Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Donatas Montvydas. Gyvenimas tarsi viešnamyje

Valanda pokalbio su dainininku Donatu Montvydu praėjo stulbinamai greitai. Per šešiasdešimt minučių su jaunuoju atlikėju spėjome pakalbėti apie begalę dalykų.
Foto naujienai: Donatas Montvydas. Gyvenimas tarsi viešnamyje
Viganto Ovadnevo nuotrauka / zmones24.lt

Vardas, pavardė: Donatas Montvydas

Gimimo data, vieta: 1987 10 22, Vilnius.

Šeima: mama Regina - buvusi gimnastė, šiuo metu dirba darželio auklėtoja, tėtis Algirdas - buvusios sunkiojo roko grupės „Plackarto“ būgnininkas, šiuo metu vadovauja vienam apsaugos tinklui, turi sesę Ingą, užimančią svarbias pareigas viename Lietuvos banke.

Šeiminė padėtis: nevedęs, šiuo metu neturi širdies draugės.

Pasiekimai: dainininkas turi nemažai apdovanojimų: Donatas yra „Dainų dainelės“ laureatas, taip pat laimėjo Lietuvos televizijos projektą „Iššūkis žvaigždėms. Lietuvos dainų dešimtukas“ bei „Grand Prix“ Baltarusijos prestižiniame konkurse „Slavianskij Bazar“; Vilniaus Balio Dvariono muzikos mokykloje baigė aštuonias klases, mokėsi šokti dviejuose būreliuose ir baigė Vilniaus krepšinio mokyklą.


Valanda pokalbio su dainininku Donatu Montvydu praėjo stulbinamai greitai. Per šešiasdešimt minučių su jaunuoju atlikėju spėjome pakalbėti apie begalę dalykų: apie jo asmeninį gyvenimą, pokyčius po muzikinių laimėjimų ir apie ypatingą santykį su dainininke Rosita Čivilyte.


Svarbiausia - artimieji


Kai Donatas laimėjo prestižinį muzikos festivalį „Slavianskij Bazar", 21 metų vaikiną užpuolė žurnalistai. Tačiau ne visiems pavyko gauti su vaikinu pabendrauti, mat muzikantas tiesiog nekeldavo telefono ragelio. Netrukus pasigirdo kalbos: „Jis pasikėlė ir sužvaigždėjo!" Praėjus beveik pusei metų po šių įvykių, Donatas žurnalui „Privatu!" sutiko duoti interviu.

„Žurnalistų niekada nevengiau. Tiesiog tada pasikeičiau telefono numerį ir panirau į savo albumo kūrybą. Turbūt dėl to ir pasklido kalbos, kad esą pasipūčiau. Tiesą pasakius, aš visiškai nuo tokių vertinimų atsiriboju. Man vienodai, kas ir ką kalba. Jaučiuosi atsakingas tik prieš save ir savo artimus žmones", - tvirtina pašnekovas ir priduria, kad jam žvaigždžių liga negresia, nes tokios esą jo vertybės. Kol kas Donatas negali pasidžiaugti spindinčiais nuosavais rūmais ar vila ant jūros kranto, kuriomis gali girtis superžvaigždės. Jaunuolis gyvena su tėvais. „Tiek aš namuose ir praleidžiu laiko. Grįžtu vėlai vakare, išsimiegu ir ryte vėl išlekiu. Gyvenu tarsi viešnamyje", - nusijuokia pašnekovas.


Asmeninio gyvenimo užkulisiai


Nors šiuo metu Donatas yra paniręs į karjerą, tačiau jis tikina, kad jam nėra nieko svarbiau už gerą asmeninį gyvenimą. „Dabar man rūpi gerai pasiruošti „Dainų dainos" konkursui (nacionalinei „Eurovizijos" atrankai - aut. past.) bei išleisti albumą. Tačiau tai nėra svarbiausi dalykai. Aukščiau už viską man - asmeninis gyvenimas. Jis ir prišaukia muziką", - sako Donatas. Paklaustas, kas yra jo mūzos, nė nesusimąstęs atsako: „Žmonės, gyvenimas, o labiausiai mane įkvepia kurti moterys. Tačiau nei laikas, nei vieta neturi įtakos mūzoms prisišaukti."

Tiesa, Donatas prisipažino, kad jau daugiau nei metus neturi merginos. Atlikėjas sako, jog specialiai jos neieško. „Man tiesiog patinka bendrauti su visais žmonėmis. Aš neišskiriu, ar tai moteris, ar vyras. Nesijaučiu nuskriaustas, kad neturiu merginos. Turbūt mano gyvenime dar neatsirado tas žmogus. Aš jo specialiai neieškau. Ateis savaime", - pečiais gūžteli pašnekovas.


Santykiai kaip bičių


Paprašytas prisiminti, kaip atsidūrė didžiojoje scenoje, Donatas nusijuokia. „Viskas buvo labai juokinga. Aš susapnavau, kad turiu dainuoti. Kitą dieną nubudęs iš karto paskambinau dainininkei Rositai Čivilytei ir susitariau dėl susitikimo. Po jo netikėtai buvau pakviestas į „Dainų dešimtuką", - pasakoja vaikinas. Beje, dabar jo gyvenime Rosita reiškia labai daug. Donatas drąsiai sako, kad scenos veteranė yra ne tik jo mokytoja, bet ir artima bičiulė. „Mus sieja kažkas ypatinga. Tikrai. Aš manau, kad to niekam nelemta suprasti. Tarp mūsų yra didžiulė bičiulystė. Čia kaip tarp bičių - viena dėl kitos paaukotų gyvybę. Tarp mūsų su Rosita yra panašiai. Mes suprantame vienas kitą be žodžių, galime pasikalbėti tiek apie muziką, tiek apie gyvenimą", - Rositai Čivilytei gerų žodžių negaili Donatas. Vaikinas sako, kad jam gera bendrauti su šia moterimi, jaustis saugiam, turėti jos pasitikėjimą. Ir visai nesvarbu, kad dainininkė pagal amžių Donatui tinka į mamas. Kaip sako  vaikinas, jo ir Rositos metai tiesiog susilygino. „Kalba ne amžius ir išvaizda, o sielos. Jos susijungia ir bendrauja", - filosofuoja vaikinas.


Patiktų vadintis svajonių jaunikiu


Paklaustas apie santykius su buvusia partnere iš „Dainų dešimtuko" Aiste Petkevičiūte, Donatas nusišypso. „Su ja pabendraujame. Dabar, žinoma, kiek mažiau nei anksčiau, bet susitinkame. Būna labai smagu prisiminti senus laikus ir pasakyti: „Kaip buvo gera." Tačiau man Aistės nepirškite. Mes su ja buvome tik scenos kolegos", - nusijuokia dainininkas.

Jaunas, išvaizdus ir talentingas vaikinas jau daugiau nei metus neturi panelės. Gal jį galima vadinti svajonių jaunikiu? „Nežinau, visai neblogai jausčiausi taip vadinamas. Tačiau pažiūrėsime, kaip viskas bus po metų", - pokalbį baigia pašnekovas.


Rosita Čivilytė: „Taip turi atrodyti talentas"


Donato Montvydo vokalo mokytoja ir viena geriausių bičiulių Rosita Čivilytė (43) tik gražiausiais žodžiais atsiliepia apie savo mokinį ir draugą. „Kai aš sutikau Donatą ir pradėjau jį mokyti, visiems sakiau: „Taip turi atrodyti talentas." Jis iš prigimties turi išskirtinį kraitį, iš kurio galima lipdyti superatlikėją", - sako Rosita.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius