Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Cate Blanchett - gražioji chameleonė

Kai ši žavi australė nusifilmavo kino juostoje „Elžbieta", kino pasaulyje ji sukėlė tikrą furorą.
Foto naujienai: Cate Blanchett - gražioji chameleonė
Bulls nuotrauka / zmones24.lt
Temos: 1 Cate Blanchett

Vardas, pavardė: Catherine Elise Blanchett.

Gimimo data, vieta: 1969 05 14, Melburnas, Australija. 39 m.

Šeima, kurioje gimė: gimė buvusio jūrų pėstininko ir mokytojos šeimoje, turi seserį ir brolį

Meilės nuotykiai: scenaristas ir rašytojas Andrew Uptonas (42).

Šeiminė padėtis: ištekėjusi, turi tris sūnus: Dashiellį Johną (7), Romaną Robertą (4) ir Ignatiusą Martiną (11mėn.).

Pasiekimai: aktorė, suvaidinusi daugiau nei 30 filmų, daug sykių nominuota bei laimėjusi „Auksinį gaublį" ir „Oskarą", ne kartą apdovanota kaip stilingiausia įžymybė.


Kai ši žavi australė nusifilmavo kino juostoje „Elžbieta", kino pasaulyje ji sukėlė tikrą furorą. Greitai išpopuliarėjusi Cate Blanchett, vaidinusi ir vyrą, ir elfų karalienę, ir įstabaus grožio damas, iki šiol įkyrių paparacų lieka neatpažįstama prekybos centre.


Gali vaidinti bet ką


Kadaise Cate per plauką neįteikė „Oskaro": kita konkurentė - Gwyneth Paltrow (36) - nučiupo jį australei iš panosės. Dabar, kai kino teatruose rodoma „Keista Bendžamino Batono istorija", kurioje ji vaidino senyvą moterį, nelieka abejonių, kad ši aktorė galėtų vaidinti kone bet ką! Prieš kelerius metus ji sublizgėjo vaidindama vyrą, o filme „Vyras, kuris verkė" Cate atliktas rusų imigrantės vaidmuo galutinai įtikino neabejotinu jos talentu. Beje, minėtame filme rusiško akcento Blanchett mokėsi iš lietuvių aktorės Ingeborgos Dapkūnaitės (43), su kuria ji susipažino Londone. „Manau, kad aktoriaus talentas slypi jo gebėjime persikūnyti. Kuo mažiau šabloniškų vaidmenų jis atlieka, tuo jo vertė didesnė", - kalba savo pasiekimų nesureikšminanti žvaigždė.


Truputį „trenkta"?


Artimi aktorės bičiuliai prasitaria, jog inteligencija spinduliuojanti aktorė yra šiek tiek... keista. Greičiausiai šis keistumas atsirado dėl vaikystėje patirtų nelaimių. Netikėta nuo širdies smūgio mirusio tėvo netektis mergaitę labai sukrėtė. Mažoji Cate užsidarė savyje, pasinėrė į fantazijų pasaulį, ėmė perdėtai domėtis vaiduokliais - taip ji vylėsi dar sykį susitikti su tėčiu. Kai kurie aktorės aplinkos žmonės iki dabar pastebi iš vaikystės likusias Cate Blanchett fobijas, netgi perdėtą rūpinimąsi šeima, o po istorinės dramos „Elžbieta" moteris beveik pusmetį negalėjo atsikratyti vieno įpročio... Su aplinkiniais aktorė kalbėdavo kaip karalienė Elžbieta, t. y. aristokratams būdinga kalba. Tai virto rimta bėda, nes Blanchett dėl tokio tarimo neatpažino net artimiausi šeimos nariai. „Paskambinu savo mamai, o ji klausia: „Kas tu?", - pasakoja aktorė, kuriai persilaužti padėjo nauji vaidmenys.

Dar viena moters silpnybė - gamtosauga. Netgi komiškomis istorijomis buvo apipintas įvykis, kai Cate, paraginta Australijos valdžios, prisidėjo prie medienos masės gamyklos „Gunns Ltd." sustabdymo kampanijos. Gamykla kol kas nepastatyta, tačiau pramoninkai tikslų neatsisako ir teigia, kad „jokios rėkaujančios aktorės negali sustabdyti procesų".


Tikra namisėda


Blanchett, kurios atvaizdas puikuojasi net Australijos pašto ženkluose greta Nicole Kidman (41) ir Russello Crowe (44), sakosi esanti tikra namisėda, o vakarėliai jai - baisi kankynė. Nieko keista, nes Australijoje Holivudo žvaigždės laukia 1877 metų prabangus namas, į kurį papildomai dar investuota 10 mln. dolerių, kad šis taptų dar „draugiškesnis" gamtai. Ir Blanchett vyras, ir trys sūnūs labai didžiuojasi, kad rūšiuoja šiukšles, o jų namų elektros laidais teka „ekologiška" elektra. Pamatyti besikapstančią salotų lysvėje Cate gal ir neteks, tačiau rūpintis namais moteriai labai patinka.


Šlovės jai nereikia


Cate nepervertina ją jau gerą dešimtmetį užgriuvusios šlovės ir mielai rinktųsi ramų sėslų gyvenimą. „Kasdienis gyvenimas, šeima yra daug svarbiau už premjerų vakarėlius ir nuotraukas žurnalų viršeliuose. Aš visada stebiuosi, su kokiu pasididžiavimu ar pavydu žmonės kalba apie šlovę. Nesuprantu šio susižavėjimo. Nemėgstu, kai mane atpažįsta gatvėje. Likdama šešėlyje, išsaugau savo laisvę. Taip galiu geriau pažinti pasaulį, o jo pažinimas, manau, yra kertinis ne tik aktoriaus profesijos, tačiau ir protingo žmogaus akmuo." Cate Blanchett smagu, kad, nepaisant daugiau trijų dešimčių filmų ir gausybės nuotraukų žurnaluose, ji vis dar gali apsilankyti prekybos centre ar pasivaikščioti parke nesukeldama aplinkinių dėmesio. „Mano veidas nėra toks įsimintinas kaip daugelio žmonių. Išeidama iš namų asmeniniais reikalais, aš niekada nesidažau, rengiuosi pagal nuotaiką. Būna, kad manęs neatpažįsta net gana artimai su manimi dirbę filmavimo aikštelės darbuotojai",- džiūgauja kadaise aktorystę pasirinkusi menotyrininkė.


Andrew Uptonas (42)


Žymų australų scenaristą ir rašytoją Cate Blanchett sutiko vaidindama Antono Čechovo „Žuvėdroje". Iš pradžių jie negalėjo vienas kito pakęsti. „Jis galvojo, kad aš šalta ir abejinga moteris, o man Andrew atrodė labai arogantiškas ir tuščiagarbis, - pirmąsias pažinties su mylimuoju akimirkas prisimena Cate. - Tačiau viskas pasikeitė, kai jis mane pabučiavo. Aš buvau ir iki šiol esu priblokšta. Tai tik dar kartą įrodo, koks klaidingas gali būti pirmasis įspūdis." Porą sieja ir dar viena aistra: rusų literatūra, ypač Turgenevas. Blanchett  ir Uptono namuose gausu rusų rašytojų veikalų, o teatrą dievinantis Andrew ne sykį žmonai skyrė vaidmenis ir teatro scenoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius