Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Greta Šapkaitė. Mane pamilo, kai buvau nežinoma

Kai vieni bankrutuoja, kiti verkia, Greta Šapkaitė imasi naujos veiklos. Nuo šiol buvusią televizijos laidų vedėją Lietuvoje matysime dažniau.
Foto naujienai: Greta Šapkaitė. Mane pamilo, kai buvau nežinoma
Nuotrauka daryta salone „Almi Dekor“. Viganto Ovadnevo nuotr. / zmones24.lt
Temos: 1 Greta Šapkaitė

Vardas, pavardė: Greta Šapkaitė.

Gimimo data, vieta: 1982 12 02, Vilnius.

Šeima, kurioje gimė: mama Vida Šapkienė - verslininkė, jaunesnis brolis Benediktas - studentas.

Šeiminė padėtis: netekėjusi, turi draugą.

Karjera: vedė laidas ir projektus „BTV orai", „Be tabu", „Akvariumas", „Lietuvos dainų dešimtukas", festivalį „Palangos gaida", dalyvavo šokių projekte „Lietuvos šokių dešimtukas"; Lietuvos trikovės čempionate užėmė antrąją vietą; įkūrė dvi įmones Lietuvoje ir Anglijoje, kurios prekiauja žirgams skirtais maisto papildais.


Kai vieni bankrutuoja, kiti verkia, Greta Šapkaitė imasi naujos veiklos. Nuo šiol buvusią televizijos laidų vedėją Lietuvoje matysime dažniau.


Bus vaikų, bus ir vestuvės


Kad Greta Lietuvoje ne retas svečias, žino mažai žmonių - po vakarėlius ji nevaikšto, netgi savo 26-ąjį gimtadienį prieš savaitę mergina sutiko prie televizoriaus ekrano. Daugelis viena ausimi girdėjo, kad buvusi televizijos žvaigždė išvyko gyventi į Londoną, ten užsiima verslu. Vis dėlto žavi mergina į Lietuvą grįžta bent kartą per mėnesį - juk, pasak jos, trys valandos skrydžio lėktuvu - vienas juokas. Turbūt ir neverta klausti, ko Greta labiausiai pasiilgsta Lietuvoje. „Kartais važiuodama iš žirgyno paskambinu į lietuvišką restoraną ir sakau: „Sukraukite man balandėlius, atvažiuoju pasiimti." Ten ir cepelinų, žemaičių blynų, barščių paskanauju..." - vardija Lietuvoje gimusi ir užaugusi mergina.


Lietuvoje jos laukia ir mylimas vyras - verslininkas Linas. Turbūt sunku būtų rasti kitą tokią merginą, kuri kažkada buvo vadinama žvaigžde, bet vis dar gyventų su tuo pačiu vyru. „Jau aštuonerius metus kartu... Turbūt myliu..." - šypsosi mergina ir priduria, kad vyrų dėmesio ji niekada nestokojo ir iki šiol jo sulaukia, tačiau taip gera, kad nereikia veltis į naujas pažintis, pergyventi, kodėl negrįžo į namus, gal jau kitą įsimylėjo.


Tiesa, Linas viešumos nepageidauja, todėl Greta apie jį nieko daugiau ir nepasakoja. „Jis mane pamilo dar tada, kai nebuvau žinoma, - sako ji ir priduria, kad vestuvės bus tada, kai Dievas duos vaikų. - Paprastai poros tuokiasi tam, kad vienas ar kitas nepabėgtų. O pas mus jau seniai viskas aišku - nė vienas bėgti nesiruošia."


Persirgo žvaigždžių liga


„Į televiziją patekau labai juokingai. Mokykloje buvome susibūrę į aktyvistų grupelę, pradėjome filmuotis laidoje „Gimnazistai". Ir naudos iš to gaudavau: filmavimai vykdavo dieną, taip išvengdavome pamokų. Po dvyliktos klasės buvau nusprendusi studijuoti Vokietijoje. Tuo pat metu patekau į vieno žurnalo viršelį. Netrukus sulaukiau skambučio iš BTV vadovo, kuris pasiūlė man vesti laidą. Paklapsėjau akimis ir paklausiau, o kiek man sumokės. Manęs klausia, kiek aš noriu. Pasakiau sumą, nuo kurios vyrukas išsigąsti turėjo - tai buvo tris kartus daugiau negu gaudavo kitos orų pranešėjos. O jis ėmė ir sutiko! Man nebuvo, kur trauktis, likau Lietuvoje", - apie savo karjeros televizijoje pradžią pasakoja Greta.


Mergina neslepia, kad žvaigždžių liga persirgti teko. „Būdavo, eina iš matymo pažįstamas žmogus, pasisveikina, o aš nuleidžiu akis, apžiūriu jo batus, jei nenuvalyti, nusisuku ir nueinu", - juokiasi mergina.


Ji sako, kad Lietuvoje žinomi žmonės gyvena ramiai, o štai Londone... „Pirmą kartą savo akimis pamačiau, kas vyksta, jei naktiniame klube pasirodo žvaigždė. Žmonės atrodo lyg pamišę: klykia iš laimės, laksto apsaugininkai, fotografai stumdosi. Britney Spears tikrai ramiai nepasėdėtų jaukioje Londono kavinukėje su drauge - o mes sau tą galime leisti, niekas mūsų nemedžioja", - pasakoja Greta.


Pardavinėjo „kramtoškes"


Nors Londone Greta Šapkaitė turi pakankamai darbo, ji jau kuria naujo verslo planus. „Atradau vieną labai gerus vitaminus gaminančią įmonę Londone, pradėjau pirkti sau, pasiūliau juos mamai, vėliau draugui. Galų gale, grįžtant į Lietuvą, ketvirtadalį mano lagamino užimdavo vitaminai artimiesiems, draugams. Pagalvojau, o kodėl Lietuvos rinkai nepasiūlyti tokio gero produkto?! Netrukus pasirašysiu sutartį su gamintojais", - sako mergina.


Ji puikiai prisimena ir savo pirmąjį „verslą". Krikštatėvis jai iš užsienio parvežė pakuotę kramtomosios gumos. Greta nusinešė į mokyklą ir pavaišino draugus, tačiau norinčiųjų paskanauti susidarė visa eilutė. Kažkas už gumos pakelį pasiūlė penkiolika kapeikų. „Pagalvojau, kodėl ne?! Ir visiems norintiems pasiūliau susimokėti. Taip prekiavau, kol nepamatė mokytoja. Kilo baisus skandalas - juk sovietiniais laikais apie jokį nuosavą verslą net kalbos būti negalėjo. Manęs vos iš mokyklos neišmetė", -prisimena mergina.


Apie Berneen Candice-Čerešką: man buvo lengviau


Greta Šapkaitė buvo pirmasis egzotiškas veidas Lietuvos padangėje. Šiandien turime dar vieną. „Berneen aš nepažįstu, tačiau, žinoma, apie ją girdėjau. Mama sakė, kad daug kas Berneen lygina su manimi. Vis dėlto būti pirmai yra lengviau - manęs neturėjo su kuo lyginti. Mes iš tiesų esame labai skirtingos, netgi odos spalva skiriasi. Mus sieja tik du dalykai: egzotiška išvaizda ir Londonas. Ji - iš Londono, o aš į Londoną", - sako Greta.


Mergina girdėjo ir apie įvykį, kai parke Berneen (23) užpuolė grupė nedraugiškai nusiteikusių jaunuolių. „Gimiau Lietuvoje ir puikiai žinau, kad tamsiuoju paros metu Sereikiškių parke geriau nevaikščioti. Negi jos niekas neįspėjo?" - stebisi Greta Šapkaitė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius