Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Atvirumo valandėlė“ su Rūta Janutiene

„Sezoninė laida „Atvirumo valandėlė" - tarsi atsisveikinimo dovana mūsų žiūrovams iki kito televizijos sezono", - sako „Paskutinės instancijos" vedėja Rūta Janutienė.
Foto naujienai: „Atvirumo valandėlė“ su Rūta Janutiene
Nuotrauka iš redakcijos archyvo / zmones24.lt

„Sezoninė laida „Atvirumo valandėlė" - tarsi atsisveikinimo dovana mūsų žiūrovams iki kito televizijos sezono", - sako „Paskutinės instancijos" vedėja Rūta Janutienė. 


Keletas faktų


Gimė 1965 spalio 16 d.

Mokslai: Vilniaus universitete įgijo žurnalistės specialybę. VU Komunikacijos fakulteto doktorantė (liko apsiginti doktoranto darbą, žodžiu, „be valandos" socialinių mokslų daktarė).

Veikla: 1985 m. įsitraukė į Sąjūdžio veiklą ir buvo pirmoji laikraščio „Žalioji Lietuva" redaktorė. Dirbo dienraščiuose „Lietuvos rytas", „Respublika", žurnale „Veidas". Vėliau perėjo į televiziją ir vedė įvairias laidas. Pastaruosius penkerius dirba LNK televizijoje.

Šeiminė padėtis: ištekėjusi. Augina dvi dukras Ievą (13 m., iš pirmosios santuokos) ir Ulijoną (greitai bus 2 m.).


Net vasarą neduosite atsikvėpti aukštiems valstybės pareigūnams?..


Turite omenyje laidą „Atvirumo valandėlė"?! Norėčiau, kad antrą sezoną gyvuojanti gyvenimo būdo laida būtų kuo panašesnė į kuriamas Rūtos Mikelkevičiūtės. Deja, nieko panašaus man neišeina. Vis negaliu nepasikapsčiusi giliau... Taigi šios laidos idėja, galima sakyti, gimė iš juodo pavydo ir kaip alternatyva kolegų kuriamoms įprastoms gyvenimo būdo laidoms (juokiasi).


?..


Mes aplankysime tautai ypač brangius Lietuvos žmones ir pasidomėsime, ar jų neperveržė jų pačių suveržti diržai. Vis tiek parodysime daugiau ir užduosime tokių klausimų, kurių neišdrįso paklausti kitos gyvenimo būdo laidos. Žiūrovai išgirs ne vieno aukšto valstybės pareigūno ar politiko išpažintis apie jų pajamas ir išlaidas. Už kai kurių kuklių pajamų deklaracijų slypi stebėtinai nekuklus gyvenimas. Pasirodo, dar ir kokius turtus galima sukaupti net gaunant minimalią aštuonių šimtų litų algą.


Ar nesunku prikalbinti tokiai išpažinčiai politikus?


Nors mane jau sunku kuo nors nustebinti, kai kuriems politikams vis dėlto pavyko. Ypač buvo atvira ir noriai bendravo Seimo narė Rūta Rutkelytė. Ji pribloškė savo turto „kolekcija". Ar įsivaizduojate, kokias dovanas ponia Rūta dovanoja savo vyrui parlamentarui Kęstučiui Glaveckui? Nepatikėsite! Pasirodo, galima dovanoti nekilnojamąjį turtą kartu su gyvu žmogumi. Bet nenoriu išduoti visų smulkmenų. Viską pamatysite mūsų laidose.


Gal viena iš jūsų laidų bus skirta ir Seimo pirmininkui A. Valinskui?


Dar nežinau, kuo viskas baigsis, bet, manyčiau, kad parodysime ir kaip sekasi turtus kaupti, didžiulį ūkį bei aptarnaujantį personalą išlaikyti ponui Arūnui už 800 litų atlyginimą.


Kaip manote, ar garbė ir sąžinė suderinama su politika?


Turi būti suderinama. Na, o pasitaiko visko. Tačiau giliai širdyje esu įsitikinusi, jog padorių, normalių politikų yra daugiau nei kažkur pametusių sąžinę. Didžiausia bėda ta, jog pastarieji turi didžiulius įgaliojimus ir didžioji dauguma negali nieko jiems padaryti.


Esate atkakli kovotoja už teisybę. Nebijote aukštų pareigūnų keršto?


Kad ir keršija. Ir ne tik man, bet ir mano šeimai. Jau esame pripratę. Neseniai vienos valdančiosios partijos ministras mane pasikvietė ir perdavė „linkėjimus" nuo visos valdančiosios partijos. Bet jei imsi bijoti sakyti tiesą, tai pagaliau kokioje šalyje gyvens užaugę mano vaikai?! Nelieka prasmės gyventi tokioje valstybėje, kurioje bijotum sąžiningai dirbti savo darbą. Tokiu atveju beliktų išvažiuoti kur nors į užsienį. Bet kol kas tokių minčių man net nekyla.


 Jums atvirai grasina ar tik perspėja?


Atvirai pasako, jog atkeršys. Vis laukiu ir sulaukti negaliu.


Ar tiesa, kad slaptos informacijos jums teikia saugumiečiai?


Netiesa. Greičiau patys saugumiečiai, slaptai klausydamiesi mūsų pokalbių, daugiau sužino apie vieną ar kitą asmenį (juokiasi). Nors keletą kartų yra suteikę tam tikros informacijos, bet ji buvo tokio lygio, kad tą patį buvo galima sužinoti panaršius po internetą.


O ar pati atvirautumėte apie savo šeimos finansus?


Kodėl gi ne. Bet, manau, kad nieko nenustebinčiau, nes negaliu pasigirti nei turtais, nei gaunamomis pajamomis. Su šeima gyvename trijų kambarių bute. Tiesa, dar turiu sudegusią sodybą. Daugiau laimės man suteikia ne turtai, o tai, kad turiu tokį darbą, galiu sakyti tiesą. Tik gaila, jog už tai niekas didelių pinigėlių nemoka.


Tai šią vasarą liksite be atostogų?


Jau nemažai nufilmavome laidų ir esame kupini azarto tęsti. Stengiamės kuo daugiau padaryti į priekį, kad pavyktų pailsėti, kitaip tada jau - tik į ligoninę (šypsosi).

„Atvirumo valandėlė" bus rodoma nuo birželio 29-osios pirmadieniais. Tai bus mūsų kūrybinės grupės dovana ištikimiausiems „Paskutinės instancijos" žiūrovams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius