Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Irena ir Žilvinas Žvaguliai: Vakariui reikia sesutės arba broliuko

Metų pradžioje tris savaites su sūnumi Vakariu JAV praleidusi dainininkų pora jau baigia užmiršti atostogas, nes vos grįžę įsisuko į koncertų ir darbų maratoną.
Foto naujienai: Irena ir Žilvinas Žvaguliai: Vakariui reikia sesutės arba broliuko
Gedimino Žilinsko nuotrauka / zmones24.lt
Vardas, pavardė: Irena Starošaitė- Žvagulienė.
Gimimo data, vieta: 1969 10 01, Vilnius. 39 m.
Šeima, kurioje gimė: tėtis Vladas Starošas (mirė 1983 m. ) ir mama Tamara Starošienė dirbo cirko kolektyve „Vilnius“.
Šeiminė padėtis: ištekėjusi, su vyru Žilvinu augina sūnų Vakarį (9).
Pasiekimai: Vilniaus Balio Dvariono dešimtmetėje muzikos mokykloje mokėsi groti solo gitara, o paskui – estradinio dainavimo; 1990 m. Vilniaus Juozo Tallat Kelpšos aukštesniojoje muzikos mokykloje baigė estradinio dainavimo specialybę; solistės karjerą pradėjo 1988-aisiais, o 1992–1997 m. dainavo grupėje „Studija“; koncertavo ne tik Lietuvoje, bet ir Lenkijoje, Vokietijoje, Vengrijoje, Bulgarijoje, Islandijoje, JAE, Japonijoje, JAV, Didžiojoje Britanijoje, Airijoje. 1988 m. Jaltos festivalio konkurso laureatė; išleido septynis solinius albumus, duetų albumą su vyru „Meilės uostas“; 2006 m. Nacionalinėje muzikos lygoje (NML) laimėjo 2-ąją vietą; leidybos ir prodiusavimo kompanijos „Zuzi Records“ direktorė.

Vardas, pavardė:
Žilvinas Žvagulis.
Gimimo data, vieta: 1965 07 24, Klaipėda. 43 m.
Šeima, kurioje gimė: tėtis Alfredas (63) – juvelyras, mama Birutė (66) – prekybininkė.
Šeiminė padėtis: antrąkart vedęs, su žmona Irena augina sūnų Vakarį (9); iš pirmos santuokos turi du sūnus Ąžuolą (23) ir Rytį (21).
Pasiekimai: dainininko karjerą pradėjo 1985 metais; išleido aštuonis solinius albumus, duetų albumą su žmona „Meilės uostas“; kolektyvo „Tikri vyrai“ įkūrėjas, su juo išleido albumus „Geriausios vyrų dainos“ ir „Velnio tuzinas“; 2005 m. pelnė „Metų atlikėjo“ titulus „Bravo“ ir „Vaikų balso“ apdovanojimuose, laimėjo NML; vadovavo naktiniams klubams, leidybos kompanijoms; leidybos ir prodiusavimo kompanijos „Zuzi Records“ savininkas; 2001 m. vaizdo klipų konkurse „Erdvės“ su daina „Gintarai“ laimėjo 3-iąją vietą.

Metų pradžioje tris savaites su sūnumi Vakariu JAV praleidusi dainininkų pora jau baigia užmiršti atostogas, nes vos grįžę įsisuko į koncertų ir darbų maratoną. Pastaruosius kelerius metus itin aktyviai koncertuojanti pora nebijo ekonomikos krizės ir juokauja, kad „sumažinti apsukas“ juos privers nebent šeimos pagausėjimas.

Vietoj Tailando – į JAV

Žvagulių šeima ketino atostogauti Tailandui priklausančioje Puketo saloje su Žilvino sesers Eglės ir bičiulių iš Klaipėdos šeimomis, tačiau atostogų planus teko pakoreguoti. „Bilietus į Puketą užsisakėme dar vasarą. Gruodį išsiaiškinome, kad „flyLAL“ negali parskraidinti į Vilnių, o tik į Rygą. Paprašėme grąžinti pinigus (apie 12 000 litų) ir nusipirkome bilietus į JAV“, – pasakoja Irena ir Žilvinas.
Dažniausiai darbo reikalais (t. y. koncertuoti) į JAV vykstantys dainininkai sako, kad šios atostogos jų šeimai turi simbolinę reikšmę. „Lygiai prieš dešimt metų JAV šventėme medaus mėnesį. Dabar į Ameriką atsivežėme povestuvinės kelionės „produktą“ – Vakarį“, – šypsodamasi paaiškina Irena. „Sūnus pamatė Legolendą, „Universal“ studijas, „Sea World“ parką, NBA rungtynes ir dar daug visko“, – prideda Žilvinas. Savaitę pora viešėjo artimo šeimos draugo, žinomo krepšininko Šarūno Marčiulionio namuose San Diege, paskui keliavo į Los Andželą. Paskutines viešnagės dienas Žvaguliai praleido pas bičiulius Jutoje. „Tik vieną naktį nakvojome viešbutyje, kai užsukome į Las Vegasą. Beje, po nakvynės šiame mieste prieš 10 metų Vakaris ir atsirado“, – šypteli muzikantas.

Seime išprotėtų

Gal prisiminusi medaus mėnesį pora kartkartėms parsvarsto, kad jau laikas būtų brolį ar sesutę Vakariui padovanoti? „Pagalvojame, pagalvojame. Bet laiko dar yra. Ar ne, Irena?“ – šypsosi šeimos galva. „Labiausiai broliuko arba sesutės nori Vakaris, aš mažiausiai apie tai kalbu, o Žilvinas laviruoja tarp mūsų“, – juokiasi Irena.
Dėl vaikelio pora atsisakytų net ir koncertų, nors pastaruosius šešerius metus jie yra vieni iš geidžiamiausių šalies atlikėjų. Pasak Žilvino, ypač „derlinga“ buvo praėjusi vasara. Tik rudenį sumažėjo kvietimų koncertuoti. Gruodžio mėnesį koncertų gausa pora skųstis negalėjo, nors sako girdėję kolegų pasakojimus apie atšauktus koncertus ar siūlymus dainuoti už įprastą, o ne keliskart didesnį šventinį honorarą. Irena ir Žilvinas apie krizę stengiasi negalvoti – jie sako turintys pasiūlymų mėnesiui į priekį, o kovą išvyks į koncertų turą su magijos teatru „DiArchy“.
Nors dainininkai yra Tautos prisikėlimo partijos steigėjai ir nariai, mokesčių reformai nepritaria ir su kolegomis netgi dalyvavo akcijoje-koncerte prie Seimo. „Mes nesame susipančioję su ta partija ir galime pareikšti savo nuomonę“, – kalba atlikėjai. Žilvinas nesigaili atsisakęs kandidatuoti į Seimą: „Buvau jau besutikąs, tačiau vieną vakarą nuodugniai viską apsvarsčiau ir atsisakiau. Mano galvoje per daug natų. Aš ten išprotėčiau.“

Milijonų neuždirba

„Kam taip plėšytis? Juk vis tiek visų pinigų neuždirbsite?“ – klausiu pašnekovų. „Sportininkai irgi aria tol, kol gali, nors galėtų pasiimti tą savo milijoną už pirmąjį sezoną ir gyventi... Skirtumas tas, kad mes milijonų neuždirbame, nors daug kas taip mano. Man 43-eji, o aš tik neseniai nuosavą butą įsigijau“, – kalba Žilvinas. Pora patikina, kad scenoje uždirbtų pinigų nekiša į kojinę, bet investuoja į leidybos ir atlikėjų prodiusavimo verslą. „Mūsų dėka atsirado „Blogos mergaitės“, „El Fuego“, Milana. Mums joks dėdė pinigų neatnešė, patys uždirbome“, – sako pramogų verslo ryklys. Žilvinas neslepia, jog verslas rizikingas ir pateikia Milisandros iš „Blogų mergaičių“ pavyzdį: „Pagimdė, ir viskas. Baigta! O juk į ją irgi investavome. Sutartyse atitinkamas punktas įrašytas, bet juk žmonės į pasaulį naują gyvybę paleido. Nejaugi aš juos bausiu? Tęsiant mintį apie sutartis... Pats patyriau, ką reiškia jas turėti ir jų neturėti...“ – apie tarp jo ir Gyčio Paškevičiaus kilusį konfliktą dėl pinigų puse lūpų užsimena atlikėjas. Kaip visi žinote, dainininkas iš Šiaulių per teismus bando išsireikalauti iš Žilvinui priklausančios kompanijos „Zuzi Records“ daugiatūkstantines sumas pinigų, kuriuos leidėjai jam esą skolingi.

Bankroto nebuvo!

Žilvinas su Arūnu Valinsku (dabartiniu Seimo pirmininku – aut. past.) prieš kelerius metų surizikavo nusipirkti barą Venesuelai priklausančioje Margaritos saloje. „Negalima sakyti, kad pinigus kišome aklai. Prieš pirkdami, domėjomės, kaip ten viskas veikia. Sužinojome, jog ten gyvena didelė olandų kolonija (apie 3 000), kad kelis kartus per savaitę skraido lėktuvai, gabenantys turistus iš Olandijos, Kanados, Vokietijos ir kt. Be to, šalia mūsų esantys pakrantės sklypai taip pat priklausė užsieniečiams – ispanams, olandams, italams ir t. t. Juk tie žmonės irgi neatvažiavo durniaus stumdyti“, – kalba verslininkas. Pasak Žilvino, iš pradžių verslas buvo gana sėkmingas, tačiau vėliau buvo padidinti mokesčiai už alkoholį. Į neviltį varė ir vietiniai gyventojai, kurie tik ir taikydavosi ką nors pavogti. Juk baras be langų ir durų. „Iš pradžių klubą nusprendėme išnuomoti, o šiuo metu jis pardavinėjamas. Lietuvoje kažkodėl išpūtė burbulą, kad patyrėme bankrotą“, – kalba atlikėjas. Lietuviško baro „Labas“ vairą atlikėjas buvo patikėjęs sūnums iš pirmos santuokos Ryčiui ir Ąžuolui. „Jie buvo geri barmenai, tačiau ne verslininkai. Gal praktikos trūko“ – sako Irena. Beje, jaunieji Žvaguliai irgi nukentėjo nuo vagių: iš Ryčio jie atėmė piniginę su visais dokumentais, Ąžuolas neteko naujos aparatūros. Dabar atlikėjo sūnūs gyvena Lydse (Didžioji Britanija) . Vyresnėlis dirba naktinio klubo administratoriumi, o Rytis užsiima kompiuterių verslu.
Ar su savo bičiuliu ir buvusiu verslo partneriu Arūnu Valinsku dainininkai dar susitinka? „Po rinkimų kelis kartus buvome susitikę jo namuose, mėsytės pasikepėme. Kitur susitikti nelabai galime – yra apribojimų“, – šypsosi atlikėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius