Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Dama su šuneliu

Vis nustembu ir negaliu patikėti, kaip džiaugsmas, nuostabūs dalykai patys nukrenta man į rankas, įsiveržia į gyvenimą ir taip netikėtai viską apsuka! Jau savaitę keliuosi anksti, laiminga ir pasiruošusi kalnus nuversti! Nes namuose apsigyveno padūkėlė bigliukė, vardu Mūza.
Aubrey O Day ir jos augintinis
Aubrey O Day ir jos augintinis / „Scanpix“ nuotr.

Priglaudėm paklydėlę, laukdami kol atsiras jos šeimininkai. Ir įsimylėjom iš pirmo lyžtėjimo! Myliu šunis be galo, viena iš gražiausių ir labiausiai šildančių fantazijų buvo lėtas pasivaikščiojimas su didžiuliu senbernaru. Bet ne dabar! Prieš savaitę dar net nedrįsau pagalvoti, kad galėčiau ką nors auginti. Bet, pasirodo, net nereikėjo planuoti – kalytė pati atrado mus. Ir dabar esu tokia laiminga, neįsivaizdavau, kad tiek daug džiaugsmo gali suteikti šuo. Mintys šiandien sukasi tik apie ją, džiaugiuosi pamačius jos dideles ausis ir taškuotą snukutį. Susirišu kuodą, pasidažau lūpas, šoku į botus ir bėgame į lauką. Ir kavą rytais geriu jau po gero pasivaikščiojimo. Ir žinai, ji taip viską nudažė gražiausiomis spalvomis, kad ruduo toks spalvotas man atrodo, toks jaukus, prisiminiau, ką reiškia per lietų lipt į balas, ką reiškia stebėti į darbus skubančius žmones arba vaikštinėti ant Tauro kalno, kai aplink vien rūkas. O ir visi, išėję pasivaikščioti su savo augintiniais, yra tokie malonūs ir draugiški. Sveikinamės, pasidaliname patarimais. Atradau dar nepatirtą bendravimą. Ir mirštu iš laimės, kai Mūza žaidžia, glostau, kai užšoka ant kelių, žiūriu, kai snaudžia. Tikiuosi, kad šeimininkai atsiras kuo greičiau, bet dabar imu visą džiaugsmą, kokį ji tik gali suteikti.

Paprasta viskas – vieną dieną net neįsivaizduoji, kad galėtum turėti tiek įsipareigojimų, o kitą dieną viskas apvirsta aukštyn kojomis, bet taip gražiai ir taip teisingai ir su tiek meilės! Atrodo, kad taip ir turi būti. Atrodo, kad pačiu laiku, kad neskaudėtų širdies ir nesigraužtum dėl prisiminimų, vasaros ilgesio ar nelaimingos pirmosios meilės. Ir net pati geresnė daraisi, visada su šypsena ir ugnelėmis akyse.

O moteris, vedžiojanti šunį, visada yra labai daili ir spinduliuojanti. Prisiminiau gražiausias nuotraukas su moterimis ir jų šunimis. Prieš kelis metus parengta ir išleista knyga apie moteris su šuneliais: „Dogs in Vogue: A Century of Canine Chic“.

Knygoje išrinktos gražiausios fotografijos, pasirodžiusios Vogue žurnale per šimtmetį, nuo 1909 m. iki 2009 m. Nuotraukose šunys yra geriausi moterų palydovai, istorijų, pasakojimų ir netgi reklamų herojai, piešti ir fotografuoti, aprengti ir išpuošti, kartais spindintys labiau nei didžiausios žvaigždės, šunis fotografavo garsiausi fotografai, rengė žymiausi dizaineriai.

Mano mėgstamiausios fotosesijos:

Vogue USA / 2006 / Fotografas – Patrick Demarchelier.

Vogue Paris / 2009 / Fotografas – Walter Pfeiffer.

Daugiau damų (ir ne tik) su šuneliais rasi čia.

O ar tave rytais žadina šlapia nosis ir dailiausios letenėlės?

Visą įrašą su iliustracijomis peržiūrėkite Odetos tinklaraštyje.

Parašyk komentarą Odetai jos tinklaraštyje www.zaidziameparyziu.lt

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius