-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Gabrielė Martirosianaitė: vaidinti įdomu!

Šiuo metu Kaune filmuojamas serialas „Moterų alėja“ atskleis pramogų pasaulio užkulisius, o jame besifilmuojanti aštuoniolikmetė Gabrielė Martirosianaitė, atskleidžia savo įspūdžius apie pirmuosius bandymus filmavimo aikštelėje.
Foto naujienai: Gabrielė Martirosianaitė: vaidinti įdomu!
Eriko Kundrecko nuotr. / zmones24.lt
Šiuo metu Kaune filmuojamas serialas „Moterų alėja“ atskleis pramogų pasaulio užkulisius, o jame besifilmuojanti aštuoniolikmetė Gabrielė Martirosianaitė, atskleidžia savo įspūdžius apie pirmuosius bandymus filmavimo aikštelėje.

Nors daugelis neslepia manantys, kad į serialą žavi aštuonlikmetė pateko dėl „Mis Lietuvos“ titulo, tačiau tai nėra tiesa – Gabrielė kaip ir visos norinčios patekti į serialą dalyvavo aktorių atrankoje. Tiksliau dalyvauti atrankoje Gabrielę pakvietė modelių agentūra, kuriai ji priklauso. Mergina panoro išbandyti save srityje, kurioje iki šiol neturėjo patirties.

Glumino žinomų aktorių autoritetas


Į pirmąją aktorių atranką Gabrielė atskubėjo geros nuotaikos. „Visada pristatau save tokią, kokia iš tiesų esu. Specialiai atrankai nesiruošiau, naktį ramiai išsimiegojau, ryte nuėjau į mokyklą. Į atranką ėjau drąsi, pasitikinti savimi, bet įžengus į teatrą, tas pasitikėjimas truputį išgaravo“, - prisipažįsta jauniausia „Moterų alėjos“ aktorė. Nors įėjimas į sceną iš užkulisų Gabrielei nėra naujiena, tačiau teatro užkulisuose merginos širdyje atsirado nerimas. „Kojos drebėti nepradėjo, tačiau tikrai pasijutau nedrąsiai, akimirką net suabejojau ar atėjau ten, kur noriu būti. Kitos atrankoje dalyvaujančios merginos atrodė pasiruošusios, regis, nusiteikusios ryžtingiau nei aš. Pasijutau keistai. Tačiau atsisėdusi priešais atrankos komisiją supratau, kad trauktis nėra kur – nusprendžiau: pristatysiu save tokią, kokia esu ir nepradėsiu kažkaip dirbtinai gražinti savo gyvenimo, asmenybės bruožų, nesigirsiu nebūtais talentais ar gebėjimais. Nes juk anksčiau ar vėliau netiesa būtų paaiškėjusi, - įspūdžiais dalijosi Gabrielė. - Vėliau prodiuseris Rolandas Skaisgirys man prasitarė, kad – gerai suvaidinau save“.

Vis dėlto išėjusi iš atrankos mergina pamanė savęs pilnai neatskleidusi. Netgi manė, kad daugiau su serialo kūrybine grupe nebesusitiks. Tačiau netrukus ji sulaukė skambučio ir pasiūlymo sudalyvauti pakartotinėje atrankoje. Aktorystės duonos iki tol neragavusiai Gabrielei tąkart teko ir etiudą suvaidinti. „Paskubom gaunu scenarijaus lapus, mokausi tekstą. Išeinu į sceną, o ten – žymus Kauno Dramos teatro aktorius Dainius Svobonas. Išgirdusi jo sodrų balsą, pažvelgusi į akis, net nusipurtau nuo per kūną perbėgusių šiurpuliukų. Tada pamanau: ir ką po galais aš čia veikiu? Tą akimirką truputį išsigandau. Juk atsistojau šalia tokio žmogaus, tokio aktoriaus, tokios asmenybės, - apie pirmuosius bandymus vaidinti pasakojo gražiausia lietuvaitė.- Išsigandau, kad nesugebėsiu išsakyti teksto. O juk šiaip esu drąsi. Buvo keista. Jaučiausi kaip į sieną atsimušus. Tačiau netrukus ėmiau save raminti – na, juk nesu aš aktorė, nežinau kaip vaidint. Tad bandžiau kaip man išeina. O atrankos komisija matyt ir laukė tos mano improvizacijos“.

Filmavimams ruošiasi atsakingai

Seriale „Moterų alėja“ gavusi aikštingos paauglės Monikos vaidmenį Gabrielė sako, supratusi, kad žengia į nežinią. Prisipažįsta, kad naujoje aplinkoje iš pradžių pasijuto nejaukiai. Labiausiai ką tik iškepta aktorė bijojo nuvilti ją pasitikėjusius žmones. „Iš pat pradžių suvokiau, kad turėsiu labai pasistengti, kad pateisinčiau į mane dedamas viltis. Toks jau mano būdas - labai nemėgstu nuvilti žmonių ir stengiuosi to nedaryti. Nesakau, kad gyvenime nesu nieko nuvylusi ar įskaudinusi. Tikrai esu. Gavusi pasiūlymą, kurį laiką mąsčiau ar jį priimti. Juk nors ir nesu patyrusi vaidyboje, tačiau atsidursiu profesionalių aktorių tarpe. Pasitariau su keliais savo geriausiais draugais. Jie sakė, kad negalima praleisti tokios progos, kuri galbūt pasitaikė vieną kartą per gyvenimą, - sakė Gabrielė.

Prieš kiekvieną filmavimą Gabrielė atsakingai ruošiasi, mokosi dialogus, nes sako jaučianti atsakomybę prieš kitus aktorius, režisierių bei kūrybinę grupę. Repetuoti dialogus jai kartais padeda pora metų jaunesnė sesuo Greta. Tačiau anot Gabrielės tai nepalyginama su tomis repeticijomis, kurios daromos su aktoriais jau aikštelėje. O kur dar režisieriaus Viktoro Valašino pastabos ir pamokymai. Režisierius – Gabrielei ypač didelis autoritetas. Mergina sako, kruopščiai vykdanti visus jo nurodymus. „Man vis atrodo, kad serialo komanda iš manęs daugiau tikisi, nei aš galiu duoti. Apskritai pirmasis susitikimas su aktoriais ir kūrybine grupe man buvo daug baisesnis nei visos atrankos. Juk kiekvienas iš tų aktorių tiek daug pasiekęs... O čia štai mergaitė ateina. Man beliko tik tikėtis, kad jie mane priims į savo tarpą. Juk teatras visada buvo kažkas atskiro, paslaptingo“, - apie pažintį su kūrybine grupe pasakojo Gabrielė.

Gabrielė sako, kad vaidinti su jaunaisiais serialo aktoriais jai kiek lengviau. Tuomet ji ir pati jaučiasi jaunatviška, spontaniška. Šalia jų mergina nebijo ir suklysti, nes žino, kad visi tik draugiškai pasijuoks. Tačiau patyrę aktoriai į Gabrielės klaidas taip pat reaguoja atlaidžiai. Mergina jau žino, kad visada sulauks iš jų patarimo, padrąsinimo. Apskritai vaidinti šalia tokių aktorių kaip Dainius Svobonas (seriale jis vaidina Gabrielės personažo tėvą) yra kažkas užburiančio. „Gal tai charizma? Bijau šį apibūdinimą subanalinti, nes dabar visi, kuriuos rodo per televiziją, vadinami turintys charizmą. Bet kažkas tokio tikrai yra, - svarsto Gabrielė.

Šiltai priimta aktorių kolektyvo mergina netrukus atsikratė ir pirmuosius filmavimus lydėjusio nerimo. „Pamačiusi, kad ir profesionalūs aktoriai klysta, pamiršta tekstą, ne viskas jiems pavyksta iš pirmo dublio – nusiraminau. Juk to labiausiai ir bijojau, - kad būtent aš visus kadrus gadinsiu, iškankinsiu operatorius ir režisierius, pamiršiu tekstą.

Ateities su aktoryste nesieja?


Nors filmavimai trunka netrumpai, kartais net ir po 10 valandų per dieną, tačiau Gabrielė tikina, kad jos tai neišvargina. Merginai kol kas viskas nauja – taigi laikas susipažįstant su kino virtuve lekia greitai. Nuovargį ji pajunta tik grįžusi namo. „Filmavimo procesą taip pat įsivaizdavau visai ne taip. Maniau, kad epizodai filmuojami vienas paskui kitą, taip kaip serijoje bus rodomi. O pasirodo, kad vienas epizodas gali būti iš vienos serijos, kitas iš kitos. Kartais pasmalsauju ar tikrai nesimato, kad ta pati diena serijoje, filmuojama per kelias dienas, - dalijosi įspūdžiais Gabrielė. Savo personažo - pankuojančios paauglės Monikos - Gabrielė sako dar iki galo nepažinusi ir kol kas nežino, kas jai nutiks ateityje. Mergina teigia, kad jai būtų nejauki tik personažo mirtis, tačiau tikina, kad jai būtų gaila personažo, o ne dėlto, kad tai reikštų jos vaidinimo pabaigą. „Jau ne kartą sakiau - su aktoryste aš nesieju savo ateities. Tačiau žodį „niekada“ pradėjau vartoti atsargiau. Keista, bet pastaraisiais mano gyvenimo metais viskas ko nesitikėjau, kad gyvenime man nutiks ar darysiu – viskas būtent taip ir nutiko. Viskas kam gyvenime sakiau – niekada, būtent tą ir darau. Nemaniau, kad būsiu modeliu. Bet tapau. Netikėjau, kad galiu vaidinti – ir štai aš filmavimo aikštelėje. Matyt likimas skyrė man tokį kelią, - filosofiškai mąsto Gabrielė.

Mergina puikiai suvokia, kad jos vaidyba sulauks žiūrovų pastabų. Ji neslepia, kad anksčiau kritiką priimdavo ypač sunkiai, net įsižeisdavo dėl neigiamos nuomonės. „Tačiau pastaruoju metu tapo lengviau – suvokiau, kad nesu idealus žmogus (ir apskritai tokių turbūt nebūna!), o be to negaliu teigti, kad aš moku vaidinti, juk tiksliau būtų sakyti, jog mokausi – stoviu prie pirmo laiptelio. Aktoriai mano nuomone yra ypatingi žmonės, jais gimstama. Turi būti kažkuo ypatingas, kad taptum aktorium“, - sakė Gabrielė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius