Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Evelina Anusauskaitė su mama – lyg sesės

„Jaučiuosi laimėjusi vien todėl, kad dalyvavau šiame projekte ir įgijau milžiniškos naujos patirties, kad su Leonardu patekome į finalą. Tai daug svarbiau nei iškovota trečioji vieta“, – nuoširdžiai sako atlikėja Evelina Anusauskaitė, po abitūros egzaminų jau skleidžianti sparnus į... užsienį.
Foto naujienai: Evelina Anusauskaitė su mama – lyg sesės
Foto naujienai: Evelina Anusauskaitė su mama – lyg sesės / zmones24.lt
„Jaučiuosi laimėjusi vien todėl, kad dalyvavau šiame projekte ir įgijau milžiniškos naujos patirties, kad su Leonardu patekome į finalą. Tai daug svarbiau nei iškovota trečioji vieta“, – nuoširdžiai sako atlikėja Evelina Anusauskaitė, po abitūros egzaminų jau skleidžianti sparnus į... užsienį.

Keletas faktų
Nors Evelinai Anusauskaitei – tik aštuoniolika, jos veiklos ir laimėjimų neįmanoma sutalpinti į vieną puslapį. Tokios spalvingos biografijos šiai merginai gali pavydėti kiekvienas.
Evelina dainuoti pradėjo nuo septynerių, ketverius metus muzikos mokykloje mokėsi groti fortepijonu, šokių mokykloje „Todes“ grupėje įvaldė šokio meną. Pati rašo eiles lietuvių ir anglų kalbomis bei kuria muziką dainoms.
Yra daugelio festivalių ir konkursų laureatė, dalyvavo daugiau nei 300 koncertų. 2002 m. tapo tarptautinio konkurso „Kalėdų karalystė“ nugalėtoja ir buvo apdovanota prezidento V. Adamkaus nominacija „Metų žvaigždutė“.
2003 m. laimėjo didįjį prizą tarptautinio televizijos konkurso Jūrmaloje „Dzintara zvaigzne“. 2005 m. tapo tarptautinio konkurso „Nilo dainos“ Egipte nugalėtoja. 2004 m. išėjo pirmasis solinis albumas „Užupio angelas“, 2005 m. – kompaktinė plokštelė „Atlaužta Kalėdų duona“, kurioje Evelina atlieka dainas su kitais žymiausiais Lietuvos atlikėjais. 2007 m. išleistas albumas „Maski“, skirtas ne tik Lietuvos, bet ir slavų rinkai. Yra atlikusi pagrindinį vaidmenį popoperoje „Pasakų medis“, įrašiusi keletą dainų su amerikiečių dainininku Tino. Vaidino trumpametražiame režisierės I. Kurklietytės filme „For Sale“ ir kt.

Ar tiesa, kad žadate bėgti iš Lietuvos ir mokslus tęsti užsienyje?
Tiesa. Bet nelaikau tai bėgimu. Tiesiog ir toliau garsinsiu Lietuvą, tik svetur. Argi tai blogai?!

Ar jau nusprendėte, kur studijuosite?
Dar tiksliai nežinau, Rusijoje ar Vakarų Europoje. Turiu daugybę planų. Greičiausiai pasirinksiu Rusiją, nes garsiame tarptautiniame festivalyje „Slavianskij Bazar“, kuriame ne kartą dalyvavau, susipažinau su jo organizatoriais. Jie pastebėjo mano talentą ir žadėjo surengti susitikimų su žymiais kompozitoriais. Todėl septynioliktą kartą liepą vyksiančiam festivaliui „Slavianskij Bazar“ ruošiuosi ypač atsakingai. Norisi pasiekti kuo daugiau savo talentu, savo jėgomis. Ne paslaptis, kad kai kurios žvaigždės karjeros siekia per pažintis, pinigus arba lovą. Net mene daug nešvarių dalykų.

Manote, kad Lietuvos aukštosiose mokyklose per prastas parengimo lygis?
Ne visai. Tiesiog muzikinės aukštųjų mokyklų programos Lietuvoje gana siauro profilio, pernelyg akademiškos. Užsienyje muzikos mokyklose vienu metu mokoma įvairiausių dalykų: groti instrumentais, šokti ir kt. Daug sričių apimanti programa suteikia daugiau praktinių žinių, geresnį išsilavinimą.

Koncertai, festivaliai, konkursai, TV projektai. Kaip spėjote pasiruošti abitūros egzaminams?
Nors labai stengiausi, mokslai, be abejo, šiek tiek nukentėjo dėl mano muzikinės veiklos. Esu praleidusi nemažai pamokų, kartais po „Žvaigždžių duetų“ filmavimo visą naktį tekdavo sėdėti prie knygų, nes rytą laukė egzaminas. Šiaip ar taip mokslą ir dainavimą pavyko suderinti. Laikiau du valstybinius egzaminus ir du mokyklinius, dar ne visų rezultatus žinau. Vis dėlto manau, kur kas svarbiau ne pažymys, o žinios, tai, ką turi galvoje.

Turbūt mama jus labai lepina, atleidžia nuo visų buities darbų?

Juokaujate. Ką tik prieš mūsų pokalbį baigiau šluostyti dulkes. Mama labai pyksta, jei trissyk per savaitę neišplaunu grindų. Namas didelis, reikia visiems palaikyti tvarką. Nesu išimtis (šypsosi). Manęs tėvai neaugina it princesės ant žirnio. Priešingai, stengiasi užgrūdinti ir paruošti patiems ekstremaliausiems gyvenimo įvykiams.

Esate talentinga atlikėja, žinoma ir užsienyje, daugelio konkursų laureatė. Kas pastūmėjo dalyvauti „Žvaigždžių duetuose“?
Patarė mama. Tam, kad patikrinčiau savo jėgas ir galimybes. Kadangi laukia įtemptas studijų ir muzikinės veiklos etapas, turėjau progą save išmėginti. Jei sugebėjau ir egzaminus išlaikyti, ir festivaliui bei „Žvaigždžių duetams“ pasiruošti, manau, atlaikysiu ateityje laukiantį dar didesnį krūvį.
Anksčiau dainą paruošdavau per pusmetį, dabar po dainą su teminiu šou – per savaitę, o patekus į finalą, – ir po tris dainas per savaitę. Įgijau neįkainojamos patirties, išbandžiau save. Dabar scenoje man norisi sukurti mini spektaklį, o seniau galėdavau atsistojusi ir nekrustelėdama padainuoti visą dainą. Įdomūs pasidarė ir kiti žanrai.

Aštuonioliktojo gimtadienio proga tėvai jums ne tik padovanojo automobilį. Mama įteikė ir planą, ką turite nuveikti per artimiausius metus, bei griežtą dienotvarkę. Nekilo noras maištauti?

Tikrai ne, nes suprantu, kad tai daroma mano labui. Jau įpratau gyventi įtemptu režimu. Dienotvarkė, kurioje buvo draudžiama žiūrėti televizorių, išskyrus kelias laidas, klausytis kitų atlikėjų muzikos ir panašiai, manęs neerzino. Natūralu, kad kitų atlikėjų muzika gali daryti įtaką, todėl sunkiau būtų sukurti kažką savito, originalaus.
Maištauti noras kyla tada, kai veiksmai ar draudimai prieštarauja tavo poreikiams ir tikslams. Mes visada randame aukso viduriuką. Aš jau seniai pasirinkusi gyvenimo kelią – sceną, todėl suprantu, kad norint kažko pasiekti reikia kažką ir paaukoti. Ir labai gerai, kai kas nors iš šono vis primena, kad nešvaistyčiau laiko nereikšmingiems dalykams.

Visuose interviu apie mamą kalbate kaip apie geriausią draugę...

Nes taip ir yra. Su mama esame lyg sesės. Ji – ir mano prodiuserė, ir vadybininkė, ir geriausia draugė, nuo kurios neturiu paslapčių. Kartu einame apsipirkti, viena kitai patariame, kas labiau tinka. Mama mane laiku pristabdo, jei imu išlaidauti. Vienu metu buvo apsėdusi pirkimo manija (kvatoja), ypač kvapiesiems kūno kremams, dušo želė, dabar pasidariau taupesnė. Su savo uždirbtais pinigais stengiuosi elgtis atsakingai: už juos pilu benziną, perku elementarius daiktus ir mokausi taupyti. Kai esi pilnametė, manau, laikas galvoti, kaip verstis, kad nesėdėtum ant tėvų sprando.
Mama su tėčiu – mano angelai sargai, saugantys, kad nepasiklysčiau gyvenimo labirintuose. Tiesa, kartais jie leidžia suklysti, kad pasimokyčiau iš savo klaidų, neaugina šiltnamio sąlygomis.

Nepavydite bendraamžiams, kurie eina į kinus, diskotekas, vakarėlius – mėgaujasi nerūpestinga jaunyste?
Kitokiu ritmu gyventi ir nemokėčiau, ir nenorėčiau. Vien nuo minties, kad jau baigėsi „Žvaigždžių duetai“, rankos svyra. Man labai trūks čia sutiktų žmonių, to pašėlusio tempo, adrenalino. Tokia jau mano prigimtis – nė minutės negaliu ištverti nieko neveikdama. Nors laisvo laiko lieka nedaug, spėju ir į gerą kiną nueiti, ir su draugais susitikti. Tiesa, gal ne taip dažnai, kaip norėtųsi.

Nuo mažų dienų konkursuose skinate laurus. Ar niekada neteko persirgti žvaigždžių liga?
Niekada nebuvau pernelyg susireikšminusi. O jei kada ir pasiaikštydavau, mama greitai „pastatydavo į vietą“ (juokiasi). Dabar savaime net minčių tokių nekyla. Pūstis gali tik nesubrendę žmonės arba garbėtroškos. Man svarbiausia – muzika, nes tai, ką darau, man teikia didžiulį malonumą.

Mama turbūt rūpinasi ir jūsų sceniniu įvaizdžiu?
Taip. Jei tik priaugu svorio, iškart duoda signalą: „Galvok, ką valgai, jei nenori, kad užlipus į sceną jos grindys įlūžtų“ (juokiasi). Vienąkart buvau priaugusi net vienuolika kilogramų svorio, teko laikytis dietos. Tiksliau, atsisakyti tam tikrų produktų.
Mama gamina labai riebiai ir labai skaniai. Visiems mums – tėčiui, man ir dviem broliams – sunku atsispirti jos kulinariniams šedevrams. Ir ledams, kuriuos ypač mėgstu. Visa šeima esame pamėgę meksikiečių virtuvę. Tarp šeimos draugų yra medžiotojų, todėl dažnai gaminame šernieną – tiek pagundų!
Sveikuole savęs nepavadinčiau, bet mama liepia valgyti reguliariai, trissyk per dieną, nes antraip pamirščiau. Net primena, kad laiku eičiau miegoti. Kai toks didžiulis krūvis, režimas labai svarbu.

Ar turite talismaną, nešantį sėkmę?

Turiu. Prieš kiekvieną koncertą, lipdama į sceną, užsimaunu mamos iš Meksikos džiunglių parvežtą apyrankę, kurią sėkmei užbūrė šamanės. Per „Žvaigždžių duetus“ vieną kartą apyrankę segėdavau aš, kitą – Leo. Per paskutinį pasirodymą talismanas buvo ant mano rankos. Pelnėme trečiąją vietą.

O kaip širdies reikalai? Tokiai garsiai, talentingai merginai turbūt nestinga gerbėjų?
Nors vaikinų dėmesio nestinga, neskaičiuoju gerbėjų vien tam, kad užsidėčiau pliusiuką. Vertinu draugystę. Nuoširdžią, tikrą ir nemeluotą, nes labai nekenčiu melo ir apsimetinėjimo.
Turiu draugą. Laimė, Rokas nesusijęs su muzikos pasauliu. Manau, tai labai gerai, nes kokia šeima, kai joje abu menininkai, kurie dėl gastrolių ir nuolatinių koncertų susitinka porą kartų per mėnesį?!

Ar jau „kvepia“ vestuvėmis?

Kol žmonės jauni, manau, reikia siekti karjeros. Daryti tai, kas patinka, kas suteikia gyvenimui prasmę. Susikurti pamatą. O šeima?! Jei neplanuočiau dainininkės karjeros, pagimdyčiau vaiką. Labai noriu turėti vaikų. Bet tai kol kas ateityje. Manau, viską gyvenime įmanoma suderinti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius