Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Ekspertų komisija atmetė versiją, kad Deivio daina „Lietuva“ plagiatas

Ekspertų komisija rekomendavo dainą „Lietuva“ kompoziciškai pakeisti, kad minėtų motyvinių sutapimų būtų išvengta ir pasiūlė Deiviui pateikti naują dainos versiją pakartotiniam ekspertų vertinimui.
Foto naujienai: Ekspertų komisija atmetė versiją, kad Deivio daina „Lietuva“ plagiatas
Tomo Kapočiaus nuotrauka / zmones24.lt
2009 m. sausio 21 d. Vilniuje susirinkusi ekspertų komisija, kurią sudarė kompozitorius Mindaugas Urbaitis, kompozitorius, aranžuotojas ir prodiuseris Raigardas Tautkus, muzikos ekspertas Valdas Bytautas, kompozitorius ir prodiuseris Deivydas Zvonkus bei muzikologas Darius Užkuraitis, Nacionalinio populiariosios dainos konkurso „Dainų daina“ organizatorių LRT ir LATGA-A bei autoriaus ir atlikėjo Deivio (Deivydo Norvilo) prašymu, nagrinėjo galimo plagijavimo atvejį, susijusį su jo daina „Lietuva“. Komisija, išklausiusi minėtos dainos ir grupės „The LA‘s“ dainos „There she goes“, kurios plagijavimu Deivis buvo įtariamas, įrašus bei susipažinusi su kūrinių natomis, konstatavo:

1. Plagijavimo atvejis atmetamas. Minėtos dainos yra du skirtingi muzikos kūriniai.
2. Abiejų dainų priedainiuose yra akivaizdus motyvinis sutapimas, tačiau, ekspertų komisijos nuomone, šis sutapimas yra atsitiktinis, koks gali atsirasti kūrybinio proceso metu.

Ekspertų komisija rekomendavo dainą „Lietuva“ kompoziciškai pakeisti, kad minėtų motyvinių sutapimų būtų išvengta ir pasiūlė Deiviui pateikti naują dainos versiją pakartotiniam ekspertų vertinimui iki š.m. sausio 28 d., 10 val.

„Man svarbiausia, kad atmestas kaltinimas dėl plagijavimo. Taip, aš sutinku, kad vietomis melodijos sutapo ir buvo panašios, ir sutinku tą kūrinį paredaguoti taip, kad niekam nekiltų jokių klausimų ar abejonių. Tą, beje, būčiau padaręs ir prieš konkursą, jeigu iki jo būčiau išgirdęs bent vieną tokią pastabą mano dainos adresu. Tikiuosi, kad objektyvių ir autoritetingų ekspertų vertinimas pagaliau leis padėti tašką šioje nemalonioje istorijoje ir baigsis visos subjektyvios spėlionės šiuo klausimu,“ – sakė Deivis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius