-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Hilary Swank: nepritapėlės triumfas

Jos vaikystė prabėgo vagonėlyje. Klasės draugai iš jos tyčiodavosi ir pravardžiuodavo ją Keistuole. Šiandien Hilary Swank - viena daugiausia uždirbančių Holivudo aktorių.
Foto naujienai: Hilary Swank: nepritapėlės triumfas
Bulls nuotrauka / zmones24.lt
Temos: 1 Hilary Swank

Vardas, pavardė: Hilary Ann Swank.

Gimimo data, vieta:  1974 07 30, Belinghamas, Vašingtonas, JAV.
Šeima, kurioje gimė: gimė prekybininko ir sekretorės šeimoje, turi brolį.

Meilės nuotykiai: aktorius Chadas Lowe (40), agentas Johnas Campisi (41).

Šeiminė padėtis: išsiskyrusi.

Pasiekimai: pelnė dvi „Oskaro" statulėles už pagrindinius moters vaidmenis; Hilary yra trečia jauniausia aktorė, gavusi tokį aukštą įvertinimą.


Jos vaikystė prabėgo vagonėlyje. Klasės draugai iš jos tyčiodavosi ir pravardžiuodavo ją Keistuole.  Šiandien Hilary Swank - viena daugiausia uždirbančių Holivudo aktorių. Jos įtikinama vaidyba jau vainikuota garbingiausiais apdovanojimais. Moteris mano, kad niekam nėra lengva, bet kiekvienas žmogus pat renkasi savo kelią...


Draugų atstumta


Jaunystėje Hilary nebuvo visų numylėtinė, priešingai - bendraamžiai ją laikė keistuole, atsiskyrėle, dažnai iš jos tyčiodavosi. Gal dėl to Swank pasirinko aktorės kelią. „Aš niekur nepritapau", - prisimena 34 metų aktorė. Vienintelė jos paguoda buvo knygos ir filmai. Merginos santykiai su aplinkiniais buvo įtempti, o su klasės draugais Hilary niekas nesiejo. Paauglystėje būsima „Oskaro" laureatė dažnai kentė bendraamžių patyčias.

Kai būsimai aktorei sukako šešeri, tėvas nusprendė pradėti prekybą vilkikais. „Kai kurie žmonės į mus žiūrėjo kaip į vargetas", - prisipažino Swank. Sulaukusi dešimties, Hilary pirmą kartą išbandė jėgas mokyklos teatre. Vaidino ji neblogai, tačiau klasės draugams Hilary taip ir liko mergaitė iš žemesnio socialinio sluoksnio. Kuo geriau Swank vaidino, tuo daugiau sulaukdavo bendraamžių patyčių. „Kartą vaikinai man perdavė lapelį, kuriame buvo parašyta, kad aš baisiai vaidinu ir esu ne tokia jau gražuolė, kokia įsivaizduoju esanti. Jaučiausi visų atstumta", - pasakoja aktorė.


Gyveno automobilyje


Per pirmąją „Oskaro" įteikimo ceremoniją susijaudinusi aktorė padėkos kalboje užmiršo paminėti vyrą Chadą Lowe. Po tokio netakto Hilary jam dėkodavo kiekvieną kartą gavusi progą pasireikšti viešumoje. Tačiau labiausiai Holivudo aktorė dėkinga savo mamai, kurią ji vadina savo karjeros ir gyvenimo įkvėpėja. „Mama visuomet tikėjo mano aktoriniu talentu ir visada sakydavo, kad jeigu aš labai stengsiuosi, įgyvendinsiu visas savo svajones", - pirmuosius aktorystės metus prisimena Holivudo žvaigždė. Hilary tėvai pasuko skirtingais keliais mergaitei sulaukus 13 metų. Būsimos aktorės mama nutarė persikraustyti gyventi į Los Andželą, kad dukra galėtų siekti savo svajonės tapti aktore.  Deja, pradžia nebuvo lengva: jos kurį laiką gyveno automobilyje, kol Hilary mama sutaupė pakankamai pinigų butui išsinuomoti.


Naujas randas po kiekvieno filmo


„Labiausiai nemėgstu, kai manęs klausia, kada pagaliau vaidinsiu mielą mergaitę", - sako Hilary Swank. „Oskaru" apdovanoti aktorės vaidmenys pareikalavo nemažų fizinių jėgų. Kino juostoje „Vaikinai neverkia" aktorė turėjo būti labai panaši į vaikiną, tad Hillary kūno riebalinį sluoksnį sumažino iki 7 procentų. Gydytojų įspėjimai, kad Swank labai rizikuoja sveikata ir net gyvybe, nesustabdė moters siekiant tikslo. Likus mėnesiui iki filmavimo, ji pasiruošė paskutiniam išbandymui - mieste pasirodė apsirengusi kaip vyras ir... praeivių liko nepastebėta, neatpažinta. Juostoje „Mergina, verta milijono" aktorei reikėjo priaugti 15 kilogramų ir išmokti boksuotis kaip profesionalei. Tris mėnesius Swank šešias dienas per savaitę po penkias valandas kasdien treniravosi su profesionaliais boksininkais ir, kad atrodytų kaip čempionės vardo verta boksininkė, užsiaugino nemažai raumenų. Hilary prisipažįsta, jog dėl padidėjusių raumenų ji ligi šiol neįtelpa į savo senus drabužius. Na o vaidmenį filme „Juodoji orchidėja" Hilary Swank primena randas: „Kadangi mano herojė šioje juostoje miršta, aš krisdama netyčia atsitrenkiau į lyginimo lentą. Po to smūgio liko randas."  


Romantiškoji jos pusė


Romantišką savo prigimtį Hillary vis dėlto atskleidė - pagaliau ji ryžosi svajingam vaidmeniui. Naujas vaidmuo sutapo su Swank skyrybomis ir naujai užgimusia meile. Holivudo pažiba su vyru Chadu Lowe santuokoje išgyveno 14 metų. Daugelį sukrėtė žinia apie žavios Hilary šeimos skyrybas. Santuokai iširus, aktorė ėmė artimai bendrauti su agentu Johnu Campisi. Pastarasis taip pakvaišo dėl talentingos moters, kad, ilgai negalvojęs, paliko dėl jos žmoną ir mažametį sūnų. Beje, Hilary Swank neslepia savo simpatijos aktoriui Geraldui Butleriui, su kuriuo ji filmavosi 2007-ųjų romantinėje kino juostoje „P. S. Myliu Tave". Aktorė negaili Geraldui komplimentų ir prasitaria, kad tarp jų yra „neabejotinas cheminis ryšys".


Gerardas Butleris (38)


Studijų laikais Gerardas garsėjo kaip nenustygstantis visuomenininkas. Mokydamasis Glasgow universiteto Teisės fakultete, jis spėdavo ir knygas „pakrimsti", ir su draugais pašvęsti, ir grupėje pagroti, ir visuomeninėje veikloje sudalyvauti. Vaidinti Gerardas pradėjo atsitiktinai. Kartą bare jis alaus bokalą kilnojo su vienu garsiu režisieriumi, kuris Butleriui pasiūlė vaidmenį. Tad Gerardas, ilgai nesvarstydamas, metė perspektyvų darbą advokatų kontoroje ir nutarė save išbandyti aktoriaus amplua. 

Tiek tarp aktorių, tiek tarp filmavimo aikštelės darbuotojų Butleris yra mylimiausias žmogus: jis visada dėmesingas, paslaugus bei rūpestingas. Gerardas gražus ne tik vidumi, bet ir išore. Kalbama, jog jis bus kitas Jamesas Bondas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius