Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Avril Lavigne pakvaišusi dėl muzikos

Užkopusi į topų viršūnes būdama vos 17-os, pasiutėlė Avril teigė, kad gera dainininke ji taps tik dainuodama, o ne demonstruodama savo kūną.
Foto naujienai: Avril Lavigne pakvaišusi dėl muzikos
Scanpix nuotrauka / zmones24.lt
Temos: 1 Avril Lavigne

Užkopusi į topų viršūnes būdama vos 17-os, pasiutėlė Avril teigė, kad gera dainininke ji taps tik dainuodama, o ne demonstruodama savo kūną.


Dainuojanti nuo gimimo


Jei tikėtume Avril mama, ji dukters talentą pastebėjo, kai mergaitei buvo vos dveji metukai. Pasak ponios Lavigne, kuri su vyru buvo labai tikintys baptistai, Avril, išgirdusi, kaip mama gieda bažnytines giesmes, pradėjo ją mėgdžioti vos išmokusi kalbėti. Avril gimė Kanadoje ir yra vidurinis vaikas šeimoje. Aistrą muzikai ji pajuto dar ankstyvoje vaikystėje, o paskatinta mamos, pradėjo dalyvauti ir įvairiuose konkursuose. Vieną iš jų Avril laimėjo 1998 metais: būsimoji pasaulinio garso dainininkė nugalėjo kitus pretendentus, kovojusius dėl galimybės dainuoti su žymiąja Kanados atlikėja Shania Twain per jos koncertinį turą. Vėliau Avril be atokvėpio dalyvavo įvairiuose muzikiniuose projektuose. Pirmasis profesionalus prodiuseris ją pastebėjo viename iš Ontarijo knygynų, perdainuojančią garsių kantri grupių dainas. Taip netikėtai Avril sulaukė galimybės parodyti, ką iš tikro sugeba. Gavusi tėvų palaiminimą, 16 metų ji išvyko į Niujorką ir pradėjo įrašinėti savo pirmąjį albumą „Let go". Pritariantys muzikantai ir prodiuseriai tuomet kalbėjo, kad jie beprotiškai džiaugiasi atradę jauną talentą.


Neįtikėtina sėkmė


Avril Lavigne albumas „Let go" buvo išleistas 2002-ųjų birželio mėnesį ir žaibišku greičiu pateko topų viršūnes ne tik Amerikoje, Kanadoje, bet ir Australijoje, Didžiojoje Britanijoje. Taip staigiai bei netikėtai Avril tapo jauniausia moterimi atlikėja, kurios albumas užkopė į aukščiausiąją topų vietą Anglijoje. Praėjus vos šešiems mėnesiams po „Let go" albumo debiuto, jis tris kartus tapo platininis, o metų pabaigoje buvo išrinktas perkamiausiu metų albumu. Tokia stulbinanti sėkmė paskatino Avril ir toliau dirbti, nenuleisti rankų. Antrąjį albumą „Under my skin" dainininkė išleido 2004 metais. Jį kuriant, mergina jau bendradarbiavo su galybe žymių Amerikos roko muzikantų. Nors „Under my skin" albumas buvo perkamas šiek tiek mažiau nei debiutinis, Kanados atlikėja vis tiek laimėjo net du „World music" apdovanojimus. Tais pačiais metais Amerikos vaikai Avril Lavigne išrinko geriausia muzikos atlikėja. Po neilgos muzikinės pertraukos 2007-aisiais dainininkė vėl sudrebina muzikos pasaulį trečiuoju albumu „The best damn thing". Singlas „Girlfriend" akimirksniu papuolė į muzikos topų viršūnes, o albumas buvo išpirktas kosminiu greičiu. Tačiau šį kartą, priešingai nei Avril gerbėjai, kritikai nepagailėjo dainininkei aštresnių žodžių, pastabų. Muzikos žurnalai pradėjo peikti vis popsėjančias Avril Lavigne dainas, o mados bei stiliaus žinovai, susiėmę už galvų, baisėjosi naujuoju dainininkės stiliumi. Garsusis įžymybių stiliaus kritikas Blackwellas teigė, kad siaubingai akį rėžiančios ir tarpusavyje nederančios Avril drabužių spalvos gali bet kam sukelti galvos skausmą. Beje, Blackwellas jos asmeniniu stilistu įvardijo Drakula.


Ar įmanoma apjuodinti Avril?


Muzikantų pagyros ruošiant pirmąjį albumą bei gausybė apdovanojimų labai kontrastuoja su daugybe kaltinimų plagijavimu. 2007 m. vienos seniai gyvavusios grupės „The Rubinoos" nariai padavė Avril Lavigne ir jos dainos „Girlfriend" bendraautorių į teismą, teigdami, kad tai yra jų 1979-aisiais išleistos dainos plagiatas. Tais pačiais metais kanadiečių atlikėja ir įvairių dainų autorė Chantal Kreviazuk viename interviu guodėsi, kad Avril prie jos sukurtos dainos net neprirašė jos, kaip autorės, vardo. „Avril rašo dainas? Ką jūs! Jei reikia, ši mergina tikrai peržengs etikos ribas ir jai niekas nieko nepasakys", - aiškino Chantal Kreviazuk, bendradarbiavusi su Avril kuriant jos antrąjį - „Under my skin" - albumą. Po kelių mėnesių Avril viešai pareiškė, kad grupės „The Rubinoos" dainos ji gyvenime nebuvo girdėjusi, o dėl Chantal Kreviazuk kaltinimų jaunoji atlikėja buvo pasiryžusi kreiptis net į teismą, nes, pasak Avril, tokie gandai ir kaltinimai kenkia jos reputacijai. Vėliau Chantal Kreviazuk viešai atsiprašė Kanados dainininkės ir taip moteris išvengė teismo. Grupės „The Rubinoos" nariai, apkaltinę Avril Lavigne jų dainos nuplagijavimu, taip pat atsiėmė savo kaltinimus nieko nepešę.


Nevaikiškos vedybos


Paaugliai Avril gerbėjai buvo šokiruoti, kai jų mėgstama pašėlusi dainininkė, kurią buvo įpratę matyti su riedlente po pažastimi, pasipuošė vestuvine suknele. Kai 2004 metais ant merginos riešo atsirado nauja nedidelė širdies formos tatuiruotė su raide „D" viduryje, visiems buvo aišku, kad tai naujojo Avril vaikino, kanadiečių roko grupės „Sum 41" Derycko Whibley, pirmoji vardo raidė. 2005 m. Deryckas nustebino Avril kelione į Veneciją. Šiame mieste, plaukiojant gondola, jis padovanojo dainininkei sužadėtuvių žiedą. Pora susituokė po metų, prabangioje viloje, Kalifornijoje. Vestuvės vyko pagal katalikų apeigas, o pats pobūvis, nors ir ne itin gausus (jame dalyvavo daugiau kaip 100 žmonių), buvo ypač prabangus.

Paklausti apie vaikus, Deryckas ir Avril atsakė: „Ne dabar. Galbūt ateityje." Šių metų pradžioje porelė sulaukė didelio paparacų dėmesio, mat pastarieji Avril ir Derycką užklupo vaikštinėjančius po vaikų prekių parduotuves. Vėliau paaiškėjo, kad garsioji dainininkė nesilaukia - šmaikščioji šeimynėlė tiesiog norėjo paerzinti liežuvautojus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius