, būreliai, užimtumas niekada neatstos pokalbio vakarais su vaiku, pasektos pasakos. Neliks draugų, išgaruos meilė, nes tiems dalykams paprasčiausiai neliko laiko.


Kaip jums pavyksta viską suderinti?


Gyvenu neskubėdama. Didžiausia mano svajonė buvo turėti gražią šeimą, giminę, kurioje būtų geri santykiai, tvirtas ryšys. Aš tą puoselėjau ir man pavyko. Net kai prieš ruošiantis seminarui man atveža pasaugoti vaikaitę, niekada nesakau, jog neturiu laiko. Abi krintame ant lovos, žaidžiame, žiūrime „multikus". Tai - neįkainojamos bendravimo pamokos. Kas iš to, kad užsidariusi medituosiu ištisas valandas, skaitysiu knygas, jei mano artimas liks nuošalyje.

Tik eidamas per gyvenimą kartu su artimais žmonėmis gali patirti pilnatvę. Kam reikalingas po medžiu medituojantis sutuoktinis, kuris tau neskiria dėmesio, arba verslininkas, kuris į namus grįžta tik permiegoti, pasikeisti kostiumo ir palikti pinigų šeimai. Iš tiesų kiekvienam gyvam padarui reikia labai nedaug: dėmesio ir meilės.


Sakote, jog akmuo gali pakeisti gyvenimą, išgydyti... Skamba mistiškai.


Tai - jokia mistika. Pats akmuo nestebuklingas, bet jis išties gali padaryti stebuklus. Akmenys ilgaamžiai, ir kiekvienas turi sukaupęs tam tikros energijos. Jų amžius daug ilgesnis nei, tarkim, perlų, kurie „tarnauja" apie 150 metų. Akmenų energija veikia mūsų ir fizinį, ir dvasinį kūną. Tinkamai parinktas akmuo (nešiojamas, dedamas ant tam tikros kūno vietos ar jo antpilai) reguliuoja energijos tekėjimą, pašalina susikaupusius energijos blokus.

Būna, žmogui nesiseka meilė, seksualinis gyvenimas. Vadinasi, blogai funkcionuoja širdies ir lytinių organų čakros. Tokiu atveju sužadinti seksualinę energiją padeda karneolis, bet jis pritraukia tik fizinę meilę, o jei žmogus trokšta rimtų santykių, tikrų jausmų, nepakeičiamas rodonitas, rodochrozitas ar damburitas, kurie žadina išmintingą dvasinę meilę.


Kaip išsirinkti tinkamą akmenį?


Daugelis daro didelę klaidą rinkdamiesi akmenis. Ieško pagal zodiako ženklus, nori kuo įmantriau ir gudriau. Aš patariu rinktis intuityviai - visada „ateis" tas akmuo, kurio labiausiai reikia. Kas kita, jei renkiesi akmenį gydymui. Tada reikia atsižvelgti į jo gydomąsias savybes. Bet kokiu atveju vidinis balsas geriausiai pasufleruoja, koks akmuo tinkamiausias. Pavyzdžiui, jei žmogus serga depresija, gelbsti malachitas - pati išsigydžiau depresiją. Jis grąžina į širdį pavasarį, džiaugsmą.

Dažniausiai reikia šalinti ligos priežastis. Vienai moteriai depresiją kėlė nepasitikėjimas savimi. Ji nedrįsdavo nueiti net pas kaimynus, kurie jos butą užpildavo vandeniu. Patariau jai įsigyti larimarą. Tai - akmuo, kuris sužadina laisvės, nepriklausomybės pojūtį, suteikia pasitikėjimo ir išvaduoja nuo kompleksų. Ypač tinka visko bijantiems, neryžtingiems žmonėms. Po kelių mėnesių ta moteris atėjo padėkoti visa švytėdama iš laimės.


Ar pati irgi gydotės akmenimis?


Taip, ir akmenimis, ir reiki. Mūsų bute daug įvairiausių akmenų, taip pat ir ant naktinio stalelio prie lovos. Jei naktį negaliu užmigti ar pamaudžia širdį, tamsoje intuityviai išsirenku kelis akmenėlis ir palaikau uždėjusi ant krūtinės. Dešimt minučių, ir skausmo kaip nebūta. Įdomiausia tai, kad visada į rankas „ateina" reikalingiausias akmenukas.

O štai įgėlus širšei pirmasis vaistas - dešimčiai minučių ant tos vietos uždėti smaragdo akmenuką. Sutrikus virškinimui, gelbsti kalnų krištolas. Mažą kristalą reikia palaikyti burnoje ir pamažu ryti seiles. Svarbiausia - nepraryti paties akmenėlio (juokiasi). Nereikės jokių virškinimo fermentų, jokių „mezymų".

 Širdies ligas gydo Himalajų kvarcas (arba dar vadinamas Herkimerio deimantas),, o ametistas grąžina vidinę ramybę, slopina įtampą. Jį reikėtų laikyti namuose ypač jei dažni barniai, yra šeimos narių, turinčių polinkį alkoholį, ir pan.


Kokių akmenų dažniausiai ieško žmonės?


Suteikiančių apsaugą, priviliojančių sėkmę, meilę, karjerą, t. y. talismanų ir amuletų. Beje, ametistas yra stiprus akmuo, saugantis nuo blogio, jis - puikus amuletas. Stiprūs apsauginiai akmenys yra ir labradoritas, tigro akis, smaragdas. Rožinį kvarcą tinka laikyti miegamajame, nes tai - besąlyginės meilės akmuo. O štai smitsonitą patariu įsigyti tiems, kuriuos persekioja nelaimės. Šis akmuo tarsi nutiesia tiltą, kad išbandymų ir vargų upę perbristum nesušlapęs kojų. Jis sušvelnina likimo smūgius.  


Akmenų parduotuvė jums turbūt daugiau nei verslas?


Be abejo, nes iš šio verslo milijonų nesusikrausi. Mums su vyru tai - gyvenimo būdas. Net nesamdome pardavėjos, nes tada būtų paprasčiausia parduotuvė, kokių yra šimtai. Patys užsakome akmenis, patys išmėginame jų savybes, sudarome aprašus. Mūsų parduotuvėje kiekvienas gali gauti išsamios informacijos apie daugiau kaip šimto dvidešimties rūšių akmenis. Nuolatiniai pirkėjai žino, kad mūsų parduotuvėje įsigys geros kokybės akmenį. Kiekvieną energiškai išvalome, kad būtų švarus ir neturėtų kitų žmonių, kurie jį laikė, energijos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius